ροή ειδήσεων

Γ. Σταθάκης: “Σήμερα τελειώνει αυτό που γνωρίζαμε ως ΕΣΥ”



«Για το μεγαλύτερο πλήγμα που δέχεται σήμερα με την ιδιωτικοποίηση του, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μια πολύ μεγάλη τομή ταυτισμένη με τον αείμνηστο Γιώργο Γεννηματά», έκανε λόγο ο Γιώργος Σταθάκης τ. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επί ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στη Κω, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

«Αυτή η καταστατική μορφή που φτιάχτηκε το ΕΣΥ και στηρίχτηκε στην αποκλειστική απασχόληση από σήμερα αίρεται. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με αυτό που συμβαίνει στον κόσμο, όπου αναδείχθηκε και ενισχύθηκε ο αναντικατάστατος ρόλος του δημόσιου συστήματος υγείας για την αντιμετώπιση των υγειονομικών κρίσεων», υπογράμμισε ο κ Σταθάκης.

Μίλησε για επιστροφή στη καθολικότητα του δημόσιου συστήματος με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας τη θέση του κόμματος για ενίσχυση του ΕΣΥ με παροχή δωρεάν υπηρεσιών, μισθολογική βελτίωση των υγειονομικών και φυσικά την κάλυψη των ανασφάλιστων.


Ο πρώην αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης χαρακτήρισε έκτρωμα τον νόμο Κεραμέως για τα ΑΕΙ, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι γρήγορα θα ακυρωθούν όλα αυτά όπως έγινε με τον Ν. Διαμαντοπούλου.

«Το Πανεπιστήμιο θα επιστρέψει σε αυτό που πραγματικά είναι ,αυτό που πήρε όλες τις διακρίσεις. Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι στα 600 καλύτερα του κόσμου σε σύνολο 20.000 και αυτό το πέτυχε χωρίς να παρεισφρήσουν τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια», πρόσθεσε ο πρώην καθηγητής πολιτικής οικονομίας.

Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση υποστήριξε ότι όλες οι κυβερνήσεις πήραν μέτρα με εξαίρεση την ελληνική της ΝΔ , «η οποία εδώ και 18 μήνες επιδοτεί την κερδοσκοπία εταιρειών ενέργειας με υπερκέρδη ρεκόρ 8-9 δις ευρώ».

Επανέλαβε παράλληλα τη θέση του κόμματος, για επαναφορά της ΔΕΗ σε κρατική πλειοψηφία με 51% για να υπάρχει ο δημόσιος πυλώνας στο ενεργειακό σύστημα.

Όσον αφορά στους πλειστηριασμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη, υπενθύμισε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, για επαναφορά ενός προστατευτικού πλαισίου το οποίο θα αφορά και στη 1η κατοικία και στον τρόπο ρύθμισης των χρεών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.


Απόψε Παρασκευή 2 Δεκέμβρη, η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Βόρειας Δωδεκανήσου, πραγματοποιεί ημερίδα με αναφορά στους έξι άξονες του προγράμματός του, όπως παρουσιάστηκαν στη ΔΕΘ και ομιλητές τον βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη και τον τ. υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, στο Λαογραφικό Μουσείο Κω.

ertnews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *