ροή ειδήσεων

Ρόδος: πρώτη μέρα στο σχολείο για τον 3χρονο Παύλο με σύνδρομο «Αngelman»

Το μήνυμα συμπερίληψης που αξίζει να ακουστεί



Εδώ και λίγες μέρες ο 3χρονος Παύλος, το χαριτωμένο αγοράκι από την Ρόδο που συγκίνησε το πανελλήνιο με το αίτημά του να μπορέσει να φοιτήσει όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του στο δημοτικό παιδικό σταθμό που τον είχε απορρίψει γιατί πάσχει από το σπάνιο σύνδρομο Angelman πάει κανονικά στο σχολείο.


Η μαμά του Αγγελική Πελέλα από την αρχή της χρονιάς έδωσε αγώνα για να καταφέρει να πάει ο μικρός Παύλος στον παιδικό σταθμό όπως δικαιούται και όπως συστήνουν οι ειδικοί παιδαγωγοί που τον παρακολουθούν.

Οι αλεπάλληλες εκκλήσεις της είχαν αποτέλεσμα καθώς πριν ένα μήνα με παρέμβαση της αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου και εισαγγελέως Ανηλίκων κ. Αιμιλίας – Σοφίας Μέρη το πρόβλημα διευθετήθηκε και ο Δημοτικός Σταθμός της Ρόδου κλήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα εγγραφής του μικρού Παύλου.

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΦΟΙΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ



Η μητέρα του μικρούλη δήλωσε συγκινημένη στη «δημοκρατική» ότι ο Παύλος δέχθηκε ένα θερμό καλωσόρισμα από τις εκπαιδευτικούς και όλα τα παιδάκια στον παιδικό σταθμό Πυλώνας, τον αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή.

Μάλιστα, όπως είπε, ήταν τέτοια η χαρά του μικρού που δεν ήθελε να αποχωριστεί τους συμμαθητές του όταν έπρεπε να φύγει, καθώς τις πρώτες μέρες που είναι και το στάδιο προσαρμογής, περνάει λιγότερες ώρες από τα υπόλοιπα παιδιά στον παιδικό σταθμό.


«Αυτό που θέλω να πω σε όλους τους γονείς παιδιών ΑΜΕΑ είναι να μην το βάζουν κάτω. Να διεκδικούν για τα παιδιά τους όσα δικαιούνται στο πλαίσιο της συμπερίληψης.
Ο τολμών νικά! Το όνειρό μου να πάει ο γιος μου στο σχολείο έγινε πραγματικότητα. Αυτός που δεν θα τολμήσει δεν θα μάθει ποτέ αν θα μπορούσε να τα καταφέρει

Οσο προσπαθείς κερδίζεις, κι αυτή ήταν η πεποίθηση και η αίσθησή μου από την πρώτη στιγμή στην προσπάθεια που ξεκίνησα για να πάει ο Παύλος στο σχολείο. Θέλω να τον αγαπήσουν οι δασκάλες του και όλα τα παιδιά και πιστεύω ότι Παύλος είναι εκείνος που θα δείξει σε όλους ότι αξίζει να τον αγαπήσουν κι αυτόν.

Το διαφορετικό δεν είναι άσχημος και δύσκολος δρόμος, είναι απλώς ένας άλλος δρόμος», είπε η μητέρα του Παύλου στη «δημοκρατική».

Το ακόμα πιο συγκινητικό είναι πως η εκπαιδευτικός που εθελοντικά προσφέρει τις υπηρεσίες της ως παράλληλη στήριξη στον μικρό Παύλο, αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και όπως εξήγησε η μητέρα του στη «δ», γνωρίζει πολύ καλά και η ίδια την προσπάθεια του τρίχρονου αγοριού να σταθεί στα πόδια του και να καταφέρει να περπατήσει.


Ηδη πάντως ο Παύλος, παρουσιάζει μεγάλη πρόοδο και σε αυτόν τον τομέα, αφού ήδη κάνει τα πρώτα του βήματα χάρις στο έργο που γίνεται στο Ειδικό Κέντρο Θεραπειών όπου πλέον, όπως είπε η μητέρα, είναι η δεύτερη οικογένειά της.


Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟ ΤΟΥ

Ο δεσμός που έχει αναπτύξει ο μικρός με την εκπαιδευτικό Βαλεντίνα Μαγκαφάκη, η οποία και η ίδια είναι ΑΜΕΑ, είναι πολύ δυνατός και όπως λέει η μητέρα του, δεν θα μπορούσε το παιδί της να έχει καλύτερη παράλληλη στήριξη.

«Αισθάνομαι σιγουριά με την Βαλεντίνα στο πλάι του Παύλου. Τον αγαπάει, τον καταλαβαίνει και οι δύο τους έχουν ένα τόσο ισχυρό δέσιμο που μου επιτρέπει να νιώθω μεγάλη ασφάλεια για τις ώρες που ο μικρός περνάει στον παιδικό σταθμό», δήλωσε η μητέρα του.

infokids

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *