ροή ειδήσεων

Οι άνθρωποι του Γιώργου



Ποιος ο καταμερισμός στο στενό επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού.... Γιατί ο Γ. Παπανδρέου λέει «όχι» στο διμέτωπο.

Αρνείται το διμέτωπο αγώνα κατά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Παπανδρέου, που το απόγευμα μιλάει στο Αγρίνιο και που έχει δεχθεί εισηγήσεις η επόμενη συγκέντρωσή του να είναι-παρά τον κακό καιρό- στη Λάρισα.

«Δεν κάνουμε διμέτωπο. Δίνουμε μάχη ενάντια στη συντήρηση και το πελατειακό κράτος. Ο καθένας ας αυτοπροσδιοριστεί που ανήκει» συνηθίζει να δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός όταν ερωτάται αν η προεκλογική αντιπαράθεσή του θα είναι και με τη ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και αναρωτιέται προς τι η μεγάλη επίθεση που δέχεται από την Κουμουνδούρου, επιλέγει πρωτίστως «αντιδεξιά γραμμή».

«Δεν θα γίνουμε παρακολούθημα κανενός» τονίζει, αφήνοντας αιχμές για την τακτική του ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου, το οποίο άνθρωποι του πρώην πρωθυπουργού χαρακτηρίζουν ως «συνιστώσα της ΝΔ».

Έκπληξη, ωστόσο, σε πολλούς συνομιλητές του Γ. Παπανδρέου, προκαλούν οι τοποθετήσεις συνεργατών του, που δηλώνουν ότι δεν θέλουν συνεργαζόμενους στο νέο κόμμα.

«Το ζητούμενο τώρα είναι η “ανάσταση” του Παπανδρέου» υποστηρίζουν στην πλειοψηφία τους, αν και υπάρχουν πολλοί που έχουν διαφορετική άποψη, είτε είναι στο στενό επιτελείο (π.χ. Φ. Σαχινίδης;) είτε λίγο μακρύτερα από αυτό, όπως η Ρεγγίνα Βάρτζελη και ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο καταμερισμός

To Real.gr είχε πρόσφατα ενημερώσει για το συντονιστικό ρόλο που έχει αναλάβει στο επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού ο δημοσιογράφος Γιώργος Ελενόπουλος.

Σήμερα, ενημερώνει για τον καταμερισμό της στενής ομάδας που συνέρχεται στο Ίδρυμα Παπανδρέου.

Υπεύθυνος για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του νέου κόμματος είναι ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, με τον Φίλιππο Πετσάλνικο και τον Δημήτρη Ρέππα να παίζουν σημαντικό ρόλο.

Παλαιότερα συμμετείχαν περισσότερο απ΄ ότι σήμερα και οι βουλευτές Φίλιππος Σαχινίδης και Θάνος Μωραΐτης (που θα είναι υποψήφιος στην Β΄ Αθηνών, αντί της Αιτωλοακαρνανίας όπου εκλέγεται έως σήμερα).

Αποφασιστικό ρόλο παίζει και ο καθηγητής Γιάννης πανάρετος, που συμμετέχει αυτό το διάστημα ενεργά στο στενό επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού.
Ο Γιώργος Κόκιος και ο Γρηγόρης Νιώτης είναι οι επικεφαλής για την οργάνωση του νέου κόμματος και τις συγκεντρώσεις του Προέδρου του.

Ο Γιώργος Πεταλωτής έχει αναλάβει εκπρόσωπος Τύπου και ο Φίλιππος Σαχινίδης έχει τις σχέσεις με τα μέσα ενημέρωσης.

Ο Πέτρος Λάμπρου φέρεται να έχει αναλάβει υπεύθυνος για τα νέα γραφεία του κόμματος, που θα είναι στην οδό Πειραιώς 108.

Οι Γιώργος Ελενόπουλος και Γιώργος Πετρουλάκης έχουν την ευθύνη της συγγραφής κειμένων, με τους γνωρίζοντες, πάντως, να επιμένουν πως μια «δεύτερη ανάγνωση» στα σημαντικότερα κείμενα υπάρχει και από μέλη της οικογένειας, όπως ο Νίκος και ο Αντρίκος.

Η «ομάδα Παπουτσή»

Όπως δείχνει η «ανθρωπογεωγραφία» του επιτελείου, το «πάνω χέρι» μεταξύ των στελεχών-με δεδομένο και τον ρόλο του Μιχάλη Καρχιμάκη-παίρνει η λεγόμενη «ομάδα Παπουτσή».

Γεγονός που εξηγεί και ότι στελέχη όπως η Ρεγγίνα Βάρτζελη και ο Παύλος Γερουλάνος-που τάσσονται υπέρ του ανοίγματος και της πλατφόρμας του «προοδευτικού εκσυγχρονισμού» της χώρας, επέλεξαν να μη είναι πρώτη γραμμή, αν και στηρίζουν δυναμικά τον Γ. Παπανδρέου.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *