ροή ειδήσεων

Στη Ρόδο οι Αυστριακοί ολυμπιονίκες των Αρχαίων Ελληνικών.

Στη Ρόδο φιλοξενήθηκαν την εβδομάδα αυτή 6 μαθητές Λυκείου από την Αυστρία που είχαν αναδειχθεί νικητές στην Ολυμπιάδα αρχαίας ελληνικής γλώσσας που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα τους...
Στα 7 κρατίδια από τα 9 που σχηματίζουν την Αυστρία, υπάρχουν κλασικά Λύκεια όπου διδάσκονται τα αρχαία ελληνικά. Κάθε χρόνο διεξάγεται για τους μαθητές των κλασικών Λυκείων, μια Ολυμπιάδα με πολλές γραπτές εξετάσεις.

Στη συνέχεια διεξάγεται παγκόσμια Ολυμπιάδα όπου αναδεικνύεται κάθε χρόνο ένας ολυμπιονίκης, ηλικίας 18 ετών! Δύο φορές αυστριακοί μαθητές έχουν αναδειχθεί ολυμπιονίκες!

Επίσης στη Βιέννη εδρεύει και δραστηριοποιείται ο Ελληνοαυστριακός Σύνδεσμος με πρόεδρο την Ελληνίδα, καθηγήτρια, μόνιμο κάτοικο Βιέννης, την κα Μαρία Μαυρομιχάλη-Botz..

Ο Σύνδεσμος αυτός θέλησε να προσφέρει φέτος στους νικητές της αυστριακής Ολυμπιάδας, ως έπαθλο, ένα ταξίδι στην Ελλάδα. Σε συνεννόηση με τους φορείς της Ρόδου τα παιδιά και δύο συνοδοί τους, φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχείο, έκαναν μάθημα σε Λύκειο με Ελληνες μαθητές, συμμετείχαν σε συζητήσεις και ξεναγήθηκαν σε αρχαιότητες και μουσεία.

Όλοι ευχήθηκαν να καθιερωθούν ανταλλαγές μαθητών μιας εβδομάδας, μεταξύ της Ρόδου και πόλεων της Αυστρίας, που αγαπούν και έχουν επιλέξει την αρχαία ελληνική γλώσσα σαν βασική κατεύθυνση της μέσης εκπαίδευσής τους.

Τα παιδιά αναχώρησαν χθες για την Αυστρία και δήλωσαν ότι θα διαφυλάξουν σαν θησαυρό στην καρδιά τους, την εμπειρία τους από αυτές τις διακοπές στην Ελλάδα. Ίσως έτσι δημιουργηθεί ένας πυρήνας που θα αγαπάει την Ελλάδα γι αυτό που πρόσφερε στην ανθρωπότητα, αλλά και γι αυτό που είναι σήμερα.

periphereianews.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *