ροή ειδήσεων

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : Τα Wikileaks, η Ελλάδα, το ευρώ και η Μέρκελ!

Νέα τροπή στην υπόθεση ελληνική κρίση χρέους δίνουν δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου. Σύμφωνα με έγγραφο της αμερικάνικης πρεσβείας...
στο Βερολίνο, έγγραφο που αποκαλύπτει ο ιστότοπος Wikileaks και αναδημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, σε έγγραφο με ημερομηνία 12 Φεβρουαρίου 2010, η γερμανική κυβέρνηση είχε γνώση της ακριβής κατάστασης της ελληνικής οικονομίας και δήλωνε… ευτυχής που δεν ενημέρωσε τους γερμανούς πολίτες! Ότι και αν πιστεύει κανείς για την εγκυρότητα των εγγράφων αυτών, τα έγγραφα της αμερικάνικης πρεσβείας στο Βερολίνο για τις επαφές του αμερικανού πρέσβη με γερμανούς αξιωματούχους.
Μία μέρα πριν την έκδοση του «ενημερωτικού» αυτού σημειώματος οι 27, κατά τη διάρκεια έκτακτης Συνόδου Κορυφής είπαν «ναι» για το σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι θα λάβουν αποφασιστικά και συντονισμένα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα στο σύνολό της.
Ο αμερικανός πρέσβης στη Γερμανία, Φίλιπ Μέρφι, απόφοιτος του Χάρβαρντ και επί σειρά ετών κορυφαίο στέλεχος της Goldman Sachs, είχε σημαντικές επαφές με τους Γερμανούς αξιωματούχους, οι οποίοι στις μεταξύ τους συζητήσεις αποκάλυψαν ότι η γερμανική θέση ήταν ξεκάθαρη: Δεν ήθελε να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της ελληνικής κρίσης, και πολύ περισσότερο δεν ήθελαν να ενημερώσουν τους γερμανούς πολίτες για το κόστος της κρίσης στην γερμανική οικονομία. Όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα της αμερικάνικης πρεσβείας, Γερμανοί υπουργοί επί μήνες συζητούσαν το «ελληνικό ζήτημα».

Όπως αποκαλύπτει ο αμερικανός πρέσβης, η Γερμανική κυβέρνησης ήταν ιδιαίτερα… ευτυχής για την «ασάφεια» της απόφασης της Συνόδου Κορυφής, καθώς η κυβέρνηση της Μέρκελ δεν είχε πλέον την υποχρέωση να ενημερώσει για τις όποιες αποφάσεις τον γερμανικό λαό.
Προφανώς, όμως, το ίδιο ισχύει για όλους τους πρωθυπουργούς των κρατών-μελών που συμμετείχαν στην κρίσιμη αυτή Σύνοδο Κορυφής… Για την ακρίβεια, αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης εκμυστηρεύτηκε στον αμερικανό πρέσβη, ότι η κυβέρνηση της Μέρκελ στην ουσία «εξαπατούσε» για καιρό τον γερμανικό λαό…
Σύμφωνα με τα έγγραφα της πρεσβείας, Ο Βόλφγκανγκ Μερτς, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, εξήγησε στην αμερικάνικη πλευρά ότι πιθανότατα, ένα μεγάλο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα θα άνοιγε τον Ασκό του Αιόλου, και αποτελούσε ένα «κακό» προηγούμενο για τις περιπτώσεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.
Τον Φεβρουάριο του 2010, η γερμανική κυβέρνηση, όπως διαφαίνεται από το έγγραφο της πρεσβείας, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τελικά η Ελλάδα θα αναγκαζόταν να προσφύγει στο ΔΝΤ και να ζητήσει την «εμπλοκή» του Οργανισμού στα δημοσιονομικά προβλήματα χώρας της Ευρωζώνης. Τον Φεβρουάριο του 2010, οι Γερμανοί απέκλειαν αυτό το ενδεχόμενο, καθώς το θεωρούσαν κάτι περισσότερο από απίθανο.
Σε άλλο σημείο του τηλεγραφήματος στα ανώτερα κλιμάκια του Λευκού Οίκου από την αμερικάνικη πρεσβεία του Βερολίνου επισημαίνεται ότι η Γερμανική πλευρά δεν είναι βέβαιη ότι τα μέτρα λιτότητας στην Αθήνα μπορεί να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οι δανειστές μας, αποδεικνύεται πως δεν είναι σίγουροι για την αποδοτικότητα των μέτρων π[ου μας επιβάλλουν!

Όπως μάλιστα ανέφερε το κορυφαίο στέλεχος της Deutsche Bank, Τόμας Μάγιερ, η Γερμανία δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει εκείνη από το ευρώ! Ο ίδιος ο Μάγιερ, μάλιστα, αποκάλυψε στον αμερικανό πρέσβη ότι είχε προτείνει από πολύ νωρίτερα τη θέσπιση συγκεκριμένης διαδικασίας για να τεθούν σε επιτήρησε συγκεκριμένες χώρες του ευρώ που δεν τηρούσαν τα δημοσιονομικά επίπεδα που «απαιτεί» η ευρωζώνη.
prionokordela.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *