ροή ειδήσεων

Συναυλία σε ‘O Στίχος και η Νότα’

Ο ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου στις 28 Νοεμβρίου Δευτέρα και ώρα 21.00 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου θα παρουσιάσει την συναυλία ‘O Στίχος και η Νότα’. Μια περιπλάνηση στην μελοποιημένη ποίηση με ερμηνεύτρια την Ίριδα Μαυράκη...
και με τους μουσικούς της Ρόδου: Βασίλη Ζαχαρίου κοντραμπάσσο, Πάνο Ροδίτη πιάνο – πλήκτρα, Τάσο Νάνο μπουζούκι, Χρήστο Ανθούλα κιθάρες.

Οι μεγάλοι Έλληνες ποιητές μέσω των επίσης Μεγάλων Συνθετών μας κατάφεραν να φτάσουν στο κοινό μέσω της μουσικής

Η μελοποιημένη ποίηση, μεταξύ άλλων συνδέθηκε με περιόδους ορόσημα της σύγχρονης Νεοελληνικής Ιστορίας, όπως η Μικρασιατική Καταστροφή, η Αντίσταση και η Κατοχή, ο Εμφύλιος, η Δικτατορία. Παράλληλα, ύμνησε με μοναδικό τρόπο το λευκό και γαλάζιο της Ελλάδας.

Μερικοί από τους ποιητές και στιχουργούς που θα ακουστούν είναι: Τάσος Λειβαδίτης, Ιάκωβος Καμπανέλλης, Μανώλης Αναγνωστάκης, Μάνος Ελευθερίου, Νίκος Γκάτσος, Νίκος Καββαδίας, Οδυσσέας Ελύτης, Γιώργος Σεφέρης, Κώστας Κινδύνης Λάζαρος Ανδρέου,

Μανώλης Ρασούλης, Γιάννης Ρίτσος, Λευτέρης Παπαδόπουλος σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Θάνου Μικρούτσικου, Γιάννη Μαρκόπουλου, Χρήστου Λεοντή, Σταύρου Ξαρχάκου, Μάνου Λοίζου αλλά και των νεώτερων δημιουργών Νίκου Ξυδάκη, Νίκου Παπάζογλου.

Ο όγκος των τραγουδιών είναι δε τεράστιος και μόνο ενδεικτικά μπορεί να αποδοθεί σε μία συναυλία.

Η Ροδίτισα ερμηνεύτρια Ίρις Μαυράκη τονίζει πως:

<σε πολύ δύσκολες εποχές όπου κρίνοται οι ανθρώπινες αξίες και ισοπεδώνεται η Πολιτιστική και Πολιτισμική μας ταυτότητα κανείς δεν θα μας αφαιρέσει το προνόμιο και το δικαίωμα να τραγουδάμε, να γράφουμε και να ελπίζουμε για μια καλύτερη μέρα. Η Ποίηση, ο Λόγος, η Μουσική και ο Στίχος, το Τραγούδι είναι το κυριότερο όχημα για το όνειρο>

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/11/11 10:21

    ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ???

    ΤΟ ΡΗΤΟ ΧΩΡΙΣ ... ΑΡΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΑΜΑ... ΜΑΛΛΟΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ!!!!

    ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ 2 ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΡΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/11/11 12:06

    γιατι δεν βγαινεις επωνυμα να δουμε ποιος εισαι?
    οι μαθητες στο 2ο λυκειο ειναι στο δρομο ? αυτη ειναι η δουλεια του κρατους και οχι των καλλιτεχνων αν και ξερω πως η συγκεκριμενη καλλιτεχνης συμμετεχει σε 2 ή 3 ανθρωπιστικες και περιβαλλοντικες οργανωσεις ΩΣ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ οταν εσυ πηγαινεις μαλλον στις καφετεριες και κανεις κηρυγματα, βλακα
    με τους ντοποιους καλλιτεχνες τα εβαλες?αυτοι δεν πρεπει να ζησουν? βγες δημοσια και βαλε το ονομα σου,αναδρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/11/11 12:17

    ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΤΑ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ?
    ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙς ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ? ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙς ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ? ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΨΑΧΝΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΙΑ ΕΚΔΛΗΣΩΣΗ ΠΡΙΝ 1-2 ΧΡΟΝΙΑ ? ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΕΧΩς ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ?Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΧΕΙ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΕΙΣΔΗΜΑΤΑ ? ΓΙΑΤΙ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΡΩΤΑΣ????? ΕΙΣΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗς ????????/ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΟΥ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ16/11/11 16:28

    αν έχετε κάποιο θέμα και συγκεκριμένα μαζί μουγιατί για μένα προκειτα και θα θέλατε να το συζητήσετε μπορείτε να το δημοσιεύσετε αγαπητέ κύριε ή κυρία. Ξέρετε και οι τραγουδιστές έχουν δικαίωμα να ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ και να ΖΗΣΟΥΝ όπως όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας και αυτού του τόπου και αν θέλετε δημόσια μπορώ να σας απαριθμήσω πόσες συναυλίες και εκδηλώσεις έχω κάνει ΔΩΡΕΑΝ σε όλη μου την καριέρα, και ειδικα στην ΡΟΔΟ και τα ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ...ο μουσικος και ο τραγουδιστης ξερετε απο καπου πρεπει να ζησουν, θα προτιμουσατε να δουλευω ΜΑΥΡΑ και να μην αποδιδω τους ΦΟΡΟΥΣ ? για τοσες εκδηλωσεις που εχουν γινει φετος δεν μιλησατε ? η δικη μου σας πειραξε ? μηπως εχετε καποιο προσωπικο προβλημα μαζι μου ? γιατι δεν βαλατε ΟΝΟΜΑ ?????????????????
    Και δεν νομίζω πως τα χρηματα θα μπορουσαν ποτέ να φτασουν για να στεγάσουν το 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΡΟΔΟΥ, ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ μου απαντάτε ΕΠΩΝΥΜΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ. ΚΑΙ για να σας πληροφορησω ειναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ συναυλια μου μεσα στο 2011. ΠΕΡΙΜΕΝΩ την απαντηση σας.
    και να ξερετε ΠΟΤΕ στην ΖΩΗ μου δεν προσβαλλα καποιον ΔΗΜΟΣΙΑ και ΑΝΩΝΥΜΑ...
    ΙΡΙΣ ΜΑΥΡΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *