Σε πολλές περιπτώσεις, οι ενδείξεις στα τρόφιμα για την ημερομηνία λήξης ή την ημερομηνία... προτεινόμενης κατανάλωσης αφορούν στη γεύση και όχι στην ασφάλεια.
Η Ντάνα Γκάντερς από το Συμβούλιο Προστασίας Φυσικών Πόρων (NRDC) εξέδωσε πρόσφατα επίσημη έκθεση στην οποία δηλώνει ότι πολλές από τις τροφές που πετάμε μπορούν να καταναλωθούν άφοβα.
Δείτε ποιες είναι οι τροφές που παραμένουν ασφαλείς ακόμη και μετά την ημερομηνία λήξης.
Πατατάκια: Η Γκάντερς υποστηρίζει ότι τα πατατάκια από τορτίγια διατηρούνται ποιοτικά ακόμη και ένα μήνα μετά την ημερομηνία λήξης, αν και μπορεί να μην είναι τόσο τραγανά και γευστικά. Η αποθήκευση σε κλειστό ντουλάπι αυξάνει το χρόνο ζωής του προϊόντος, καθώς διατηρεί μακριά την υγρασία.
Σοκολάτα: Η λευκή επικάλυψη μετά την ημερομηνία λήξης οφείλεται στην έκθεση του προϊόντος στον αέρα. Πρόκειται απλώς για τα κρυσταλλικά οξέα που έχουν λιώσει και έχουν ανέβει στην επιφάνεια.
Αυγά: Πολλοί ανησυχούν για την ποιότητα του αυγού και επιλέγουν να το πετάξουν πολύ νωρίς. Η Γκάντερς δηλώνει πως τα αυγά αντέχουν από 3 έως πέντε εβδομάδες, εάν διατηρούνται σε θερμοκρασία κάτω από 5 βαθμούς Κελσίου.
Γάλα: Η μυρωδιά και η κακή γεύση είναι τα σημάδια που θα μας δείξουν ότι το γάλα έχει χαλάσει. Για να το διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, δεν πρέπει να το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου, καθώς τα μικρόβια του αέρα καταστρέφουν τη σύσταση του γάλακτος. Η καλύτερη θερμοκρασία συντήρησης για το γάλα είναι οι 2 βαθμοί Κελσίου.
Παράπονα Ρόδου
Η Ντάνα Γκάντερς από το Συμβούλιο Προστασίας Φυσικών Πόρων (NRDC) εξέδωσε πρόσφατα επίσημη έκθεση στην οποία δηλώνει ότι πολλές από τις τροφές που πετάμε μπορούν να καταναλωθούν άφοβα.
Δείτε ποιες είναι οι τροφές που παραμένουν ασφαλείς ακόμη και μετά την ημερομηνία λήξης.
Πατατάκια: Η Γκάντερς υποστηρίζει ότι τα πατατάκια από τορτίγια διατηρούνται ποιοτικά ακόμη και ένα μήνα μετά την ημερομηνία λήξης, αν και μπορεί να μην είναι τόσο τραγανά και γευστικά. Η αποθήκευση σε κλειστό ντουλάπι αυξάνει το χρόνο ζωής του προϊόντος, καθώς διατηρεί μακριά την υγρασία.
Σοκολάτα: Η λευκή επικάλυψη μετά την ημερομηνία λήξης οφείλεται στην έκθεση του προϊόντος στον αέρα. Πρόκειται απλώς για τα κρυσταλλικά οξέα που έχουν λιώσει και έχουν ανέβει στην επιφάνεια.
Αυγά: Πολλοί ανησυχούν για την ποιότητα του αυγού και επιλέγουν να το πετάξουν πολύ νωρίς. Η Γκάντερς δηλώνει πως τα αυγά αντέχουν από 3 έως πέντε εβδομάδες, εάν διατηρούνται σε θερμοκρασία κάτω από 5 βαθμούς Κελσίου.
Γάλα: Η μυρωδιά και η κακή γεύση είναι τα σημάδια που θα μας δείξουν ότι το γάλα έχει χαλάσει. Για να το διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, δεν πρέπει να το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου, καθώς τα μικρόβια του αέρα καταστρέφουν τη σύσταση του γάλακτος. Η καλύτερη θερμοκρασία συντήρησης για το γάλα είναι οι 2 βαθμοί Κελσίου.
Παράπονα Ρόδου
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.