ροή ειδήσεων

Επιθεωρητές Περιβάλλοντος για το Πάρκο του “Θέρμαι”!



Σε νέες περιπέτειες, μετά από παρέμβαση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, μπαίνει η εκμισθώτρια του πάρκου του "Θέρμαι" εταιρεία αλλά και ο Δήμος Ροδίων!
Στη δημοτική αρχή κοινοποιήθηκε συγκεκριμένα παραγγελία για τη διενέργεια εξονυχιστικής έρευνας σχετικά με τις διαδικασίες αξιοποίησης του πάρκου αλλά και το νόμιμο των εκεί κατασκευών που υπογράφει η τομεάρχης της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος κ. Γεωργία Κοτίνη
Αφορμή για την παραγγελία αποτέλεσαν σχετικά με το όλο ζήτημα έγγραφα που υπέβαλε για τα περαιτέρω στην υπηρεσία το Γραφείο της Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Με την παραγγελία εντέλλονται συγκεκριμένα:

- Η Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου όπως προβεί στην εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας για τυχόν αυθαίρετες κατασκευές επί εκτάσεων που προστατεύονται από την Δασική Νομοθεσία.
- Η Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Ροδίων όπως διερευνήσει την νομιμότητα των κατασκευών και σε περίπτωση που διαπιστωθούν αυθαίρετες κατασκευές και αλλαγή χρήσης, να προβεί στην επιβολή κυρώσεων βάσει του Ν. 1337/83.
- Το ΣΧΟΠ Αιγαίου, να ενημερώσει τους επιθεωρητές για τις γνωμοδότησεις του στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί μέχρι τώρα για το σύνολο των δραστηριοτήτων που αφορούν το πάρκο του "Θέρμαι".
- Η Διεύθυνση ΠΕΧΩ όπως προβεί στο σύνολο των ενεργειών της στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και ενημέρωση των επιθεωρητών της διαδικασίας που ακολουθήθηκε για την εξαίρεση από την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων στο Πάρκο "Θέρμαι".
- Ο Δήμος Ροδίων όπως γνωρίσει στους επιθεωρητές εάν λειτουργεί το αναψυκτήριο-περίπτερο εντός του πάρκου "Θέρμαι" και εαν η λειτουργία του είναι σύννομη.
Η όλη ενασχόληση των επιθεωρητών σχετικά με την κατασκευή των εγκαταστάσεων της εκμισθώτριας εταιρείας εντός του πάρκου του "Θέρμαι" ξεκίνησε μετά από ερώτηση που κατέθεσε για τους Υπουργούς Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Προστασίας του Πολίτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φ. Κουβέλης.
Ο κ. Κουβέλης είχε υποστηρίξει συγκεκριμένα ότι είχε παραβιαστεί η δασική νομοθεσία, η πολεοδομική νομοθεσία, υγειονομικές και αστυνομικές διατάξεις αλλά και ότι είχε γίνει παράτυπως η εξαίρεση από την κατεδάφιση κατασκευών που προυπήρχαν στο πάρκο.
Στα πλαίσια της έρευνας που ακολούθησε από τους ερωτηθέντες Υπουργούς ο Διευθυντής Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Ι. Λουλουργάς κατέστησε σαφές ότι είναι δυνατόν ο χώρος του πάρκου του "Θέρμαι" να χαρακτηριστεί ως κοινόχρηστος με την διαδικασία τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου της περιοχής μετά από σχετική πρόταση του Δήμου Ροδίων τονίζοντας ότι τέτοιο αίτημα δεν έχει ακόμη υποβληθεί.
Η Τμηματάρχης Προστασίας Δασών και Δασικών Εκτάσεων της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου κ. Αικ. Μπαλατσούκα ανέφερε με τη σειρά της ότι έγιναν ευρείες τσιμεντοστρώσεις, εκχέρσωση της υπορόφου βλάστησης και γενικότερα αλλαγή της χρήσης και του προορισμού του χώρου ως δάσους.
Ο Επίκουρος Νομάρχη σε θέματα Υγείας κ. Δ. Κρεμαστινός ανέφερε παραπέρα ότι δεν έχει εγκριθεί η χορήγηση αδείας μουσικής για το κατάστημα και η άδεια του πρέπει να ανακληθεί ένεκα του λόγου αυτού.
Ο εκπρόσωπος της εκμισθώτριας εταιρείας ΚΑΛΜΠΕΡΓΚ ΣΙΒ-ΧΟΡΕΥΤΗΣ ΚΩΝ. & ΣΙΑ Ο.Ε. κ. Νίκος Κωνσταντινίδης σε παρέμβαση του για το ίδιο θέμα έκανε λόγο για πολιτικές μεθοδεύσεις και παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κόμματος κ. Δημητρίου Γάκη, για αποκόμιση εντυπώσεων, με σκοπό να πληγεί το κύρος της Δημαρχιακής Αρχής...
«Είναι δυνατόν να γίνει το μοναδικό γεγονός, της αξιοποίησης του χρόνια ξεχασμένου πάρκου, που ήταν η μεγαλύτερη εστία μόλυνσης και ντροπής στο πλέον πολυσύχναστο τουριστικό κέντρο του Νησιού μας, με το οποίο να ασχολούνται τόσοι. Φορείς, οι οποίοι έχουν εμπλακεί, χωρίς να το επιθυμούν, μετά τις πολιτικές μεθοδεύσεις, που αδιάκοπα επιχειρούνται από ένα συγκεκριμένο τοπικό πολιτικό χώρο; Είναι δυνατόν να γίνονται πολιτικά παιχνίδια, για αποκόμιση εντυπώσεων, με σκοπό όπως δηλώνεται, να πληγεί το κύρος της Δημαρχιακής Αρχής, για τον τρόπο που αξιοποίησε την Δημόσια Περιουσία του; Σκεφτήκατε ποτέ ότι ο μόνος κερδισμένος από αυτή την εμμονή σας είναι ο πολιτικός σας αντίπαλος, δηλαδή η Δημοτική Αρχή; Γνωρίζετε ότι η αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ροδιακού λαού, είναι υπέρ της αξιοποίησης που έγινε, γιατί επικροτεί γενναίες αποφάσεις, που αποσκοπούν στην αποκατάσταση των εγκαταλειμμένων χώρων;» αναφέρει μεταξύ άλλων υπεραμυνόμενος της νομιμότητας των έργων εντός του πάρκου, ο κ. Ν. Κωνσταντινίδης..
http://oikomargarita.blogspot.com/2010/05/blog-post_02.html

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *