ροή ειδήσεων

1977: Το νησί Κάσος ζητά να υπαχθεί στην Κρήτη



Σεπτέμβριος του 1977 και όπως διαβάζουμε στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας της 7ης/9ου εκείνου το έτους, ο τότε δήμαρχος της Κάσου, ζητούσε το νησί να προσαρμοστεί στην… Κρήτη.
Αναφέρει σχετικά το ρεπορτάζ της εποχής «να προκαταρτιστεί η Κάσος στη Κρήτη. Μιά φωνή απόγνωσης των κατοίκων της, που μέσω του Δημάρχου της απευθύνεται σε κάθε αρμόδιο
Η Κάσος είναι ένα μικρό νησί ανατολικά της Κρήτης, που διοικητικά ανήκει στο Νομό Δωδεκανήσου. Στην ακριτική αυτή περιοχή οι κάτοικοι της κινδυνεύουν χωρίς ιατρική περίθαλψη, χωρίς νερό, με ανύπαρκτη ουσιαστικά συγκοινωνία, αφού στο υποτυπώδες λιμανάκι της σπάνια αράζει το πλοίο της άγονης γραμμής.

Ο Δήμαρχος της Κάσου, του μικρού αυτού αλλά πλούσιου σε συνάλλαγμα νησιού, που έχει βγάλει 500 καπετάνιους και 80 εφοπλιστές, πού απεγνωσμένα τρία χρόνια τώρα αγωνίζεται να πείσει τους κρατικούς αρμόδιους ότι οι 1500 δημότες του είναι κι αυτοί άνθρωποι με δικαιώματα.
Στην συνέχεια αναδημοσιεύεται δήλωση του τότε δημάρχου Κάσου από την εφημερίδα “Αλήθεια” του Ηρακλείου στην οποία αναφέρει ότι «Η Κάσος πρέπει να προσαρτιστεί στην Κρήτη, στό Νομό Λασιθίου, μιά και απέχει μόνο 3 ώρες ακτοπλοϊκά από αυτήν ενώ από τη Ρόδο, όπου υπάγεται τώρα, θέλομε 12 ώρες με το καράβι…».

Χανιώτικα Νέα 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *