ροή ειδήσεων

Βγαίνει "μπροστά" ο Νικητιάδης για τις ιχθυοκαλλιέργειες

"Μπροστά" στο θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών, με το έκτρωμα που ψηφίστηκε στο εθνικό χωροταξικό, βγαίνει ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, "διεμβολίζοντας" και την "αδιάφορη" στάση Γερουλάνου...
Σε επιστολή που απέστειλε στους δημάρχους των Δωδεκανήσων, αναφέρει πολλά και σημαντικά, ενώ βάζει και καταληκτική ημερομηνία την 30η Ιανουαρίου 2012.

Όπως τονίζει στην επιστολή " Πληροφορήθηκα ότι έχουν υπάρξει αντιδράσεις από αρκετές περιοχές της χώρας μας τόσο σε επίπεδο κατοίκων ,όσο και σε επίπεδο φορέων αλλά και Δήμων σχετικώς με το περιεχόμενο αυτής της ΚΥΑ. Τον γενικό χειρισμό και συντονισμό του Θέματος έχει το ΥΠΕΚΑ και συνεπώς σε επίπεδο Κυβέρνησης θα πρέπει η όποια περεταίρω συζήτηση για το θέμα να δρομολογηθεί από όλους τους ενδιαφερόμενους , με το ΥΠΕΚΑ. Σε ότι με αφορά κυρίως με την ιδιότητά μου του βουλευτή Δωδεκανήσου , αισθάνομαι την υποχρέωση και την ευθύνη να κάνω ότι μπορώ ώστε οι όποιες προβλέψεις του εν λόγω χωροταξικού σχεδιασμού να μην δημιουργήσουν προβλήματα στην ανάπτυξη των νησιών μας και οποιαδήποτε τυχόν προβληματική διάταξη να ερμηνευτεί έτσι ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα.
Στο πλαίσιο των ανωτέρω αναλαμβάνω με την παρούσα επιστολή μου την πρωτοβουλία συντονισμού και κωδικοποίησης των όποιων παρατηρήσεων υπάρξουν από τους Δήμους της Δωδεκανήσου ώστε στην συνέχεια να μπορέσω να προχωρήσω στην απαιτούμενη συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ για την ικανοποίηση τους. Η πρωτοβουλία αυτή επιβάλλεται δεδομένου ότι τόσο κατά τις θεσμικές διαδικασίες που προηγήθηκαν για το θέμα , όσο και κατά την επί δύο μήνες Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση που ολοκληρώθηκε , δεν έχουν κατατεθεί δυστυχώς οι προτάσεις και απόψεις των Δήμων στο ΥΠΕΚΑ και μέχρι και σήμερα η μόνη έγγραφη θεσμική γνώση του ΥΠΕΚΑ για τις απόψεις της περιοχής μας περιορίζεται στην γνώμη του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΝΑ με τις παρατηρήσεις που αυτή περιλαμβάνει.
Σε παρακαλώ λοιπόν να εξαντληθεί κάθε απαιτούμενη συζήτηση με τους δημότες και φορείς του Δήμου σου και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να καταγράψετε με την μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια τα σημεία της ΚΥΑ που χρειάζονται διευκρίνιση ή τροποποίηση , προτείνοντας αν είναι δυνατόν και τις συγκεκριμένες αλλαγές που πρέπει να γίνουν κατά την γνώμη του κάθε Δημοτικού Συμβουλίου. Οι αποφάσεις αυτές , για να είναι πρακτικά χρήσιμες , καλό είναι εκτός των όποιων γενικών παρατηρήσεων και θέσεων για το θέμα , να περιλαμβάνουν συγκεκριμένες και κατά άρθρο παρατηρήσεις και υποδείξεις. Μια συνολική απορριπτική στάση έναντι της εν λόγω ΚΥΑ ή μια γενική κριτική της , ενώ θα είναι απολύτως σεβαστή , δεν θα με βοηθήσει στην πρωτοβουλία μου για άρση των όποιων αρνητικών της προβλέψεων για τα νησιά μας, όχι με κατάργηση της αλλά με διευκρίνιση της ή ίσως με πιθανή τροποποίηση της.
Είναι αυτονόητο ότι η παρούσα πρωτοβουλία μου είναι πρωτοβουλία δημιουργικής συνεργασίας των Δήμων μας με έναν βουλευτή τους και με την Κυβέρνηση και γίνεται σε εθελοντική βάση και με απόλυτο σεβασμό στην σχετική αυτονομία στον τρόπο δράσης και πολιτικής του κάθε Δήμου.
Νομίζω ότι μια ρεαλιστική προθεσμία-στόχος για την ολοκλήρωση της παραλαβής από εμένα των ανωτέρω αποφάσεων του Δημοτικού σου συμβουλίου είναι η 30/01/12. Μετά την ημερομηνία αυτή θα προχωρήσω στην σχετική κωδικοποίηση των αποφάσεων και στην συνέχεια στην εκδήλωση συγκεκριμένης πρωτοβουλίας προς το ΥΠΕΚΑ για την ικανοποίηση τους , κρατώντας σε ενήμερο και σε συνεργασία μαζί σου.
Ως προτεινόμενος τρόπος αποστολής των αποφάσεων του Δημοτικού σας συμβουλίου θα μπορούσε να είναι και η έγγραφη και ηλεκτρονική ενημέρωση μου για τον ηλεκτρονικό τόπο ανάρτησης τους στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ από όπου θα μπορέσουμε να τις έχουμε με έγκυρο και διαφανή τρόπο".

http://money-tourism.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *