επικαιρότητα

Διευκρινίσεις Γ. Νικητιάδη για το all inclusive

Διευκρινίσεις Γ. Νικητιάδη για το all inclusive
Ο υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού Γ. Νικητιάδης θεωρεί ότι δημιουργήθηκε παρανόηση για τις προτάσεις που έκανε στην υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη περί, δήθεν-όπως σημειώνει- κατάργησης, της χρηματοδότησης στα ξενοδοχεία που λειτουργούν με το σύστημα «all inclusive» κι’ έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκάθαρο πρόγραμμα και στρατηγική για τον Τουρισμό. Πρόγραμμα που προέκυψε μετά από μακροχρόνια δημόσια διαβούλευση και επίπονη εργασία 35 ανθρώπων οι οποίοι προέρχονται από τον Τουρισμό και εργάστηκαν στον τομέα του Τουρισμού για την χάραξη της στρατηγικής μας και βάση αυτού του προγράμματος προκύπτουν οι όποιες ενέργειες μας.

Επί της ουσίας η πρόταση μου είναι πάρα πολύ σαφής και αυτήν συζήτησα και με την κυρία Κατσέλη. Ο Αναπτυξιακός νόμος θα θεσπίσει διάφορα κριτήρια για την επιδότηση, είτε νέων ξενοδοχειακών μονάδων είτε ανακαίνιση των υφισταμένων. Τα κριτήρια αφορούν κυρίως την πράσινη ενέργεια την καινοτομία κλπ.

Αν κάποιος επενδυτής συμφωνήσει να μην συμπεριλάβει στις προσφερόμενες υπηρεσίες του το σύστημα all inclusive για 5 χρόνια τότε θα πριμοδοτείται με 3% επιπλέον μόρια. Διευκρινίζω και τονίζω πως πρόκειται για εντελώς προαιρετική δυνατότητα που είναι στην ευχέρεια του επενδυτή να την επιλέξει ή όχι και δεν έχει τίποτα να κάνει με τις ήδη υπάρχουσες μονάδες οι οποίες ουδόλως θα επηρεάζονται. Καμιά απαγόρευση δεν υπονόησα ποτέ. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται και η αγορά της τοπικής κοινωνίας».

intravelreport.gr

Σχόλια

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης