ροή ειδήσεων

Νέα τραγωδία στη Μεσόγειο



Νέα ναυτική τραγωδία στη Μεσόγειο με τη βύθιση σκάφους που μετέφερε παράτυπους μετανάστες... σε απόσταση 100 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της Παλαιόχωρας Χανίων. Σε μεγάλη επιχείρηση στην οποία συμμετέχει η πολεμική αεροπορία και οι αρχές της Ιταλίας και της Μάλτας, έχουν ανευρεθεί αρκετές σοροί ανθρώπων, ενώ έχουν διασωθεί εννέα άτομα.

Τους ναυαγούς είδαν φορτηγά πλοία που έπλεαν στην περιοχή και τους περισυνέλεξαν, ενώ ενημέρωσαν και τον θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, ενώ τις έρευνες ανέλαβε η πολεμική αεροπορία. Οι ναυαγοί ισχυρίζονται ότι στο σκάφος επέβαιναν 30 άτομα.

Επτά από τους επιζώντες ζητήθηκε να μεταφερθούν για άμεση νοσηλεία στην Ελλάδα, ωστόσο το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας παρέλαβε τους έξι, καθώς ένα κοριτσάκι απεβίωσε λίγη ώρα μετά τη διάσωσή του.

Το ελικόπτερο Super Puma απογειώθηκε στις 00:20 από τη Ρόδο, έκανε στάση στη Σούδα για ανεφοδιασμό και στις 05:37 παρέλαβε τους έξι ναυαγούς τους οποίους μετέφερε στην 115 Πτέρυγα Μάχης και στη συνέχεια με δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ διεκομίσθησαν στο Νοσοκομείο Χανίων στις 06:30 το πρωί.

Με εντολή του δημάρχου Χανίων Αναστασίου Βάμβουκα, οι διασωθέντες θα μεταφερθούν στο γηροκομείο της πόλης.


Πρόκειται για τέσσερις άντρες, μια γυναίκα και ένα κοριτσάκι 2 ετών, οι οποίοι παρουσιάζουν προβλήματα λόγω υποθερμίας, ενώ ειδικά για το μικρό παιδί η κατάσταση είναι σοβαρότερη και αναμένεται να νοσηλευθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στο μεταξύ, στην ίδια περιοχή απο την ομάδα διάσωσης εντοπίστηκαν να επιπλέουν και δύο πτώματα, ένας ηλικιωμένος και ένα ακόμη παιδί, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς.


Οι δύο σοροί μεταφέρονται με φορτηγό πλοίο στη Μάλτα.

Η επίσημη ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας:

«Το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 00:20, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) απογειώθηκε από τη Ρόδο, με σκοπό τη μεταφορά έξι (6) λαθρομεταναστών (4 άνδρες, 1 γυναίκα και 1 παιδί), οι οποίοι είχαν νωρίτερα περισυλλεγεί από τα φορτηγά πλοία "CPO Japan", σημαίας Μεγάλης Βρετανίας και "CMA CGM Verdi", σημαίας Λιβερίας.

Το ελικόπτερο έφτασε στην περιοχή, 100 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Κρήτης, στα όρια με το FIR Μάλτας, στις 04:30 και η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε επιτυχώς στις 05:37.

Το ελικόπτερο μετέφερε με ασφάλεια τους λαθρομετανάστες στην 115 Πτέρυγα Μάχης, στις 06:31».

Πληροφορίες: flashnews.gr
zougla



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *