ροή ειδήσεων

ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΗΣΟΥ ΡΟΔΟΥ 2010

Για 5η χρονιά φέτος το «Μεσαιωνικό Ρόδο» συνεχίζει με την οργάνωση του Διεθνούς Μεσαιωνικού Φεστιβάλ νήσου Ρόδου που πλέον περιλαμβάνει τις Γιορτές των Κάστρων, καθώς στόχος πάντα είναι η ανάδειξη της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς στο σύνολο της!


Έτσι, φέτος ακόμα μία Νέα Γιορτή προστίθεται στο σύνολο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ και αυτή είναι η Γιορτή του Κάστρου του Ασκληπιείου! Άλλο ένα κάστρο το οποίο δεν έχει αξιοποιηθεί ιδιαίτερα πολιτιστικά ή τουριστικά μέχρι σήμερα, αποκτάει τη Δική του Γιορτή και τονώνει το αίσθημα περηφάνιας των κατοίκων για το δικό τους μνημείο! Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον τοπικό Μορφωτικό και Εξωραϊστικό σύλλογο Ασκληπιείου και το Δήμου Νότιας Ρόδου.
Λόγω της μεγάλης επιτυχίας που σημείωσε η περσινή Γιορτή στο Κάστρο της Κρητηνίας και της ιδιαίτερης ατμόσφαιρας της Γιορτής του Κάστρου της Μονολίθου, ο Δήμος Αταβύρου φέτος αποφάσισε να διευρύνει τις εκδηλώσεις του σε 3 μέρες και να στηρίξει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια για την αξιοποίηση των μνημείων της περιοχής. Η καλή συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο η «Κάστελος» και με την αντιδήμαρχο πολιτισμού κα Δέσποινα Καραγιάννη, έφερε πέρσι τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και κινητοποίησε φέτος ακόμα περισσότερους κατοίκους, όπως και τον πολιτιστικό σύλλογο Μονολίθου, να δηλώσουν συμμετοχή στη διοργάνωση. Ο δήμαρχος κ. Ν. Τσουκαλάς, ένας άνθρωπος με όραμα για την αξιοποίηση της περιοχής και αντιλαμβανόμενος πώς ο πολιτισμός μας είναι το πλέον δυνατό εργαλείο για πολιτιστική ανάπτυξη, στέκεται δίπλα στην προσπάθεια μας που φέτος θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή! 


Τα νέα για την Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου δεν είναι το ίδιο ευχάριστα, καθώς μόλις το Φεβρουάριο μας ανακοινώθηκε πώς, η από πέρσι θεσμοθετημένη, Γιορτή της Μεσαιωνικής Πόλης, δε θα υποστηριχτεί φέτος από το Δήμο Ροδίων. Δυστυχώς ο χρόνος αντίδρασης που υπήρχε δεν ήταν μεγάλος και σε χαλεπούς καιρούς οι χορηγίες είναι πενιχρές για να σωθεί η διοργάνωση. Παρόλα αυτά, με αρκετές προσπάθειες μπόρεσαν να συγκεντρωθούν μέχρι στιγμής, κάποια λίγα χρήματα από το σύλλογο «Μεσαιωνικό Ρόδο», ώστε να πραγματοποιηθούν κάποιες εκδηλώσεις στην αγαπημένη μας Μεσαιωνική Πόλη, ενώ ένα μέρος των εξόδων προβλέπεται να καλυφθεί από εισιτήριο εισόδου στον Προμαχώνα του Αγ. Γεωργίου, όπου θα επικεντρώνονται οι δράσεις. Καθώς ακόμα εκκρεμούν κάποιες απαντήσεις από φορείς για στήριξη του εγχειρήματος, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και θα ανακοινωθεί προσεχώς.



The "Medieval Rose" Association
http://www.medievalfestival.gr
http://medievalfestival.blogspot.com


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *