ροή ειδήσεων

Σάλος στην Ρόδο με τους ξυπόλητους εργάτες σε δημόσιο έργο της ΔΕΥΑΡ.


 

Σάλο προκάλεσε η ανάρτηση του προέδρου της ΔΕΥΑΡ κ. Σωτήρη Βαγιανού ακόμα και στους κύκλους της Νέας Δημοκρατίας. Μία ανάρτηση που ανέβασε ο ίδιος και δείχνει τους εργαζόμενους να υλοποιούν έργα και μάλιστα ξυπόλητοι. Να σημειώσουμε ότι η ανάρτηση έγινε από τον ίδιο τον πρόεδρο της εταιρείας Σωτήρη Βαγιανό. Μέτρα επικινδυνότητας και ασφάλειας του εργαζόμενου έχουν πάει πλέον περίπατο. Θα μπορούσε κάποιος να μας πει ότι ο πρόεδρος δεν το είδε και δεν ενημερώθηκε. Μα εδώ δεν μπορεί στην ανάρτηση που ο ίδιος υπογράφει να μην πρόσεξε ότι οι εργαζόμενοι δεν τηρούν κανένα μέτρο προστασίας.

Αν τυχόν εκείνη την στιγμή πάθει κάτι ο εργάτης ο δήμος Ρόδου δεν θα είναι εκείνος που θα καλεστεί να πληρώσει την αποζημίωση;



Τι αναφέρουν σωματεία και εκπρόσωποι σήμερα στην Πρώτη Έκδοση.

Η νέα δημοτική αρχή του Αλέξανδρου Κολιάδη φιμώνει και απειλεί τους πάντες.Όποιος μιλήσει βρίσκεται εκτός δουλειάς με απόφαση δημάρχου, τουλάχιστον αυτό μας λέει ο Σωτήρης βαγιανός. Ναι οι εργάτες είναι ξυπόλητοι Ο τεχνικός ασφάλειας είναι γνωστός φασίστας συμφωνά με τον Πότσο (εφημεριδα Ροδιακη) και διακοσμητικός σύμφωνα με το σωματείο.

Η αλήθεια είναι ότι κάνουμε τη δουλειά μας. Όμως τα μέσα ατομικής προστασίας δεν προτείνονται από εμάς άλλα από κάποια γραμματέα του Δημάρχου. Όταν με τον καιρό φτάσουν σε εμάς είτε δεν αρέσουν είτε είναι λάθος νούμερα κλπ. Η αλήθεια είναι ότι δεν τα θέλουν γιατί προτιμούν να μην τα πάρουν και να τα πληρωθούνε σε χρήμα.

Υπάρχει τεχνικός ασφαλείας στο Δήμο της Ρόδου; ο τελευταίος ήταν μέχρι 31/12/2023 μέσω εταιρίας που είχε κερδίσει το διαγωνισμό. Δεν νομίζω ότι θα άντεχε άλλη φορά να ξαναπάει. Άλλα κάνεις άλλος δεν τολμά και στο τέλος τον ρίχνουν.

Μιλώντας σήμερα στην Πρώτη Έκδοση ο επικεφαλής του εργατικού κέντρου Παναγιώτης Εγγλέζος σημειώνει.
Το εργατικό κέντρο Ρόδου εδώ και μια δεκαετία φωνάζει για την δημιουργία τεχνικής επιθεώρησης στο νησί μας, Με ενέργειες της διοίκησης του εργατικού κέντρου και σε συνεργασία με την περιφέρεια και τον ίδιο τον περιφερειάρχη κ Χατζημαρκο είχε βρεθεί μάλιστα και γραφείο για να στεγάσει το σώμα αυτό.
Κατά καιρούς το εργατικό κέντρο Ρόδου αναδεικνύει την αναγκαιότητα της δημιουργίας της τέχνης επιθεώρησης η όποια είναι υπεύθυνη για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους εργασίας τους , χαρακτηριστικά αναφέρω ότι σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος χρειάζεται ακόμα και ένας χρόνος για να έρθουν από τον Πειραιά, όπου είναι η έδρα της, τεχνικοί επιθεωρητές για να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες. Το 2019 όταν υπουργός εργασίας ήταν ο Χατζηδάκης σε επίσκεψη στο γραφείο του δεσμεύτηκε για την δημιουργία του τμήματος αυτού στο νησί μας το ίδιο έγινε και το 2023 με υπουργό τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Το τοπικό τμήμα της επιθεώρησης εργασίας είναι αναρμόδιο για τέτοιου είδους ελέγχου όπως και το εργατικό κέντρο Ρόδου, μόνο τεχνικοί επιθεωρητές μπορούν να ελέγξουν τις χιλιάδες παρανομίες που υπάρχουν στο νησί μας και αφορούν κατασκευές όπου καθημερινά παραβιάζεται κάθε ίχνος ασφάλειας των εργαζομένων.
Υπάρχουν χιλιάδες επιστολές προς την κυβέρνηση για το θέμα αυτό και είναι στην διάθεση σας .
Σαν εργατικό κέντρο Ρόδου δεν θα σταματήσουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για τις καλύτερες συνθήκες εργασίας των συναδέλφων μας

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/5/24 17:07

    ΣΙΓΑ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΙΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχουν παπούτσια να βάλουν.Να που κατάντησαν οι εργαζόμενοι.Αμεσα αύξηση μισθού.Διπλασιασμος των μισθών.Επαναφορα των δώρων.Ολα στο δημόσιο ρε.Αυξηση συντάξεων.επιστροφη αναδρομικών και χαιδεμα άγιος ο θεός.οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες να πάνε να γαμιθουν.Εκλογες έρχονται.Δεν λειτουργεί τίποτα .Μόνο το πελατειακό κράτος γιγαντώνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/5/24 22:51

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ... Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/5/24 07:34

    Ο ΝΙΚΗΤΑΣ ΠΑΝΤΟΣ ΦΟΡΑ ΓΟΒΕΣ Ν43 ΕΙΝΑΙ Δ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Κ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΖΗΛΙΑΡΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/5/24 07:47

    ΑΝΩΝΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΜΕΝΟ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ . ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΕΣ ΝΙΚΗ ΜΕ 41 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/5/24 09:24

    ΕΊΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΌΝΟΙ ΠΟΥ ΟΤΙ ΜΙΣΘΟ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ...ΕΝΩ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟς ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΣΤΗΣ 100 ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΖΗΤΗΜΑ ΑΝ ΚΟΒΕΙ 5...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος9/5/24 12:04

    Ελληνικές δουλειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος9/5/24 12:04

    Ελληνικές δουλειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος14/5/24 10:03

    ΒΑΓΙΑΝΕ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΣΠΟΡ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος15/5/24 12:16

    ine akriba as pai se kineziko

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *