Δήμαρχος Αστυπάλαιας: Έχουμε μπει στο στόχαστρο της Τουρκίας γιατί βρισκόμαστε στο πιο νευραλγικό σημείο του Αιγαίου

Για τη νέα παρενόχληση από τουρκικό πολεμικό πλοίο του σκάφους Ocean Link που πόντιζε καλώδιο οπτικής ίνας ανάμεσα σε Αστυπάλαια και Κω, μίλησε ο δήμαρχος Αστυπάλαιας, Νικόλαος Κομηνέας.
Όπως είπε στο ΟΡΕΝ, «η Αστυπάλαια έχει μπει στο στόχο της Τουρκίας γιατί είναι το πιο νευραλγικό σημείο στο Αιγαίο, συνδέει τις Κυκλάδες με τα Δωδεκάνησα, είναι στο ενδιάμεσο κενό».
Εξήγησε ότι η τουρκική παρενόχληση έγινε ενώ «γίνεται μια πόντιση οπτική ίνας που συνδέει την Αστυπάλαια με την ηπειρωτική χώρα. Το καλώδιο έχει μπει από Αμοργό προς Αστυπάλαια και τώρα είμαστε προς Κω».
Με αφορμή, δε, την επέμβαση της φρεγάτας Αδριάς που υποχρέωσε την τουρκική τορπιλάκατο να αποχωρήσει, ο κ. Κομηνέας παρατήρησε ότι «κάποια φρεγάτα είναι κοντά στα νησιά είτε ανατολικά είτε δυτικά».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η πόντιση του καλωδίου συνεχίζεται κανονικά» ενώ ερωτηθείς σχετικά με παρενοχλήσεις από τουρκικής πλευράς ψαράδων του νησιού, διεμήνυσε πως «κανένας ψαράς δεν πρόκειται να πάρει άδεια για να ψαρέψει στα ελληνικά χωρικά ύδατα γιατί είναι Ελλάδα».
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς να τις υιοθετούμε.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές και η ταυτότητα τους είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.