ροή ειδήσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ 17-1-13

Δεκαεννιάχρονος αλλοδαπός συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας για ληστείες σε βάρος τουριστών.
Ο 19χρονος, υπήκοος Συρίας, συνελήφθη χθες...
από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ακροπόλεως για ληστείες μαζί με ένα ακόμα άτομο που αναζητείται, σε βάρος Ελλήνων και ξένων επισκεπτών στο μνημείο του Φιλοπάππου, από τους οποίους αφαιρούσαν με την απειλή μαχαιριού, χρήματα, κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές και κάμερες.

Όπως εξακριβώθηκε, οι δράστες έχουν διαπράξει κατά το τελευταίο μήνα συνολικά 12 ληστείες σε βάρος τουριστών στο Λόφο του Φιλοπάππου.

Ο συλληφθείς, o οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα μας, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

------

Αλβανοί λεηλατούν τον Γράμμο
Στο χωριό Τρίλοφος, ή αλλιώς Σλήμνιτσα, στον Γράμμο, μόλις ενάμισι χιλιόμετρο από τη συνοριογραμμή με την Αλβανία, ο σκληρός ήχος από τα αλυσοπρίονα σκίζει τη λευκή σιωπή στο δάσος συνήθως από τις 5 τα ξημερώματα.

Αλβανοί λαθροϋλοτόμοι, οι «εμπρηστές του χειμώνα» που αποψιλώνουν ολόκληρες βουνοπλαγιές, περνούν τα σύνορα με μουλάρια πριν ακόμη χαράξει.

Ορίζουν με τις πατημασιές τους τα μονοπάτια στην ελληνική πλευρά του βουνού που έχουν σκεπαστεί από το χιόνι και ξυλεύουν επιλεκτικά δρυς και πεύκα.

Η δράση της μαφίας του ξύλου στη βόρεια Ελλάδα κορυφώνεται φέτος στα χωριά του Γράμμου, εκεί ακριβώς που πριν από έξι και πλέον δεκαετίες έπεσε η αυλαία του ελληνικού Εμφυλίου.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι ίδιοι Αλβανοί που γυμνώνουν τις πλαγιές λεηλατούν τα απομακρυσμένα Γραμμοχώρια, που άρχισαν να δέχονται πίσω όσους είχαν εκδιώξει οι εμφύλιες συγκρούσεις. Εισβάλλουν στα σπίτια, κλέβουν ζώα και προκαλούν ζημιές.

Οδηγούμε με δυσκολία στο χωμάτινο δρόμο προς το πιο απομακρυσμένο χωριό, τον Τρίλοφο. Χιόνι υπάρχει μόνο στα γυρίσματα της πλαγιάς που δεν τα πιάνει ήλιος, το κρύο εδώ πάνω καίει το πρόσωπο.

Η Σλήμνιτσα, όπως αλλιώς ονομάζεται το χωριό, ήταν νοσοκομείο των ανταρτών στον Εμφύλιο. Μετά το '50 ερήμωσε και οι κάτοικοι, που τότε ήταν 800, σκόρπισαν. Σήμερα ξεχωρίζει από μακριά μόνο η εκκλησία, τα σπίτια είναι αραιά και πολλά σημαδεμένα από τις σφαίρες πολυβόλων.

Τα περισσότερα δέντρα είναι κομμένα στο ένα μέτρο από τη ρίζα, πολλά σπάστηκαν βιαστικά για να συρθούν και να πελεκηθούν πιο βαθιά στο δάσος. Στα 500 μέτρα μέσα στο αλβανικό έδαφος, κοντά στο χωριό Βιντόβα, οι λαθροϋλοτόμοι έχουν στήσει υπόστεγα με πριονοκορδέλες.

Από εκεί, μέρος της πολύτιμης ξυλείας θα φτάσει στην Ιταλία για την κατασκευή βαρελιών σε οινοποιεία, ενώ οι πιο γεροί και ίσιοι κορμοί θα καταλήξουν κολόνες φωτισμού της αλβανικής εταιρείας ηλεκτρισμού. Ακόμη, μια μεγάλη ποσότητα του λαθραίου φορτίου, λένε όσοι γνωρίζουν, θα πουληθεί για καυσόξυλα πίσω στην ελληνική αγορά.

Πηγή: Τα Νέα

-----

Οι δύο Αλβανοί, ηλικίας 26 και 28 ετών, συνελήφθησαν χθες για την κλοπή εξοπλισμού από μηχάνημα σε εργοτάξιο εταιρίας, στον Αργυρότοπο Θεσπρωτίας.

Αρχικά, τα ξημερώματα οι αστυνομικοί του Τμήματος Λούρου εντόπισαν στην Επαρχιακή Οδό Λούρου – Κοτσανόπουλου, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, με επιβάτες τους δύο αλλοδαπούς.
Εκείνοι, μόλις κατάλαβαν ότι θα τους κάνουν αστυνομικό έλεγχο, προσπάθησαν να ξεφύγουν χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν.

Σε αστυνομικό έλεγχο του αυτοκινήτου, βρέθηκε μία αντλία υδραυλικού συστήματος και δύο ιμάντες δεσίματος, τα οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν κλέψει το προηγούμενο βράδυ, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο εξοπλισμό και εφαρμόζοντας συγκεκριμένες τεχνικές αποσύνδεσης, από μηχάνημα έργου που βρισκόταν σε εργοτάξιο εταιρείας στον Αργυρότοπο Θεσπρωτίας.

Στο αυτοκίνητο βρέθηκε επίσης πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ο όγκος των οποίων είναι ενδεικτικός συστηματικών κλοπών και όχι περιστασιακών διαρρήξεων. Συγκεκριμένα βρέθηκαν δύο σκύλλες, ένας κόφτης, δύο ζευγάρια γάντια, δύο κάβουρες, ένας σκούφος, μία καστάνια επαγγελματική, πέντε κλειδιά, δύο μπουλονόκλειδα, μία ράβδος για πολύκλειδα, μία αυτοσχέδια προέκταση κλειδιού και πέντε κλειδιά άλλεν, ένα πριόνι, ένα πολυκατσάβιδο και επτά καρυδάκια μεγάλα.

Τα αντικείμενα που μετέφεραν οι συλληφθέντες επιστράφηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για να εξακριβωθεί η έκταση της δράσης των αλλοδαπών, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας.

----

Η ανθρωποκτονία του 18χρονου Αφγανού που έγινε το βράδυ της 5ης Ιανουαρίου, εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Το θύμα είχε βρεθεί στη συμβολή των δρόμων Βαλτινών και Μουστοξύδη, στην περιοχή του Γκύζη.

Δράστης είναι ένας 27χρονος ομοεθνής του, ο οποίος ύστερα από έρευνες εντοπίσθηκε στο Πεδίον του Άρεως, τη στιγμή που ετοιμαζόταν να αναχωρήσει με λεωφορείο των ΚΤΕΛ για τη Θεσσαλονίκη.

Εξεταζόμενος ομολόγησε την πράξη του και την περιέγραψε με λεπτομέρειες, ανέφερε δε ότι το κίνητρο ήταν η προ ημερών λογομαχία του με το θύμα.

Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

----

Δεν διστάζουν να χτυπήσουν στη μέση του δρόμου οι ληστές. Αυτή τη φορά θύμα τους ήταν μια γυναίκα
Η γυναίκα δέχθηκε την επίθεση στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Οι τρεις αλλοδαποί ληστές τη χτύπησαν και προσπάθησαν να της αρπάξουν τα χρήματά της.

Η γυναίκα αντιστάθηκε, οι δράστες έφυγαν τελικά άπραγοι και τελικά έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας.

----

”Κανούν” είναι η αλβανική βεντέτα και οι δύο Αλβανοί που συνελήφθησαν ομολόγησαν οτι σκότωσαν 30χρονο ομοεθνή τους στην Ανάβυσσο.
Η δολοφονία του 30χρονου έγινε τον περασμένο Ιούνιο στην περιοχή Καταφύγιο Παλαιάς Φώκαιας στην Ανάβυσσο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν ένας 29χρονος κι ένας 31χρονος αλβανός οι οποίοι ομολόγησαν τις πράξεις τους και περιέγραψαν τη δολοφονία με κάθε λεπτομέρεια. Το θύμα έφερε τραύματα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι και στον ώμο.

Κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν η βεντέτα που φέρεται να είχε ένας από τους δράστες, καθώς πρίν απο χρόνια είχε δολοφονηθεί ένας ξάδελφός του από συγγενείς του θύματος, καθώς και οι διαφορές που είχαν από συναλλαγή με ναρκωτικά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

-----

Ενας Τούρκος που θεωρητικά εκτίει ποινή ισοβίων για εμπορία ναρκωτικών αποφάσισε να... μην επιστρέψει στις φυλακές Αλικαρνασσού, στην Κρήτη, προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στο δικαστικό σύστημα, λίγες ημέρες μετά την «εκ παραδρομής» αποφυλάκιση τριών μελών των «ληστών με τα καλάσνικοφ».

Ο κρατούμενος βρισκόταν στις φυλακές της Αλικαρνασσού μέχρι πρόσφατα, αλλά του δόθηκε άδεια και μετέβη στην Αττική, όπου και ήταν τυπικός στην υποχρέωσή του να παρουσιάζεται σε Α.Τ. ανά τακτά διαστήματα.

Οταν ωστόσο ήρθε η ώρα να ξαναμπεί στο κελί, προτίμησε να «γίνει καπνός», γελοιοποιώντας εκ νέου τις Αρχές.

Μόλις χτες, πραγματοποιήθηκε εισαγγελική παρέμβαση στην υπόθεση της αποφυλάκισης των «ληστών με τα καλάσνικοφ» που φέρονται να έχουν πραγματοποιήσει τρεις ληστείες με βαριοπούλες και καλάσνικοφ στα Φάρσαλα και στο Αιγίνιο Πιερίας, προκειμένου να ερευνηθεί ποιος ευθύνεται και να τιμωρηθεί πειθαρχικά για το νέο κρούσμα αποφυλάκισης κατηγορουμένων για σοβαρά αδικήματα.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιω. Τέντες, έδωσε χθες παραγγελία στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης να διενεργήσει πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση κατά παντός υπευθύνου για να εντοπίσει τον υπεύθυνο για την αποφυλάκιση.

Σύμφωνα με τις έντονες αντιδράσεις που έχουν σημειωθεί ήδη από διάφορες αστυνομικές ενώσεις, η αποφυλάκιση φέρεται να οφείλεται σε τυπικό σφάλμα του γραμματέα του δικαστικού συμβουλίου που είχε παρατείνει την προφυλάκιση των τριών κατηγορουμένων, καθώς δεν ειδοποίησε έγκαιρα τους ίδιους ή τους συνηγόρους τους για να διατυπώσουν απόψεις για την παράταση της κράτησης. Αναπόφευκτη συνέπεια ήταν να ακυρωθεί εκ των υστέρων η 6μηνη συνέχιση της προφυλάκισής τους και να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα κάθε εβδομάδα).

Οι τρεις ομογενείς, ένας 36χρονος και δύο 32χρόνοι, κατηγορούνται για τρεις ληστείες, από τις οποίες φέρεται να αποκόμισαν 334.000 ευρώ.

egklimatikotita-allodapwn.blogspot.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/1/13 15:02

    ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ?

    Ο ΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ ?

    ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ bLOG !!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/1/13 19:07

      Δελτίο εγκληματικότητας Ελλήνων.
      1. Συνελήφθη ημεδαπός διότι έβαλε την Ελληνική σημαία στο μπαλκόνι του. Οδηγήθηκε άμεσα στο εκτελεστικό απόσπασμα.
      2. Συνελήφθη ομάδα παιδιών δημοτικού που αρνήθηκαν να μείνουν νηστικά για να γίνει οικονομία τροφίμων στην αγορά. Απόσπασμα και αυτά.
      3. Συνελήφθη δημόσιος υπάλληλος διότι άνοιξε το καλοριφέρ πετρελαίου. Απόσπασμα αυτός και όλο του το σόι.
      4.Συνελήφθη επιχειρηματίας διότι δεν αποσχολουσε λαθρομετανάστες. Αποσπασμα άμεσα.

      Ποτέ η ενημέρωση δεν έκανε κακό σε κανέναν. Καραγκιόζη ανθέλληνα

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/1/13 19:28

      ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ! Βάλε αν θέλεις όλο το δελτίο τύπου της αστυνομίας να δούμε τις αναλογίες! Έχουμε πει τόσες φορές ότι η εγκληματικότητα δεν έχει ούτε εθνικότητα, ούτε, χρώμα, ούτε θρησκεία! Αλλά είπαμε... μας ενοχλεί μόνο των αλλοδαπών, ούτε των ελλήνων ούτε και των πολιτικών τους!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος18/1/13 19:00

    ΤΙ ΜΥΡΙΖΕΙ ΤΙ ΜΥΡΙΖΕΙ, ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΡΥΖΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *