ροή ειδήσεων

Πέντε ληγμένες τροφές που μπορούμε να καταναλώσουμε

Σε πολλές περιπτώσεις, οι ενδείξεις στα τρόφιμα για την ημερομηνία λήξης ή την ημερομηνία...  προτεινόμενης κατανάλωσης αφορούν στη γεύση και όχι στην ασφάλεια.

Η Ντάνα Γκάντερς από το Συμβούλιο Προστασίας Φυσικών Πόρων (NRDC) εξέδωσε πρόσφατα επίσημη έκθεση στην οποία δηλώνει ότι πολλές από τις τροφές που πετάμε μπορούν να καταναλωθούν άφοβα.

Δείτε ποιες είναι οι τροφές που παραμένουν ασφαλείς ακόμη και μετά την ημερομηνία λήξης.

Πατατάκια: Η Γκάντερς υποστηρίζει ότι τα πατατάκια από τορτίγια διατηρούνται ποιοτικά ακόμη και ένα μήνα μετά την ημερομηνία λήξης, αν και μπορεί να μην είναι τόσο τραγανά και γευστικά. Η αποθήκευση σε κλειστό ντουλάπι αυξάνει το χρόνο ζωής του προϊόντος, καθώς διατηρεί μακριά την υγρασία.

Σοκολάτα: Η λευκή επικάλυψη μετά την ημερομηνία λήξης οφείλεται στην έκθεση του προϊόντος στον αέρα. Πρόκειται απλώς για τα κρυσταλλικά οξέα που έχουν λιώσει και έχουν ανέβει στην επιφάνεια.

Αυγά: Πολλοί ανησυχούν για την ποιότητα του αυγού και επιλέγουν να το πετάξουν πολύ νωρίς. Η Γκάντερς δηλώνει πως τα αυγά αντέχουν από 3 έως πέντε εβδομάδες, εάν διατηρούνται σε θερμοκρασία κάτω από 5 βαθμούς Κελσίου.

Γάλα: Η μυρωδιά και η κακή γεύση είναι τα σημάδια που θα μας δείξουν ότι το γάλα έχει χαλάσει. Για να το διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, δεν πρέπει να το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου, καθώς τα μικρόβια του αέρα καταστρέφουν τη σύσταση του γάλακτος. Η καλύτερη θερμοκρασία συντήρησης για το γάλα είναι οι 2 βαθμοί Κελσίου.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *