ροή ειδήσεων

Το ρόφημα που πίνουν στη Ρόδο και έφτασε να γίνει δημοσίευμα στην Αμερική

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στην The Washington Post, το γάλα με σιρόπι καφέ είναι το επίσημο ρόφημα της Ρόδου. Το ήξερες; Γιατί εμείς σίγουρα δεν είχαμε ιδέα.



Σίγουρα μεγάλωσες κι εσύ με εκείνη τη ρήση ότι πρέπει να πιεις όλο σου το γάλα για να γίνεις μεγάλος και δυνατός. Αν ανήκεις στην πλειοψηφία τότε δεν χαμογελάς σε αυτή την ανάμνηση, καθώς αντικειμενικά δεν τρελαίνονταν και πολλοί για σκέτο γάλα. Οι περισσότεροι είχαν μαζί του μια παρόμοια σχέση όπως με τα λαχανικά, κάτι περισσότερο σε υποχρέωση παρά σε απόλαυση. Οι διαφημίσεις πάντως ισχυρίζονταν με μανία ότι «έκανε καλό στο οργανισμό σου».

Κάποιες φορές όμως, αν ήσουν καλό παιδί, σου έδιναν σοκολατούχο γάλα. Και αυτό ήταν άλλο πράγμα — μια μικρή πολυτέλεια. Δεν ήταν το αναγκαστικό γάλα για το ασβέστιο και τις βιταμίνες. Ήταν το άλλο, το «καλό γάλα».


Μεγάλωσες όμως, και το γάλα έγινε κάτι συνηθισμένο. Δεν το χρειαζόσουν τόσο πια. Ίσως, μόνο για τα δημητριακά ή τον καφέ σου. Το σοκολατούχο γάλα μπήκε στο ντουλάπι των «παιδικών πραγμάτων» ή μήπως όχι;

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται να νοσταλγείς τις μικρές χαρές των πιο ξέγνοιαστων χρόνων. Μπορείς ακόμα να τις απολαμβάνεις. Το να νιώθεις πάλι παιδί, έστω για λίγα λεπτά, είναι το καλύτερο αντίδοτο στη μονότονη καθημερινότητα. Ακόμα και το γάλα μπορεί να γίνει ξανά μαγικό...


Με αυτό τον τρόπο συστήνουν στην Αμερική τον καφέ με γάλα και τον παρουσιάζουν ως το ρόφημα που μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση και να σε κάνει να χαμογελάσεις λίγο παραπάνω μέσα στη μέρα. Συγκεκριμένα, μας τράβηξε το ενδιαφέρον ένα δημοσίευμα της Washington Post στο οποίο αναφέρεται ένα ρόφημα που φαίνεται πως πίνουν στη Ρόδο οι ενήλικες, που παρομοιάζεται με το σοκολατούχο γάλα που πίναμε μικροί εξαιτίας της ευχαρίστησης που προκαλεί.

Δεν πρόκειται ούτε για παγωμένο λάτε, ούτε για καφέ φίλτρου με γάλα, αλλά για γάλα με μερικά κουταλάκια γλυκό σιρόπι καφέ! «Μια τόσο μικρή περιοχή εύκολα περνά απαρατήρητη, όσο ιδιαίτερες κι αν είναι οι τοπικές της γεύσεις. Ίσως, γι’ αυτό το γάλα με καφέ δεν έγινε ποτέ εθνικό trend - παρότι θα έπρεπε», γράφουν χαρακτηριστικά.





Αν είσαι τόσο περίεργος λοιπόν όσο κι εμείς να δοκιμάσεις το επίσημο ρόφημα της Ρόδου, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, τότε στα σούπερ μαρκετ μπορείς να βρεις έτοιμο σιρόπι καφέ, αλλά και η σπιτική εκδοχή είναι πανεύκολη. Και αφού τη δοκιμάσεις στο γάλα, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και σε άλλες συνταγές, αντί για σοκολατένιο σιρόπι, ειδικά αν σου αρέσει η αίσθηση του καφέ.

Φυσικά, και θα παραθέσουμε τη συνταγή που βρήκαμε για το γάλα με σιρόπι καφέ, αν και θα θέλαμε όποιος Ροδίτης μάς διαβάζει, να στείλει ένα μήνυμα ενημέρωσης. Τι πίνουν τελικά σε αυτό το νησί και είναι τόσο διάσημο που έφτασε μέχρι την Αμερική; Αξίζει όντως τόσο πολύ;


Γάλα με σιρόπι καφέ

Υλικά

Για το σιρόπι καφέ160 ml νερό
200 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
60 γρ. στιγμιαίο εσπρέσο σε σκόνη
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το γάλα180 ml κρύο γάλα, κανονικό ή φυτικό
2 κ.σ. σιρόπι καφέ, ή περισσότερο, ανάλογα τα γούστα

ΔιαδικασίαΓια το γάλα με σιρόπι καφέ, ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι. Σε μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύουμε νερό, ζάχαρη και αλάτι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση, το αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον καφέ και τη βανίλια.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει τελείως.
Μεταφέρουμε το σιρόπι σε βαζάκι ή μπουκαλάκι και το τοποθετούμε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Στη συνέχεια γεμίζουμε ένα ποτήρι 300 ml με ¾ του γάλακτος, ρίχνουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε, προσθέτουμε περισσότερο σιρόπι ή γάλα για να πετύχουμε την τέλεια γεύση για μας.

Πηγή: The Washington Post

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/4/25 11:20

    ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΦΤΙΑΧΤΙΚ€ ΟΠΩΣ ΤΟΤ€ Μ€ ΤΟΝ ΦΡΑΠ€ ΤΟ 1960 ΣΤΗΝ €ΚΘ€ΣΙ Θ€ΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΗΘ€Λ€ ΝΑ ΠΙ€Ι ΚΑΦ€ ΚΑΙ ΚΤΗΠΗΣ€ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ €ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ €ΦΤΙΑΞ€ ΤΟΝ ΦΡΑΠ€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/4/25 13:32

    ΠΩΣ ΜΑΣ ΞΕΦΥΓΕ ΤΕΤΟΙΑ ΓΚΟΥΡΜΕΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΞΥΛΙΝΑ ΠΗΡΟΥΝΙΑ ΣΤΟ ΚΑΥΣΑΕΡΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/4/25 01:29

    Αναρωτιέμαι ποιος "έξυπνος"πούλησε αυτό το πραμα σε τουρίστες και τους είπε ότι είναι παραδοσιακό της Ρόδου....
    Πρώτη φορά το διαβάζω αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/4/25 01:36

    Ρε παιδιά θα μας τρελάνετε rhode island Αμερική🤣🤣🤣

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε μαζί μας

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *