ροή ειδήσεων

Τουρκικό «τόξο» ενώνει Θράκη με Ρόδο

Η κυβέρνηση Ερντογάν ξεκινάει τη δημιουργία «τουρκικών μειονοτήτων» σε Ρόδο και Κω, καθώς εκτιμά ότι πλέον το παιχνίδι είναι κερδισμένο στη Δυτική Θράκη...

Του Κώστα Χαρδαβέλλα...

Το νέο απόρρητο στρατηγικό σχέδιο της Άγκυρας περιλαμβάνει τη δημιουργία ισλαμικού φιλοτουρκικού τόξου με βασικούς άξονες τη Θράκη και τα Δωδεκάνησα και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τα τελευταία 6 χρόνια.

Με διοργανωτές την «Ένωση Τούρκων Δυτικής Θράκης» και τον «Σύλλογο Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τούρκων Ρόδου-Κω», καθώς και την «Ομάδα Ερευνών Τουρκικού Κόσμου» του πανεπιστημίου Μπιλκέντ της Άγκυρας, αρχές του περασμένου Μαΐου έγινε συνέδριο στην Άγκυρα με τίτλο: «Τα δικαιώματα των άλλων – Τούρκοι της Ελλάδας, από τη Ρόδο ως τη Δυική Θράκη».

Το πανεπιστήμιο Μπιλκέντ, που είναι το κέντρο αυτού του νέου στρατηγικού σχεδίου για την Ελλάδα, είναι το πρώτο ιδιωτικό αγγλόφωνο πανεπιστήμιο της Τουρκίας, φιγουράρει στη λίστα των κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου και οι καθηγητές του προέρχονται από 40 χώρες εκτός Τουρκίας, ανάμεσά τους και αρκετοί Έλληνες, και το ερευνητικό του έργο χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά προγράμματα και από το τουρκικό κράτος μέσω του τουρκικού Ιδρύματος Επιστήμης και Έρευνας.

Ιδιαίτερη σημασία από τις ομιλίες των συνέδρων δόθηκε σε αυτήν του Μπιρόλ Ντοκ, στενού συνεργάτη του Ερντογάν, ο οποίος στον χαιρετισμό που απηύθηνε εκ μέρους του Τούρκου πρωθυπουργού ανέφερε πως «όλες οι τουρκικές κυβερνήσεις αγωνίζονται για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα».

Αλλά η πιο ενδιαφέρουσα ομιλία του συνεδρίου για τους «Τούρκους της Ελλάδας» ήταν αυτή του Μουσταφά Καϊμακτσί, προέδρου του «Συλλόγου Αλληλεγγύης και Πολιτισμού των Τούρκων Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσων», που εδρεύει στη Σμύρνη. Ο Δρ. Καϊμακτσί κατήγγειλε τις συνθήκες που βιώνουν οι «λησμονημένοι Τούρκοι των Δωδεκανήσων» τονίζοντας ότι το μεγαλύτερο από τα δεινά τους είναι το γεγονός ότι η ελληνική πολιτεία δεν τους αναγνωρίζει ως τουρκική μειονότητα μέσα στο ελληνικό κράτος.

newsbomb.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *