Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 250 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ Η ΑΕΓΕΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΔΟΥΡΑ.

Στο δρόμο πέταξε 250 εργαζόμενους οικοδόμους, που δούλευαν στο εργοτάξιο του Φράγματος Γαδουρά στη Ρόδο, η εργοδοσία της εταιρείας ΑΕΓΕΚ, σταματώντας, στην ουσία, τη συνέχιση ενός έργου απαραίτητου για την υποδομή του νησιού. Η εταιρεία, επικαλούμενη την υποχρηματοδότηση του έργου από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ανακοίνωσε στους 250 εργάτες την απόλυσή τους, από την περασμένη Παρασκευή 18 Ιούνη, οι οποίοι, επιπλέον, ήταν απλήρωτοι 3 - 4 μήνες και οι περισσότεροι απ' αυτούς δούλευαν σε αυτό από την έναρξη των εργασιών, δηλαδή από το 2002. Η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ προχώρησε χτες σε παρέμβαση στο χώρο εργασίας και με ανακοίνωσή της τονίζει πως «ψεύδονται ασύστολα», αφού τις απολύσεις δεν τις επιβάλλει η κρίση και η υποχρηματοδότηση του έργου, αλλά «η ανάγκη της μεγαλοεργοδοσίας για περισσότερα κέρδη, για να έχουν εργάτες χωρίς κανένα δικαίωμα». Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η οποία σημειώνει: «Οι οικοδόμοι και οι άλλοι εργαζόμενοι στο έργο δε θα είναι τα θύματα των εκβιασμών της εταιρείας και του υπουργείου για να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές».
Η ολοκλήρωση του Φράγματος της Γαδουράς στη Ρόδο αφορά την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων και την υδροδότηση του νησιού. Ακριβώς γι' αυτό το λόγο, το σταμάτημα του έργου και οι απολύσεις των 250 εργατών, αφορούν το σύνολο των κατοίκων του νησιού.

ΠΡΕΖΑ TV

Φυσικό αέριο μέσω πλωτών εγκαταστάσεων στη Ρόδο ;

Την τροφοδοσία νησιών και κωμοπόλεων με υγροποιημένο ή συμπιεσμένο φυσικό αέριο, μέσω πλωτών εγκαταστάσεων, εξετάζει η διοίκηση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ). Παράλληλα, απομακρύνεται η επιλογή κατασκευής σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Καβάλα και στη θέση του εξετάζεται, επίσης, η λύση της πλωτής εγκατάστασης, στην οποία θα αεριοποιείται το υγροποιημένο αέριο για να... τροφοδοτήσει το εθνικό δίκτυο ή / και τις διεθνείς διασυνδέσεις της χώρας.


Αυτά προκύπτουν από δηλώσεις του προέδρου της εταιρίας Χ. Σαχίνη και του αντιπροέδρου Σ. Παλαιογιάννη, οι οποίοι επεσήμαναν ότι η λύση των πλωτών εγκαταστάσεων είναι πιο οικονομική σε σχέση με τις επίγειες αποθήκες φυσικού αερίου. Στα σχέδια που εξετάζονται περιλαμβάνεται η τροφοδοσία της Κρήτης αλλά και μεγάλων νησιών του Αιγαίου, όπως η Ρόδος, η Χίος κ.α., για τη λειτουργία μονάδων ηλεκτροπαραγωγής. 

Παράλληλα, είναι υπό συζήτηση η κατασκευή υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου σε εξαντλημένο κοίτασμα της Καβάλας, εφόσον ξεκαθαρίσει το θεσμικό πλαίσιο για την υλοποίηση της επένδυσης, δεδομένου ότι η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στην περιοχή έχει παραχωρηθεί στην Ενεργειακή Αιγαίου. Η αποθήκη, εφόσον κατασκευασθεί, θα έχει δυναμικό 1 δισ. κυβικά μέτρα αερίου και θα καλύπτει την αγορά σε περιόδους αιχμής ή δυσκολιών στον εφοδιασμό.

Διαπραγματεύσεις με τη Gazprom
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις και με τη ρωσική Gazprom, που είναι ο βασικός προμηθευτής της ελληνικής αγοράς με φυσικό αέριο. Η ΔΕΠΑ επιδιώκει μείωση των τιμών για ένα τμήμα τουλάχιστον των ποσοτήτων, ενώ για την επέκταση της σύμβασης προμήθειας (λήγει το 2016) στοχεύει σε ανανέωση για 15 - 20 χρόνια χωρίς σημαντική, τουλάχιστον, επαύξηση των ποσοτήτων που εισάγονται κάθε χρόνο. Ο λόγος είναι ότι αφενός η αγορά φυσικού αερίου εμφανίζει σταθεροποιητικές τάσεις, λόγω και της κρίσης, αφετέρου το ότι ένα τμήμα της αγοράς θα καλυφθεί από ιδιώτες, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης.

http://sarotiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_1390.html

ΒΡΗΚΕ ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΗ ΝΑΡΚΗ!

Την Κυριακή το πρωί, η Λιμενική Αρχή Ρόδου ενημερώθηκε από ιδιώτη για την ανεύρεση μιας αντιαρματικής νάρκης στη θαλάσσια περιοχή Αφάντου Ρόδου, σε απόσταση 8 μέτρων περίπου από την ακτή και σε βάθος 2 μέτρων...

Το σημείο αποκλείστηκε για την αποφυγή τυχόν ατυχήματος και ενημερώθηκε η αρμόδια υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, για την παραλαβή και εξουδετέρωσή της.http://newsmme.blogspot.com/2010/06/blog-post_34.html

Ειρήνη Βογιατζή: «Προσφυγιά σημαίνει τρομαγμένα μάτια»

20 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. «42 εκατομμύρια πρόσφυγες στον κόσμο ζητούν την προσοχή μας…

Η ανακαίνηση... βλάπτει την ξεκούραση.

Αναγκαία η ανακαίνιση στα παγκάκια του Μανδρακίου με βάψιμο και λουστράρισμα... όμως δεν μπορούσε να γίνει πριν την έναρξη της σεζόν; 


Τότε που δεν κυκλοφορούσε κανείς ενώ τώρα με τους τουρίστες ψάχνεις μια κάποιο διαθέσιμο...

Πρώτη θέση... στην νησίδα.

Στην Εθνικής Αντιστάσεως στην αρχή της νησίδας υπάρχει εδώ και πολλές μέρες μια καρέκλα δεμένη στον στύλο φωτισμού !


Κακόγουστο αστείο ή για χρήση που δεν πάει ο νους μας...;


Από email της Μαίρης.

Παγκόσμιο συνέδριο ιατρικής εμβρύου στην Ρόδο.

Διεξάγεται στο νησί μας με πάνω από 1000 γιατρούς από 100 χώρες.  Αίσθηση έκανε απόψε η δεξίωση που τους παρέθεσαν πίσω από την νομαρχία.


Δείτε περισσότερες φώτο...