ροή ειδήσεων

Ρόδος: Στάση εργασίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας



Σε τρίωρη στάση εργασίας στις 2 Δεκεμβρίου θα προβούν ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου και ο Σύλλογος Εργαζόμενων Καθαριότητας του νησιού εναντίον την προωθούμενης ιδιωτικοποίησης του τομέα καθαριότητας.

«Πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα διάλυσης των υπηρεσιών που και η νυν Δημοτική Αρχή, όπως διαχρονικά και οι προηγούμενες, εφαρμόζει ακολουθώντας πιστά τις πολιτικές των Κυβερνήσεων και της Ε.Ε. Η Δημοτική Αρχή διαλύει και απαξιώνει τις υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου» αναφέρεται στην ανακοίνωση.


«Οι ευθύνες για τα «βουνά από σκουπίδια», η «συμβολική» για μήνες εικόνα με το ακινητοποιημένο – χαλασμένο απορριμματοφόρο έξω από το Δημαρχείο και η ακύρωση της προμήθειας για τα ανταλλακτικά, καταλογίζονται εις βάρος της» προσθέτουν χαρακτηριστικά οι Σύλλογοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η πλήρης Ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας (Συμφωνία – Πλαίσιο) ύψους 60 εκ ευρώ για τα επόμενα 4 χρόνια προχωρά παρόλο που το Ελεγκτικό Συνέδριο με απόφασή του την καθυστέρησε. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα προχωρήσει τελικά στην
ακύρωσή της. Εκτός από τα ένδικα μέσα είναι απαραίτητο να αντιδράσουμε με κινητοποιήσεις ενάντια σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης.


Πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα διάλυσης των υπηρεσιών που και η νυν Δημοτική Αρχή, όπως διαχρονικά και οι προηγούμενες, εφαρμόζει ακολουθώντας πιστά τις πολιτικές των Κυβερνήσεων και της Ε.Ε. Η Δημοτική Αρχή διαλύει και απαξιώνει τις υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου.

Οι ευθύνες για τα «βουνά από σκουπίδια», η «συμβολική» για μήνες εικόνα με το ακινητοποιημένο – χαλασμένο απορριμματοφόρο έξω από το Δημαρχείο και η ακύρωση της προμήθειας για τα ανταλλακτικά, καταλογίζονται εις βάρος της.

Οι ισχυρισμοί πως είναι αναγκασμένη στην ιδιωτικοποίηση επειδή το Υπουργείο δεν προχωρά – παρά τα αιτήματά της – σε προσλήψεις δεν την δικαιολογούν. Γιατί η Δημοτική Αρχή εφόσον διαπιστώνει ελλείψεις σε προσωπικό, δεν προχώρησε τόσα χρόνια στη διεκδίκηση από το κράτος των αναγκαίων κονδυλίων για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και για δημόσιες υπηρεσίες με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών;


Ο κόμπος έφτασε στο χτένι! Εργαζόμενοι και κοινωνία, δεν θα ανεχτούμε άλλο οι επιδοτήσεις του Υπουργείου να καταλήγουν σε κάθε λογής συμβάσεις (απευθείας αναθέσεις, πρόχειρους, ανοιχτούς διαγωνισμούς, κ.α.), σε μια «χούφτα» εργολάβους, ειδικούς συμβούλους και επιχειρηματικούς ομίλους. Είναι αυτές οι ίδιες πολιτικές, που «τσάκισαν» τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα.

Ευθύνες όμως έχουν και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Δ/νσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, καθώς συνυπέγραψαν για 3η συνεχόμενη φορά τη διαδικασία, βοηθώντας έτσι την υλοποίηση της ολοκληρωμένης ιδιωτικοποίησής της, απειλώντας ταυτόχρονα τα δικαιώματα των συναδέλφων μας και μελών του Συλλόγου μας. Αρκετά πληρώσαμε, αρκετά ματώσαμε! Ήρθε η ώρα για αντίδραση!

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02 ΔΕΚΕΜΒΡΗ συμμετέχουμε όλοι στην 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 10:30 – 13:30.


Καλούμε όλους τους εργαζομένους του Δήμου Ρόδου για συμμετοχή και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Καθαριότητας – Ανακύκλωσης στη Νέα Αγορά.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/12/22 07:25

    ΤΑ ΧΑΡΑΜΙΑ ΤΕΛΟΣ .ΟΠΟΙΟΣ ΛΟΥΦΑΡΕ ΛΟΥΦΑΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/12/22 11:18

    Στα καφενεία μικροί μεγάλοι όταν τα απορρίμματα είναι τόσο βρώμικα!!σκεφτείτε η πόλη πως είναι ουφου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/12/22 12:41

    ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΝΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος1/12/22 16:38

    den ehei oute enan roditi oloi vlahoi pou piran thn thesi me entopoiotita kai twra psaxnoun na figoun na pane sto meros tous!!!!!des tous endiaferi i kathariotita mono na sxolasoun poio grigora tous endiaferi.na gini idiotiki i kathariotita mpas kai katharisi i rodos !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος1/12/22 18:16

    ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΑΝΕ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΜΙΣΘΟ .ΑΜΑ ΨΑΞΟΥΝ ΚΑΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΝΕ.ΑΝ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *