ροή ειδήσεων

Έφυγε από την ζωή η Μαριάννα Τόλη



Σοκ προκάλεσε στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση του θανάτου, της Μαριάννας Τόλη.

Η αγαπημένη τραγουδίστρια και ηθοποιός, έδωσε μία σκληρή μάχη με τον καρκίνο και άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή, σκορπίζοντας την θλίψη στους δικούς της ανθρώπους και όσους την λάτρεψαν μέσα από το επάγγελμα της.

Η καλλιτέχνης ξεκίνησε την καριέρα της μετά από σπουδές στο εξωτερικό και συγκεκριμένα ιστορία της Τέχνης στο πανεπιστήμιο του Κεντάκι στην Αμερική και κλασικό και μοντέρνο χορό στο Λονδίνο. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα αρχικά ασχολήθηκε με το κλασικό τραγούδι ενώ αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Εθνικού.

Το 1977 ήταν ημερομηνία σταθμός για την καριέρα της καθώς συμμετείχε στη Eurovision με το τραγούδι «Μάθημα Σολφέζ» του Γιώργου Χατζηνάσιου μαζί με τους Πασχάλη, Ρόμπερτ Ουίλιαμς και την Μπέσσυ Αργυράκη. Στη συνέχεια έδωσε βάρος στα μιούζικαλ όπου και αναδείχθηκε λόγω της πολυτάλαντης φύσης της. Θριάμβευσε επί σκηνής με τα έργα: «Άννυ», «Ίρμα» και «Σικάγο» ενώ υπήρξε η αντικαταστάτρια της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο μιούζικαλ «Εβίτα». Πρωταγωνίστησε επίσης στις ταινίες «Γλυκιά ζωή» του Μιχάλη Κακογιάννη και «Ρόδινα ακρογιάλια» του Ευθύμιου Χατζή.

Η ίδια είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τα παιδιά και το παιδικό θέατρο.

Πριν από ενάμιση χρόνο πήρε και το πτυχίο της στην ψυχολογία.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *