ροή ειδήσεων

Καραβάνια λαθρομεταναστών καθημερινά στη Ρόδο

Καθημερινά με τα πλοία που έρχονται από Πειραιά καταφθάνουν μεγάλες ομάδες λαθρομεταναστών που από το ύφος τους καταλαβαίνεις...


ότι δεν έχουν χαρτιά.
Μήπως με τις επιχειρήσεις σκούπα στο κέντρο της Αθήνας μας κατέβουν κάτω στο νησί μας; Πως θα ζουν εδώ χωρίς να κάνουν κάποια εγκληματική πράξη ;
Τι κάνει η τοπική αστυνομία ;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Εκατοντάδες συλλήψεις στην επιχείρηση "καθαρό κέντρο"
Σε εκατοντάδες συλλήψεις και προσαγωγές έχει προχωρήσει της τελευταίες 2 ημέρες η ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της επιχείρησης «σκούπα» για τον
εντοπισμό και σύλληψη λαθρομεταναστών και παράνομων μικροπωλητών στο κέντρο της Αθήνας .

Εχθές, στο στόχαστρο των αστυνομικών μπήκαν τρία σημεία "γκέτο"του κέντρου . Σε εφόδους γύρω από την ΑΣΟΕΕ την Νομική και την Ομόνοια, περισσότεροι από 400 πεζοί αστυνομικοί έκαναν ελέγχους σε μετανάστες και προχώρησαν σε περισσότερες από 300 συλλήψεις.






Συνολικά, από την Τετάρτη το βράδυ -οπότε και άρχισε η επιχείρηση της ΕΛΑΣ «καθαρό κέντρο» - έχουν συλληφθεί παραπάνω από 500 λαθρομετανάστες . Όλοι μεταφέρονται αρχικά στην διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη. Στη συνέχεια όμως, καθώς οι χώροι κράτησης της Αθήνας είναι ήδη ασφυκτικά γεμάτα – οι περισσότεροι προωθούνται σε κρατητήρια της περιφέρειας.



«Η προσπάθεια που γίνεται για την ελάφρυνση του κέντρου της Αθήνας, για την αποκατάσταση της τάξης, για την προστασία της κοινωνικής ειρήνης στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, είναι μία ολοκληρωμένη επιχείρηση. έχει γίνει ήδη το πρώτο βήμα » δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.


Στην παρούσα φάση προτεραιότητα έχει η δημιουργία των 3 κέντρων φιλοξενίας στην Αττική, τόσο επειδή στο λεκανοπέδιο είναι συσσωρευμένος ο κύριος όγκος των λαθρομεταναστών, όσο και επειδή η ηγεσία του υπουργείου είναι αποφασισμένη να βάλει φρένο στις αντιδράσεις της περιφέρειας, την καλλιέργεια των οποίων αξιολογεί ως σκόπιμη. Έτσι, σε σημερινή συνάντηση, που θα έχει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, θα γίνει η υπόδειξη των χώρων, όπου θα εγκατασταθούν τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών.


Την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός θα έχει δύο ακόμη κρίσιμες συναντήσεις, μία νέα με τοπικούς άρχοντες της Αττικής και μία δεύτερη με εμπορικούς και επαγγελματικούς φορείς της χώρας (επιμελητήρια, συλλόγους, ομοσπονδίες κ.λπ.), προκειμένου να αναπτύξει εκ νέου τα αντισταθμιστικά οφέλη, που δημιουργούνται για τις τοπικές κοινωνίες με την εγκατάσταση των κέντρων φιλοξενίας μεταναστών.

Για προεκλογικές σκούπες κατηγορούν την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα υπόλοιπα κόμματα

Σε επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και το Περιφεεριακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, η βουλευτής Λάρισας ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, τονίζει ότι «με τα σχέδια δημιουργίας στρατοπέδων κράτησης μεταναστών, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ προσπαθούν μάταια να μετατοπίσουν την προεκλογική ατζέντα από τις επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής».

Η μεταναστευτική πολιτική δεν μπορεί να είναι παιχνίδι εντυπώσεων και να αντιμετωπίζεται με ψηφοθηρικά κριτήρια, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Δημήτρης Ζαφειριάδης.

Το μεταναστευτικό δεν αντιμετωπίζεται ούτε με πυροτεχνήματα, ούτε, με δηλώσεις που καλλιεργούν το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία δήλωσε από την Κω, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Την απέλαση όλων των παράνομων μεταναστών από την χώρα, ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, υπαινισσόμενος ότι το ζήτημα που προέκυψε εσχάτως, οφείλεται σε προεκλογικούς λόγους.

Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι είναι «ντροπή σε κάθε εκλογές να έχουμε "σκούπα" σε λαθρομετανάστες, μέχρι που θα κλείσουν οι κάλπες και πάλι να επιστρέφουν στα ίδια γκέτο στην Αθήνα» και εκτίμησε ότι η μόνη λύση που υπάρχει είναι η απέλαση.
real.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/3/12 11:15

    Αδυνατώ να πιστέψω ότι το Ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο πρότεινε κατά δήλωση του υπουργού τον αφοπλισμό των Ελλήνων Εθνοφυλάκων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/3/12 11:33

    Οπλα βρισκονται θεληση να υπαρχει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/3/12 13:07

    Καλά ρε... Πως γίνεται να πάνε τα καραβάνια σε νησί; Υπάρχουν καμήλες με πλωτήρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/3/12 13:14

      Τροπος του λεγειν.... Ολα τοις μετρητοις τα παιρνετε μερικοι.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος30/3/12 14:59

      Είρωνας....

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος30/3/12 19:31

      Ειρωνας δεν ειναι.
      Και σωστά τέθηκε η λέξη.
      Η λέξη "καραβάνι" εννοιολογικά δεν σημαίνει μόνο καμήλες και βεδουίνους στην έρημο, αλλα και ομάδα ανθρωπων μετακινούμενων μαζί με οποιοδήποτε μέσον η τρόπο .

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος30/3/12 18:13

    "Μήπως με τις επιχειρήσεις σκούπα στο κέντρο της Αθήνας μας κατέβουν κάτω στο νησί μας;"

    ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΡΕ ? ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΟΛΗ Η ΓΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος30/3/12 19:40

    να πας στη χωρα τους κυριε 08¨.13 (πατριδα σου ολη η γη) και οταν ερθεις να μας πεις 1)αν βρηκες δουλεια 2) πως σε αντιμετωπισανε και3) αν σε γαμ...νε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος30/3/12 23:46

    χρυση αυγη η λυση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/3/12 08:14

      η χρυση αυγη φιλε μου δεν ειναι για να μπαινη στην βουλη με εκλογες, ειναι για να μπαινη μεσα στην βουλη και να μην αφηση ουτε ενα λαμογιο ορθιο... ξερης οτι με λογια δεν γινετε τιποτα.. το ξηλο της αρκουδας πρεπει να πεση.. Νικος

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος31/3/12 08:10

    ΥΠΟΜΟΝΗΗΗΗΗ.. ΠΑΣΧΑ Ε ΡΧΕΤΕ, ΚΡΑΧ ΕΡΧΕΤΕ, Ο ΣΤΡΑΤΟς ΕΡΧΕΤΕ, ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΛΑΘΡΑΙΟΙ, ΛΑΜΟΓΙΑ ,ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕς ΑΔΕΛΦΕΣ... χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος1/4/12 00:55

    statheite ena prwino ekso apo to Blue Star k tha deite pws k posoi katevainoun! otan stin Italia tous stelnoun pisw paketo opws irthan , emeis stin ellada k idiaitera stin rodo tous exoume k tampela WELCOME! alla eimaste k toso guftoi pou mas einai toso anagki ta 160 eurw pou noikiazoume ta dwmatia mas se autous ! e as vroume pia mia isoropia epitelous! K akousteite episis oti tha dothei entoli,ma tha trelathw panagia mou, stous touristes na kleidwnoun kala portes k parathura gia tuxon parenoxliseis apo metanastes! Dld tha fovatai o touristas na erthei k ti entupwsi tha dwsei otan paei sto meros tou? Kale mazepste tous! osoi vgainoun sto limani ksana mesa sto karavi k opou theloun as pane! As frontisoume ligo to nisaki mas!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/4/12 13:11

      Πολύ ωραία τα λες ...
      Συμφωνώ !!!

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος2/4/12 13:16

    #
    ΑνώνυμοςApr 1, 2012 10:56 AM

    Πράγματι υπάρχουν ακόμα άτομα που δίνουν χρήματα στους ζητιάνους στα φανάρια, νομίζουν ότι τους βοηθάνε ενώ δεν είναι έτσι, υπάρχει κύκλωμα που τους τα "παίρνει" τα χρήματα.
    Υπάρχουν και οι Πακιστανοί στα φανάρια που καθαρίζουν τα τζάμια των αυτοκινήτων. Λοιπόν αυτοί εάν δουν ένα άνδρα σχετικά νεαρό και τους κάνει νόημα ότι δεν θέλει, υπακούουν.
    Εάν όμως είναι ο άνδρας μεγάλης ηλικίας (γέρος) ή γυναίκα οποιασδήποτε ηλικίας και τους πεί δεν θέλω να το καθαρίσεις, αυτοί το κάνουν με το ζόρι και ζητάνε επίμονα μετά τα χρήματα.
    Επίσης στουν ξένους μας (φέτος ακόμη δεν ήρθανε, μιλάμε για πέρσυ) σε όλους ανεξαιρέτως τα καθαρίζουνε με το ζόρι (ακόμη και εάν είναι ολοκάθαρο το τζάμι) και καθώς είναι ανοιχτά τα παράθυρα του αυτοκινήτου λόγω καλοκαιριού ¨"μπαίνουν" όλος μέσα απο το παράθυρο και φοβάται ο ξένος και δίνει τα χρήματα, το έχω δεί πάρα πολλές φορές αυτό.
    Αυτό που γίνεται στην Αθήνα και τους μαζεύουν γιατί να μην ξεκινήσει και εδώ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *