ροή ειδήσεων

Σαφάρι για παιδόφιλο της Ρόδου.

"Envoyez-moi un courriel !"  by Emmanuel LATTES.Δικαστικό αγώνα προκειμένου να «καθαρίσει» το όνομα του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης (ΙΤΕ) και να το προστατεύσει από καθετί κακόβουλο είναι αποφασισμένος να ξεκινήσει άμεσα ο διευθυντής του Αρτέμης Σαϊτάκης, μετά την αποκάλυψη ότι ένας Ροδίτης που εμπλέκεται σε διεθνές κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας φέρεται να χρησιμοποιούσε την ηλεκτρονική διεύθυνση και τα email του ΙΤΕ.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα τόσο στον τοπικό Τύπο της Κρήτης όσο και της Ρόδου, πριν από μερικές μέρες οι βρετανικές αστυνομικές αρχές κατάφεραν να εξαρθρώσουν διεθνές κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας. Μετά από σήμα μάλιστα της Ιντερπόλ ενημερώθηκαν και οι ελληνικές αρχές και συγκεκριμένα το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, η οποία ερευνά την υπόθεση εξετάζοντας και την εμπλοκή Ελλήνων. Τα ηλεκτρονικά ίχνη έφθασαν μέχρι και τη Ρόδο, όπου στο στόχαστρο των αστυνομικών, αλλά και των εισαγγελικών αρχών έχει μπει ένας νεαρός Ροδίτης, ο οποίος και αναζητείται.

Ο συγκεκριμένος άνδρας φέρεται να χρησιμοποιούσε τέσσερις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και υπολογιστή προκειμένου να συναλλάσσεται με τον εγκέφαλο του κυκλώματος και να λαμβάνει «αρρωστημένο υλικό» με σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων παιδιών. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές αρχές, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, προκύπτει ότι στο κύκλωμα έχουν εντοπιστεί πέντε ηλεκτρονικά ίχνη, εκ των οποίων τα τρία φέρονται να συνδέονται με το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης. Ο δράστης φέρεται να χρησιμοποιούσε την ηλεκτρονική διεύθυνση και το email προκειμένου να καλύπτει τα ίχνη του.

Ο κ. Αρτέμης Σαϊτάκης ενημερώθηκε για την εμπλοκή του Πάρκου στη συγκεκριμένη υπόθεση από συνεργάτες του καθώς ο ίδιος έλειπε στο εξωτερικό. Μάλιστα και οι συνεργάτες του έμαθαν για την υπόθεση από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και όχι από την αστυνομία που δεν ενημέρωσε κανέναν για την έρευνα. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργή του κ. Σαϊτάκη που διέκοψε το ταξίδι του και επέστρεψε εσπευσμένα στο νησί προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις και να δει ιδίοις όμμασι τι ακριβώς έχει συμβεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, αναμένεται ίσως και σήμερα να ζητήσει τη σχετική έκθεση του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να δει τι ακριβώς περιλαμβάνει και με ποιον ακριβώς τρόπο εμπλέκεται το όνομα του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης.

Ο ίδιος πάντως αρνείται κάθε εμπλοκή του ΙΤΕ στη συγκεκριμένη υπόθεση τονίζοντας κατηγορηματικά ότι από την έρευνα που διεξήγαγαν οι τεχνικοί του κεντρικού δικτύου δεν προέκυψε κανένα στοιχείο και δεν παρατηρήθηκε καμία ύποπτη ηλεκτρονική κίνηση. Μετά την ενημέρωσή του από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές είναι αποφασισμένος να προχωρήσει ακόμη και σε μηνύσεις όλων όσοι προσπάθησαν να αμαυρώσουν το όνομα και το προσωπικό του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης.

http://periphereianews.blogspot.com/2010/06/blog-post_3064.html

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *