ροή ειδήσεων

Πέθανε η τραγουδίστρια των Fleetwood Mac Κριστίν ΜακΒί



Η Κριστίν ΜακΒί της εμβληματικής ροκ μπάντας Fleetwood Mac πέθανε σε ηλικία 79 ετών, γνωστοποίησε η οικογένειά της με ανάρτηση στο Facebook. «Εκ μέρους της οικογένειας της Κριστίν ΜακΒί, με βαριά καρδιά σας ενημερώνουμε για το θάνατο της. Έφυγε από τη ζωή ειρηνικά στο νοσοκομείο σήμερα το πρωί, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022, μετά από σύντομη ασθένεια. Ήταν παρέα με την οικογένειά της. Σας ζητάμε ευγενικά να σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή της οικογένειας σε αυτήν την εξαιρετικά οδυνηρή στιγμή και θα θέλαμε όλοι να κρατήσουν την Κριστίν στις καρδιές τους και να θυμούνται τη ζωή ενός απίστευτου ανθρώπου και σεβαστού μουσικού που αγαπήθηκε παγκοσμίως. Αναπαύσου εν ειρήνη Κριστίν ΜακΒί.», αναφέρεται στην ανάρτηση.
Το βρετανοαμερικανικό ροκ συγκρότημα, που ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 1967, πούλησε περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, καθιστώντας το ένα από τα πιο επιτυχημένα μουσικά σχήματα όλων των εποχών. Τα πιο γνωστά τραγούδια τους περιλαμβάνουν το «Dreams»,«Go Your Own Way», «Everywhere» και «The Chain».


Η ΜακΒί είχε δηλώσει τον Ιούνιο στο Rolling Stone ότι η υγεία της ήταν σε κακή κατάσταση και ότι υπέφερε από εξουθενωτικά προβλήματα με την πλάτη της.

Η παγκόσμια αναγνώριση και η εμπορική επιτυχία της κορυφώθηκαν τις δεκαετίες του 1970 και του 1980.


Το συγκρότημα απέτισε φόρο τιμής στην τραγουδίστρια και τραγουδοποιό ΜακΒί με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter. «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε τη θλίψη μας για τον θάνατο της Christine McVie. Ήταν πραγματικά μοναδική, ξεχωριστή και ταλαντούχα πέρα ​​από κάθε μέτρο. Ήταν η καλύτερη μουσικός που θα μπορούσε να έχει κάποιος στο συγκρότημα του και ο καλύτερη φίλη που θα μπορούσε να έχει κάποιος στη ζωή του.
Ήμασταν τόσο τυχεροί που ζήσαμε μαζί της. Μεμονωμένα και μαζί, αγαπήσαμε βαθιά την Κριστίν και είμαστε ευγνώμονες για τις εκπληκτικές αναμνήσεις που έχουμε. Θα μας λείψει τόσο πολύ», ανέφερε το συγκρότημα.

Παρά την πολυτάραχη ιστορία τους, οι Fleetwood Mac έγιναν ένα από τα πιο γνωστά ροκ συγκροτήματα της δεκαετίας του 1970 και του 1980, αποτελούμενα από τους Μικ Φλίτγουντ, Κριστίν και Τζον ΜακΒί, καθώς και τους Λίντσι Μπάκινγκχαμ και Στίβι Νικς.


Κάνοντας τα πρώτα βήματα της καριέρας της με το πατρικό της όνομα, η Κριστίν Πέρφεκτ, ξεκίνησε να τραγουδάει με το μπλουζ συγκρότημα Chicken Shack. Είχαν επιτυχία με μια διασκευή του I’d Rather Go Blind της Etta James, με την ΜακΒί στα κύρια φωνητικά. Αφού παντρεύτηκε τον Τζον ΜακΒί το 1968, αποχώρησε από το συγκρότημα ένα χρόνο αργότερα και εντάχθηκε στους Fleetwood Mac το 1970.

Με τη σύνθεση να αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου, το 1974 μέλη της μπάντας έγιναν οι Νικς και Μπάκινγκχαμ, σε μια εποχή που η ΜακΒί αποκάλεσε «αρκετά συγκλονιστική», προσθέτοντας ότι: «Κάναμε τους αγώνες μας εδώ κι εκεί, αλλά δεν υπήρχε τίποτα σαν τη μουσική ή την ένταση στη σκηνή. Δεν κάναμε τίποτα στη Βρετανία, οπότε απλώς μεταναστέυσαμε στην Αμερική και ξεκινήσαμε αυτή την τεράστια μουσική οδύσσεια».

Το ομότιτλο άλμπουμ των Fleetwood Mac του 1975 περιλάμβανε επιτυχίες γραμμένες από τη ΜακΒί όπως το «Over My Head» και «Say You Love Me».


Το άλμπουμ με τίτλο Rumours, που κυκλοφόρησε το 1977, έγινε ένα από τα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών και περιλάμβανε επιτυχίες όπως το «Second Hand News» και το «You Make Loving Fun». Εκτός από πολλά πλατινένια κομμάτια, ο δίσκος πούλησε περισσότερα από 40 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.


Η ΜακΒί εξέδωσε επίσης δύο σόλο άλμπουμ, με το δεύτερο, το 1984, να περιέχει τις επιτυχίες «Got a Hold on Me» και «Love Will Show Us How».

Η ίδια έκανε ένα διάλειμμα από το συγκρότημα το 1998. «Ήθελα απλώς να αποδεχτώ ότι βρίσκομαι στην αγγλική ύπαιθρο και να μην χρειάζεται να κάνω στρατό στο δρόμο», είχε δηλώσει σε μία συνέντευξη. «Μετακόμισα στο Κεντ και μου άρεσε να μπορώ να περπατάω στους δρόμους, χωρίς κανείς να ξέρει ποιος ήμουν. Μετά φυσικά άρχισα να μου λείπει», συμπλήρωσε.

Το 2014 η Κριστίν επέστρεψε και η πιο αναγνωρίσιμη σύνθεση του συγκροτήματος περιόδευσε, έχοντας στις βαλίτσες του το άλμπουμ με τίτλο «Lindsey Buckingham Christine McVie».

Ο θάνατος της ΜακΒί έρχεται δύο χρόνια μετά τον θάνατο του συνιδρυτή των Fleetwood Mac, Πίτερ Γκριν, σε ηλικία 73 ετών.

efsyn


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *