ροή ειδήσεων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 19.30 στην πλατεία δημαρχείου.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 31 Μαΐου 2010, στις 4:50, ειδικές δυνάμεις του Iσραηλινού στρατού, επιβαίνοντας σε ελικόπτερα και φουσκωτά σκάφη,
επιτέθηκαν ενάντια στα σκάφη του «Στόλου της Ελευθερίας» (μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας) κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών.


Το αποτέλεσμα της πολεμικής αυτής επίθεσης, που έγινε σε διεθνή χωρικά ύδατα, 80 ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές του Ισραήλ και της Γάζας, ήταν απροσδιόριστος αριθμός νεκρών (άνω των 10 έχουν παραδεχτεί μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας οι Ισραηλινές Αρχές, ενώ νεώτερες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό σε 19) και περισσότεροι από 30 τραυματίες, κυρίως στο τουρκικό σκάφος ‘Mavi- Marmara’.

Καταγγέλλουμε την τρομοκρατική αυτή επίθεση ως μια ακόμη πράξη διεθνούς πειρατείας, κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου, ενάντια σε πολίτες από τουλάχιστον 50 χώρες.

Οι Ισραηλινοί, ως «επικυρίαρχοι» της Μεσογείου, προσπαθούν να σταματήσουν τα πλοία που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στο αποκλεισμένο Λαό της Γάζας. Όλοι εμείς που αγωνιζόμαστε για την ελευθερία πρέπει άμεσα να απαντήσουμε στην πρόκληση της Ισραηλινής Κυβέρνησης.

Ζητάμε από την Ελληνική Κυβέρνηση:
-να καταδικάσει την ενέργεια και να ενεργήσει για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του «Στόλου της Ελευθερίας»
-να στείλει διάβημα διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ.
-να επανεξετάσει κάθε είδους σχέση (οικονομική, πολιτική, στρατιωτική, επιστημονική) με την Κυβέρνηση του Ισραήλ.
-να αναλάβει άμεσα πολιτικές πρωτοβουλίες για να γίνει η Μεσόγειος και η Μέση Ανατολή Ζώνη Ειρήνης, Ελεύθερη από πυρηνικά και όπλα μαζικής καταστροφής, που αποτελεί κοινό όραμα όλων των λαών της περιοχής. Για την επίτευξη του στόχου αυτού απαιτείται να επιβληθούν μέτρα από τη Διεθνή Κοινότητα για τον πυρηνικό αφοπλισμό του Ισραήλ -μόνης χώρας με πυρηνικό οπλοστάσιο στην περιοχή- που μπορούν να οδηγήσουν σε εγκατάλειψη όλων των πυρηνικών προγραμμάτων που φιλοδοξούν να αναπτύξουν κι άλλες χώρες. Η λύση δεν βρίσκεται στη δημιουργία νέων πυρηνικών κρατών στην περιοχή, αλλά στον πυρηνικό αφοπλισμό του μοναδικού, του Ισραήλ.
-να φέρει άμεσα το θέμα της Ισραηλινής επίθεσης στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΗΕ και να απαιτήσει από τους οργανισμούς αυτούς την καταδίκη της προκλητικής εγκληματικής ενέργειας.

Καλούμε όλους τους πολίτες της Ρόδου, τους εργαζόμενους, τις νέες και τους νέους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση καταδίκης της επίθεσης, που οργανώνεται την Τρίτη 1 Ιουνίου στις 7.30 μμ στην Πλατεία Δημαρχείου.

Η συγκέντρωση γίνεται με την πρωτοβουλία των παρακάτω φορέων:
-Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου
-Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου
-ΤΕΕ/Τμήμα Δωδεκανήσου
-Νομαρχιακό Τμημα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου
-Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου
-ΕΜΔΥΔΑΣ Τμήμα Δωδεκανήσου
-Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου
-Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου

Καλούμε όσους άλλους φορείς επιθυμούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους.


@FB

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *