Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010

Χωρίς κλειστό κολυμβητήριο η Ρόδος !

"Δεν έχουμε κλειστό κολυμβητήριο ολόκληρη Ρόδος αίσχος. Στο χέρι μας είναι να αποκτήσουμε. Εγώ προσωπικά δεν θα ξαναδώσω ούτε 10 σεντς στον ΟΠΑΠ μέχρι να δω φως και ελπίζω όλοι οι Ρόδιοι να κάνουν το ίδιο...

Μην είστε κοροϊδία υποτίθεται πως τα κέρδη πρέπει να είναι ανταποδοτικά όμως όλα τα φράγκα πάνε Αθήνα. Το πολύ πολύ για τους εθισμένους να φτιάξουμε το Ροδίτικο ΚΙΝΟ και τα κέρδη να μένουν εδώ, πως σας φαίνεται η ιδέα; Λοιπόν αν με κάνετε δήμαρχο ΘΑ το υλοποιήσω."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣΣ.Σ. η φωτο είναι του κλειστού δημοτικού κολυμβητηρίου Νάουσας...

Για την υπόθεση του νεκρού νεοσύλλεκτου.

"Ο κύριος η ο γιος του που είδε τι έγινε να βγει στην αναφορά, η να ενημερώσει τους γονείς του παιδιού για το τι κάνανε στο στρατόπεδο ειδάλλως βάζει και αυτός το λιθαράκι του ώστε να κουκουλωθεί η ιστορία.
Δεν πρέπει να φοβάται.
Σας ευχαριστώ"
Ηλίας Π.

Η ΑΚΡΙΒΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ... ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ

Καλησπέρα, μένω στη Ρόδο και θα ήθελα να αναφέρω κάποια πράγματα.
Ήθελα καιρό να το κάνω.... αλλά φέτος και λόγο της οικονομικής κρίσης είδα οτι κάποι δεν αλλάζουν μυαλά, και είπα να τα πώ εδώ.
Σήμερα αποφασίσαμε με την κοπέλα μου να πάμε να δούμε κάποια απο τα αξιοθέατα της... 

Πήγαμε στην Λίνδο για να κάνουμε το μπάνιο μας αλλά και να ανέβουμε στο Κάστρο (Ακρόπολη), εκεί η είσοδος είχε 6 ευρώ το άτομο δηλαδή σύνολο 12 ευρώ...μετά και σε άλλα αξιοθέατα που πήγαμε όπως στις Πεταλούδες η είσοδος είχε 5 ευρώ..δηλαδή 10 ευρώ και εκεί...μετά πήγαμε στην Παλιά πόλη για να επισκεφθούμε το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου εκεί η είσοδος είχε 6 ευρώ...ακόμα 12 ευρώ μετά επισκεφθήκαμε το Ενυδρείο όπου η είσοδος εκεί είχε 5 ευρώ σύνολο 10 ευρώ..στο μόνο που δέν είχε είσοδο (ευτυχώς δηλαδή) ήταν στις Εφτά Πηγές..στο σύνολο ήθελα 44 Ευρώ για νÎ! ± επισκεφθώ τα παραπάνω αξιοθέατα....Με λίγα λόγια 22 ευρώ το άτομο...Είπαμε να βγάλουν τα έξοδα συντήρησης κ.λ.π. αλλά και έλεο οικονομικής κρίσης θα έπρεπε να είναι και πιο προσιτές και οι τιμές... Εντάξει εγώ..ένας τουρίστας με την οικογένεια του με 4 άτομα...πόσα θα θέλει δηλαδή; Ενα ακόμα που θα ήθελα να πώ είναι το θέμα πάρκινγκ..στα περισσότερα αξιοθέατα στίς θέσεις πάρκινγκ πρέπει να πληρώσεις αντίτιμο... εε πλέον έχει καταντήσει τσιφλίκι αυτο.

Πιο μεγάλο πρόβλημα με το πάρκινγκ...είναι στην πόλη της Ρόδου και γύρω απο αυτή...παντού με αντίτιμο....και για να βρείς θέση χωρίς αντίτιμο...πρέπει να ξενιτευτείς...ή να παρκάρεις παράνομα. Μόνο ένα σημείο εχει στο κέντρο χωρις αντίτιμο....αλλά...που να βρείς θέση.

Ενας ακόμα κλάδος τα ΤΑΧΙ της Ρόδου...οταν ερχεται καλοκαιρινή περίοδος αν δεν είσαι τουρίστας....ΤΑΧΙ δεν σταματαει να σε πάρει....και αν σταματήσει..ακούει που θες να πάς..και πάντα η ίδια απάντηση ''Εχω ραντεβού με πελάτη..'' η αλλάζω βάρδια..και άλλες φτηνές δικαιολογίες....τον χειμώνα όμως...με εμάς που μένουμε εδώ βγαζετε το ψωμί σας...

Τέλος θα ήθελα να πώ για τιμες των μαγαζιών..κάθε είδους μαγαζί...παντού..οχι απλά τσιμπιμένες....τεράστιες σε σχέση με άλλα νησιά... ας μήν κλαίγωνται λοιπόν οτι δεν έχουν τουρισμό στην Ρόδο....η δεν αφήνουν χρήματα οι τουρίστες...όσο βλέπουν αυτές τις τιμές και μαθαίνουν όσοι δεν έχουν έρθει...τόσο θα λέτε οτι δεν εχει τουρισμό και οτι φταίνε τα βραχιολάκια απο τα ξενοδοχεία.

Ας αλλάξουν λίγο νοοτροπία...και ας συμβιβαστούν με τους δύσκολους καιρούς... όλοι έχουν οικονομικές δυσκολίες.... μην κοιτάμε να τα βγάλουμε όλα τα λεφτά το καλοκαίρι ''ξεζουμίζοντας'' τον κάθε τουρίστα, και να λένε απο μέσα τους ''Σιγά τουρίστας είναι...θα φύγει'' ναι θα φύγει και σιγά μην ξαναπατήσει... Και μην ξεχνάτε εμάς του Έλληνες...γιατί ούτε βλάκες είμαστε ούτε ηλίθιοι....

Και μην πώ καλύτερα για τις τιμές των ξενοδοχείων....Και ειδικά για τα διαμερίσματα που ενοικιάζουν σε φοιτητές , δάσκαλους και στρατιωτικούς...τιμές μονοκατοικίας η νεόκτιστου...και απο θέμα ποιότητας οχι το καλύτερο..

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ....ΕΛΕΟΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ...

ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ. ΛΕΦΤΑ.

Υ.Γ. Σε όλα τα παραπάνω υπάρχουν οι εξαιρέσεις και κάποιοι ευσυνείδητοι (ακόμα)ευτυχώς.

Υ.Γ.2 Δεν έχω κάτι με τους Ροδίτες ούτε με αυτό το όμορφο νησί.....απλά πρέπει να άλλαξουν κάποια πράγματα επιτέλους και να τα δούν και απο άλλη σκοπιά και εκείνοι..

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

kataggeilte.blogspot.com

Ελληνικός Τουρισμός: Απώλειες εσόδων 23,8% την τελευταία τριετία

http://3.bp.blogspot.com/_ZcxhgJV8ywg/THJmgaoRCPI/AAAAAAAAc6A/Xlf48i3wWYI/s1600/3393.jpg
Μείωση των εσόδων από τον τουρισμό για τρίτη συνεχή χρονιά καταγράφει η Ελλάδα με βάση το σύνολο των στατιστικών στοιχείων εξαμήνου, τα διαθέσιμα στοιχεία για τα έσοδα Ιουλίου και τις εκτιμήσεις ξενοδόχων και τουριστικών επιχειρηματιών για τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο...
Όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι η πτώση στα έσοδα θα... κυμανθεί γύρω στο 10% για τη φετινή χρονιά, με αντίστοιχη μείωση τουριστικής κίνησης που δεν θα ξεπερνά το 4%-5%. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι και λιγότερους τουρίστες δέχτηκε η Ελλάδα και λιγότερα χρήματα αυτοί δαπάνησαν κατά την παραμονή τους στη χώρα μας.

Η φετινή μείωση κατά 11,9% των εσόδων το πρώτο εξάμηνο του 2010 δεν φαίνεται να αντισταθμίζεται από τα έσοδα Ιουλίου και Αυγούστου, μήνες που η τουριστική κίνηση σημείωσε άνοδο, χωρίς όμως αντίστοιχη αύξηση των εσόδων. Πρωταθλήτρια στα έσοδα τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία, ήταν η Σαντορίνη, ενώ ακολουθούν η Ρόδος και η Κως. Μείωση εσόδων παρουσιάζουν η Χαλκιδική, η Σάμος και η Ζάκυνθος.

Το πλέον ανησυχητικό στοιχείο είναι, ωστόσο, ότι την τελευταία τριετία οι εισπράξεις από τον τουρισμό έχουν υποχωρήσει κατά 23,8% ή 370 εκατ. ευρώ, συρρικνώνοντας τα έσοδα του κράτους, δημιουργώντας σημαντικές απώλειες στις επιχειρήσεις του κλάδου και θέτοντας σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας στον τουρισμό.

Την ίδια στιγμή που τα έσοδα από τον ελληνικό τουρισμό συρρικνώνονται, οι ανταγωνιστές της Ελλάδας -Τουρκία, Ισπανία και Κύπρος- εμφανίζουν αξιοσημείωτη αύξηση εσόδων, δεδομένης της κρίσης. Αύξηση 7,4% καταγράφουν οι εισπράξεις στην Τουρκία, αύξηση κατά 2,4% των εσόδων της σημειώνει η Ισπανία, ενώ ενισχυμένες κατά 2,2% σε σχέση με πέρυσι είναι οι εισπράξεις το πρώτο εξάμηνο του 2010 και στην Κύπρο καθώς ανέρχονται σε 578,3 εκατ. ευρώ, ενώ σημαντική είναι η άνοδος τον Ιούνιο (11,4%) με έσοδα 195,3 εκατ. ευρώ.

Συμπερασματικά ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια σε συνεχή ύφεση, αντιμετωπίζοντας συνθήκες ισχυρού διεθνούς ανταγωνισμού, τη συνεχιζόμενη πολιτική και κοινωνική αστάθεια σε εσωτερικό επίπεδο και τις δυσμενείς εξελίξεις των εθνικών μακροοικονομικών παραμέτρων.

Η αναπόφευκτη συρρίκνωση της τουριστικής δραστηριότητας στη χώρα μας θα έχει σημαντικά αρνητική επίδραση στον τομέα της απασχόλησης. Ειδικότερα μία μείωση των αφίξεων στον τουρισμό κατά 5%, 10% ή 15% θα οδηγήσει στην απώλεια θέσεων εργασίας για ολόκληρη την οικονομία της τάξης των 69.000, 96.000 και 144.000 θέσεων εργασίας αντίστοιχα.

e-rooms.blogspot.com

Μυστήριο ζητάει απαντήσεις...

Ιδού η απορία...
Το ξύλο στηρίζει το στύλο;
Ο στύλος στηρίζει τον τοίχο του γηπέδου;
Η΄ μονόζυγο για να γυμνάζονται οι περαστικοί;
Εξαντλεί την φαντασία...

Κάθε αρχή και δύσκολη...

Ένας σωρός από σακούλες σκουπιδιών μας καλωσορίζουν στην ανακαινιζόμενη Ροδιακή έπαυλη. Πότε θα μας εξηγήσουν γιατί οι σακούλες παραμένουν σε κοινή θέα μέχρι να περάσει το φορτηγό αποκομιδής... δεν μπορούν να συνεννοηθούν;

Χωματερή στην γέφυρα Κρεμαστής.

Άθλια χωματερή δίπλα από την γέφυρα της Κρεμαστής. Όσο και να ευθύνονται οι ασυνείδητοι συμπολίτες μας μεγαλύτερη ευθύνη φέρει η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Πεταλουδών.