ροή ειδήσεων

Ρόδος: Ικανοποίηση για την ελαιοκομική περίοδο -Πατέντα για το σπάσιμο της πράσινης ελιάς (βίντεο)



Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι Ροδίτες παραγωγοί ελαιολάδου ώς προς την ποιότητα και την ποσότητα της ελιάς που συγκεντρώνουν αυτή την περίοδο.
«Το μεράκι των παραγωγών και η αγάπη τους για το προϊόν αυτό θα φέρει πολύ καλά αποτελέσματα και φέτος, μια περίοδο που χαρακτηρίζουμε πλούσια λαδοχρονιά», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν.Αιγαίου ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και εντεταλμένος πρωτογενή τομέα, Φιλήμων Ζαννετίδης.



«Τόσον η ποιότητα όσο και η ποσότητα μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως τα αποτελέσματα θα είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητικά. Υπάρχει παράλληλα και συγκρατημένη αισιοδοξία για την διάθεση και την τιμή που θα κυμανθεί η φετινή παραγωγή. Ειδικά για την τιμή του ελαιόλαδου καταβάλλονται προσπάθειές να είναι ιδιαίτερα προσιτή, λαμβανομένων υπ’ όψιν και των γενικότερων συνθηκών. Στο τέλος του μήνα θα έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα» συμπλήρωσε ο κ. Ζαννετίδης.


Πατέντα για το σπάσιμο της ελιάς

Πατέντα που διεκδικεί την μοναδικότητα όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά και ευρύτερη για τον τρόπο που μόνο σπάει η βρώσιμη πράσινη ελιά συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όσων ασχολούνται με το συγκεκριμένο είδος.
Πρόκειται για έναν σπαστήρα εφεύρεσης του παραγωγού από τα Μάσσαρι της Ρόδου, Βαγγέλη Ζερβού που μιλώντας στην ΕΡΤ. Ν. Αιγαίου υπογράμμισε πως, ελιές από την πατέντα του έφτασαν μέχρι το Άγιο Όρος.
«Ήθελα να αντικαταστήσω τον παραδοσιακό χρονοβόρο τρόπο σπασίματος αυτής της ελιάς που ως τώρα γίνεται στη Ρόδο με την πέτρα, μία – μία» μας λέει ο κ. Ζερβός και προσθέτει: «Έτσι πειραματίστηκα αρκετές φορές και για πάρα πολλά χρόνια ώσπου να ανακαλύψω αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο σπασίματος. Έτσι ενώ ένα τελάρο με πράσινες ελιές θα χρειαζόταν 3-4 ώρες μέχρι να σπάσουν με τον παραδοσιακό τρόπο τώρα σε μισό λεπτό είναι έτοιμες. Θα πλυθούν κατόπιν και ύστερα θα μπουν στην άλμη για να χρησιμοποιηθούν τέλος στη σαλάτα».
Ο κ. Ζερβός εκφράζει την ικανοποίησή του για την πατέντα του αυτή, που διαθέτει στους συμπατριώτες μας και σε όποιον ενδιαφέρεται εντελώς δωρεάν. “Δεν παίρνω ούτε μια… ελιά γι’ αυτό”, υπογραμμίζει.

ertnews.gr


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *