ροή ειδήσεων

Μαθητές από Κω, Κάλυμνο και Πάτμο πρωτοπορούν και επιχειρούν – Ντοκιμαντέρ από την ΕΡΤ2



Τους μελλοντικούς Έλληνες gamechangers και τις καινοτόμες ιδέες τους φέρνει στην οθόνη της ΕΡΤ2 η νέα εκπομπή «Επιχείρηση, Αλλάζουμε την Ελλάδα» (The Game Changers), με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

«Πιστεύουμε στην επιχειρηματικότητα και πιστεύουμε στα νέα μυαλά. Βοηθάμε τους νέους να έρχονται σε επαφή με την επιχειρηματικότητα από μικρή ηλικία, γιατί στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης και της κλιματικής αλλαγής, οι λύσεις για έναν καλύτερο κόσμο θα έρθουν από τους «επιχειρηματίες» του σήμερα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, εξηγώντας την απόφασή του η Περιφέρεια να στηρίξει την παραγωγή και τον θεσμό του Junior Achievement Greece.


Ο θεσμός του Junior Achievement Greece, μέσα από τον Διαγωνισμό της Εικονικής Επιχείρησης, καλεί τους Έλληνες μαθητές να καλλιεργήσουν το επιχειρηματικό πνεύμα και την κριτική σκέψη, πλάθοντας έτσι την κουλτούρα της επόμενης γενιάς επιχειρηματιών. Τρία σχολεία από το Νότιο Αιγαίο είχαν εντυπωσιακές επιδόσεις στον συγκεκριμένο διαγωνισμό και έτσι «κέρδισαν» από ένα επεισόδιο στο ντοκιμαντέρ που προβάλλεται στην ΕΡΤ2, κάθε Δευτέρα, στις 20:00, με παρουσιαστή τον Σπύρο Μαργαρίτη.

Έχει ήδη προβληθεί, στο 2ο επεισόδιο, η ιστορία 4 μαθητών από το 1ο Λύκειο Καλύμνου σχετικά με την εικονική τους επιχείρηση «Poseidon’s Humus» και τον καινοτόμο στόχο να παράγουν λίπασμα από τα φύκια που συγκεντρώνονται στις παραλίες του νησιού, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια μιας βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης του τόπου τους.

ertnews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *