ροή ειδήσεων

Πρόγραμμα διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Την έναρξη προγράμματος επιχορήγησης του 40% των εργοδοτικών εισφορών για τη διατήρηση 10.000 θέσεων εργασίας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις δωδεκάμηνης...
λειτουργίας ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος, που ξεκινά την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, ανέρχεται στα 19.000.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας, που μπορεί να είναι κλασικού τύπου ξενοδοχεία, μοτέλ, επιπλωμένα διαμερίσματα, οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις, κάμπινγκ, που διαθέτουν άδεια λειτουργίας του ΕΟΤ Προϋπόθεση για την ένταξή τους στο πρόγραμμα είναι να μην έχουν προχωρήσει σε μείωση προσωπικού μέσα στο τρίμηνο πριν την υποβολή της αίτησης.

Σημειώνεται ότι μια επιχείρηση μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα για κάποια μόνον από τις μονάδες της (για παράδειγμα κατάλυμα, μαρίνες, spa, γκολφ κλπ). Η ενίσχυση που θα λάβει μια ξενοδοχειακή επιχείρηση δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ για χρονική περίοδο τριών ετών.

Ωφελούμενοι από το πρόγραμμα είναι οι υπάλληλοι που απασχολούνται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου όσο και το προσωπικό που απασχολείται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου εφόσον ο εργοδότης επεκτείνει τις συμβάσεις αυτές έως το τέλος του δωδεκάμήνου του προγράμματος.

Προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για επιχορήγηση μέσα στον μήνα που ακολουθεί τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της ΑΠΔ τριμήνου. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά περιγράφονται αναλυτικά στην κοινή υπουργική απόφαση (αναρτημένη στη διεύθυνση www.oaed.gr ).

aegeantimes.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/1/12 22:58

    Οι Ξενοδόχοι παίρνουν τις επιδοτήσεις, την μείωση του ΦΠΑ κλπ και σαν ευχαριστώ δουλεύουν με το σύστημα all-inclusive πεθαίνωντας την τοπική αγορά. Οι μόνοι ευχαριστημένοι οι ίδιοι οι ξενοδόχοι και οι αλοδαποί "σουβατζήδες" με τις οικογένειες τους που βρίσκουν ομαδικά δουλειά στα ξενοδοχεία μιας και η οικοδομή έχει τελειώσει. ... και εμένα το παιδί μου πρέπει σε λίγο να πάει φαντάρος για να υπηρετήση την μαμά πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/1/12 13:16

    ποσσο δικιο εχεις..επρεπε να απασχολησουν ΜΟΝΟ τους Ελληνες σε αυτα τα κολο ξενοδοχεια για να προσφερουν επιτελος κατι.Αλλα δεν εχει τετοια, προτιμουν τους αλλοδαπους γιατι σκυβουν το κεφαλη και τρωνε ολη την εκμεταλευση και τα λιγα που περνουν τα στελνουν εξω. η λεξη αναπτυξη μου φερνει πλεον μια ανακατοσουρα στο στομαχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/1/12 21:56

    kala avtes ths epidotiseis poios einai o ypourgos pou ths vgazei na paei na dei poioi ths pernoun kai na mas exigisei ton logo pou ths pernoun!doste twra ston lao kana allyleggieis kana epidoma kai ergasia gaiti exoume saltarei teleios!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *