ροή ειδήσεων

«Αετός» ανατολικά της Καρπάθου και νοτίως της Ρόδου

Κοινά γυμνάσια δυνάμεων της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος διεξάγονται σήμερα στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Καρπάθου και νότια της Ρόδου...
Στην άσκηση έρευνας και διάσωσης, με την επωνυμία "Αετός", συμμετέχουν δύο μαχητικά αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης, μία πυραυλάκατος και ένα πλωτό του Λιμενικού.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, "σκοπός της άσκησης είναι η αξιολόγηση της επιχειρησιακής ικανότητας του προσωπικού και της αποτελεσματικότητας των μέσων και των συστημάτων των εμπλεκόμενων φορέων και δυνάμεων. Επίσης θα δοκιμαστούν και θα αξιολογηθούν οι διαδικασίες συντονισμού και επικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) στην έρευνα, εντοπισμό και διάσωση, μετά από αεροπορικό ατύχημα στη θάλασσα, ημέρα και νύχτα".

Το πρώτο σκέλος της άσκησης "Αετός" ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης. Τα γυμνάσια θα επαναληφθούν το βράδυ της Τρίτης, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αντανακλαστικά του μηχανισμού και ο βαθμός συνεργασίας κατά τις νυχτερινές ώρες.

protothema

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *