ροή ειδήσεων

Αυτό είναι το έξυπνο σπίτι του μέλλοντος (pics+vids)

Στο σπίτι του μέλλοντος η πόρτα της εισόδου θα ''μιλάει'' με τον ανιχνευτή καπνού, τα φώτα θα ανοιγοκλείνουν ότα η πόρτα του ψυγείου είναι ανοικτή και ένα αρκουδάκι θα βάζει για ύπνο τα παιδιά...
Αυτό είναι το εντυπωσιακό σπίτι του μέλλοντος το οποίο παρουσίασε η εταιρεία Qualcomm σε παγκόσμιο συνέδριο τεχνολογίας CES 2014.
Το ''Συνδεδεμένο Σπίτι'' της εταιρείας, μας δείχνει ότι τα πάντα στο σπίτι μας γίνεται να είναι συνδεδεμένα και να ελέγχονται απλά από ένα κινητό τηλέφωνο αλλά ακόμα και να ''επικοινωνούν'' μεταξύ τους.
Ανάμεσα στα πολλά εντυπωσιακά στοιχεία, είναι η ''έξυπνη'' κλειδαριά η οποία ξεκλειδώνει την μπροστινή πόρτα όταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είναι κοντά, μια έξυπνη τηλεόραση με αρκετές ειδοποιήσεις, ένα σύστημα το οποίο σας επιτρέπει να αλλάξετε όλα τα ρολόγια του σπιτιού μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού.


Σκοπός της εταιρείας από την Καλιφόρνια είναι να αποδείξει ότι η τεχνολογία για το ''Συνδεδεμένο Σπίτι'' ήδη υπάρχει και απλά μένει να αξιοποιηθεί.
Ανάμεσα στα πολλά άλλα στοιχεία, βρίσκουμε ένας αισθητήρας που αντιλαμβάνεται την εξωτερική θερμοκρασία και ρυθμίζει εκείνη του σπιτιού σας.
Επιπλέον αν κάποιος το επιθυμεί, μπορεί μέσω Facebook να επιτρέψει την πρόσβαση στο έξυπνο σπίτι σε κάποιον/α φίλο/η του μέσω ηλεκτρονικής πρόσκλησης, ενώ κάθε φορά που εισέρχεται ή βγαίνει κάποιος από το σπίτι μια ειδοποίηση έρχεται στον ιδιοκτήτη, ενώ η πόρτα είναι ρυθμισμένη να κλεδώνει αυτόματα μετά από 10 δευτερόλεπτα. Το προηγμένο σύστημα ασφαλείας ''Canary'' σας ειδοποιεί για τυχόν διαρρήκτες.
Όπως αναφέρει η Daily Mail μια ακόμα υπηρεσία, αυτή τη φορά για το παιδικό δωμάτιο, είναι το... αρκουδάκι-ξυπνητήρι το οποίο σας βοηθά να ξυπνήσετε το παιδί σας ή ακόμα το βάζει για ύπνο, ανάβοντας ή σβήνοντας απαλά τα φώτα, λέγοντάς του την πρώτη καλημέρα.
Το πρόγραμμα που συνδέεται με smartphones και επιτρέπει στις ''έξυπνες'' συσκευές σας να επικοινωνήσουν μεταξύ τους παρέχεται από την AllJoyn.
Θα είναι άραγε έτσι τα σπίτια μας στο μέλλον;
Δείτε τα βίντεο:







newsbomb.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *