ροή ειδήσεων

ΙΔΟΥ ΟΙ ΕΤΑΡΙΕΣ ΜΕ ΤΑ 24 ΔΙΣ ΧΡΕΟΣ!!!

Την στιγμή που ο Ελληνικός λαός έχει μπει στην προκρούστεια κλίνη και κυριολεκτικά «στενάζει» από τις μειώσεις μισθών, τις περικοπές σε δώρα και επιδόματα και τις ασταμάτητες φοροεπιδρομές, την στιγμή που η χώρα «ξεπουλά» μέσω των ιδιωτικοποιήσεων σχεδόν ολόκληρη την ακίνητη περιουσία της, η κυβέρνηση ήταν έτοιμη να σβήσει χρέη εταιρειών και επιχειρηματιών που όλες τις προηγούμενες δεκαετίες ωφελήθηκαν...
σε βάρος του κράτους.

Το τρικ των οφειλετών γνωστό τις πάση, εξέδιδαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια εισπράττοντας παράνομα τον ΦΠΑ και παράλληλα φέσωναν τα ασφαλιστικά ταμεία αφού δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ εισφορών για τους εργαζόμενους.

Περισσότερες από 3700 εταιρείες και φυσικά πρόσωπα οφείλουν στο ελληνικό κράτος το μυθικό ποσό των περίπου 24 δισ ευρώ, σε αυτές τις εταιρείες και πρόσωπα η κυβέρνηση προσπάθησε να δώσει «συγχωροχάρτι», χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς ο υπουργός Οικονομικών απέσυρε τη σχετική διάταξη από το πολυνομοσχέδιο.

Η συγκεκριμένη «απόσυρση», οφείλεται σε αντιδράσεις κυβερνητικών βουλευτών, οι οποίοι δεν ήταν διατεθειμένοι να ψηφίσουν τη συγκεκριμένη διάταξη. Σύμφωνα με το πρώτο κείμενο του νομοσχεδίου τα συγκεκριμένα χρέη είχαν χαρακτηριστεί από τις εφορίες ως «ανεπίδεκτα είσπραξης», παρόλα αυτά αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές δεν ήταν διατεθειμένοι να ψηφίσουν μία διάταξη που θα διέγραφε τόσα χρέη εταιρειών, χωρίς να έχουν δημοσιοποιηθεί τα ονόματα.

Το 2009 ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει «λεφτά υπάρχουν» θεωρώντας ότι υπάρχουν χρήματα που μπορούν να εισπραχθούν, πάντως κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση θα επανέλθει με νέα νομοθετική ρύθμιση η οποία θα «θωρακίζει» το σύστημα και θα αναγκάζει τις εφορίες να δικαιολογούν τους λόγους για τους οποίους τα χρέη αυτά θεωρούνται «ανεπίδεκτα εισπράξεως». Αυτό που πρέπει πάση θυσία να διευκρινιστεί είναι αν οι οφειλές αυτές είναι «εν ζωή», δηλαδή αν μπορούν να εισπραχθούν, και μάλιστα άμεσα.

Πάντως δεν είναι παράλογο να σκεφτόμαστε πως μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών δεν πρόκειται να εισπραχτεί ποτέ, είτε γιατί οι οφειλές αυτές αφορούν εταιρείες που έχουν πτωχεύσει, είτε γιατί αφορούν πρόστιμα από πλαστά και εικονικά τιμολόγια φυσικών προσώπων που δεν παρουσιάζουν κανένα περιουσιακό στοιχείο, είτε γιατί ανήκουν σε πολίτες με μεγάλα χρέη, η οποίοι δεν βρίσκονται εν ζωή αλλά οι κληρονόμοι τους δεν έχουν αποδεχτή τα χρέη.

Κάποιες από αυτές έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους και τα πληρώνουν, ενώ κάποιες άλλες τα έχουν ρυθμίσει χωρίς όμως να τα πληρώνουν. Υπάρχουν όμως και επιχειρήσεις που έχουν πτωχεύσει, τους ιδιοκτήτες των εταιρειών δεν ενοχλεί κανείς παρά το ότι έχουν μεγάλη ακίνητη και κινητή περιουσία και έχουν μεταβιβάσει τα περιουσιακά τους στοιχεία.









Σας παρουσιάζουμε τη λίστα με τις πιο γνωστές εταιρείες και τους επιχειρηματίες όπως δημοσιεύτηκαν στο Πρώτο Θέμα

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ
Ο οικονομολόγος από τη Θεσσαλονίκη ήταν συντονιστής της μεγάλης υπόθεσης με παράνομες επιστροφές ΦΠΑ, η οποία εκτυλίχθηκε κυρίως στη Θεσσαλονίκη κατά τη δεκαετία του 1990 και αποκαλύφθηκε το 2001. Του έχουν καταλογιστεί πρόστιμα ύψους 636 εκατ. ευρώ ενώ έχει καταδικαστεί σε 223 χρόνια φυλακή.

ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ
Οι οφειλές της από τη γνωστή υπόθεση των ομολόγων που πούλησε στα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχεται στο ποσό των 551 εκατ. Ευρώ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε
Η εταιρεία έχει ήδη τεθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, οφείλει το ποσό των 551 εκατ. ευρώ, ενώ σε αυτά πρέπει να προστεθούν επιπλέον 400 εκατ. ευρώ που οφείλει στο ΙΚΑ.

ΟΣΕ
Οι οφειλές ανέρχονται στο θηριώδες πόσο των 383 εκατ. ευρώ.

EXPRESS SERVICE
Η εταιρεία είναι εν λειτουργία και οφείλει 33 εκατ. ευρώ . Ιδιοκτήτης είναι ο Γιάννης Ραπτόπουλος ο οποίος διαθέτει μεγάλα περιουσιακά στοιχεία, μεταξύ των οποίων και μια υπερπολυτελή βίλα στη Θεσ/νίκη. Το 2001 ο τότε υπουργός οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης και η υφυπουργός Μιλένα Αποστολάκη είχαν αποφασίσει την αναστολή της λειτουργίας της επιχείρησης, απόφαση όμως που ανατράπηκε λίγους μήνες μετά. Άλλες εταιρείες του ίδιου επιχειρηματία οφείλουν το ποσό των 34 εκατ. ευρώ.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Οφείλει το ποσό των 22,7 εκατ. ευρώ.

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Η εταιρεία εμφανίζεται να έχει διακόψει οριστικά τις λειτουργίες της, αν και οφείλει το ποσό των 19 εκατ. ευρώ. Πλέον ονομάζεται Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Ελευσίνας και ανήκει στον επιχειρηματία Νίκο Ταβουλάρη.

ΝΑΥΣΙ ΑΕ
Ναυπηγεία στο Πέραμα που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Ανηκαν στον επιχειρηματία Γ. Καλογερίδη. Οι οφειλές ανέρχονται στο ποσό των 15 εκατ. ευρώ

HELLENIC QUALITY FOODS
Πρόκειται για την εταιρεία με την επωνυμία «Κοτόπουλα Μιμίκος». Επικεφαλής είναι ο Κωνσταντίνος Γιαζίτζογλου και το συνολικό ποσό της οφειλής ανέρχεται στο ποσό 8,3 εκατ. ευρώ.

SEX FORM
Η εισηγμένη εταιρεία παραγωγής εσωρούχων κήρυξε πτώχευση το 2006 αφήνοντας χρέη 6,1 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία απασχόλησε πολλές φορές την επενδυτική κοινότητα, αφενός λόγο της τρελής κούρσας της μετοχής της μεσούσης της χρηματιστηριακής κρίσης το 2002-2003, αφετέρου με τα… καμώματα του βασικού της μετόχου, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι καταχράστηκε 5 εκατ. ευρώ από το ταμείο της.

TVX ΕΛΛΑΣ
Πρόκειται για τη γνωστή εταιρεία μεταλλείων της Χαλκιδικής η οποία οφείλει το ποσό των 5,8 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία εμφανίζεται πτωχευμένη.

ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ
Το χρέος του γνωστού τραγουδιστή υπερβαίνει τα 5 εκατ. ευρώ. Η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια.

ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ SECURITY
Η εταιρεία οφείλει 4,6 εκατ. ευρώ.

ΑΤΛΑΝΤΙΚ SUPER MARKET
Έχει καταθέσει αίτηση για το άρθρο 99 ενώ οφείλει το ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΨΗ
Οι οφειλές της άλλοτε πανίσχυρης οικογένειας ανέρχονται στο πόσο των 2,8 εκατ. ευρώ. Επίσης έχει υψηλά χρέη και στις τράπεζες που φημολογείται ότι υπερβαίνουν τα 50 έως 100 εκατ. ευρώ.

ΠΙΤΣΑ ΦΑΝ
Έχει οφειλές που υπερβαίνουν τα 2,5 εκατ. ευρώ.

ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ
Ήταν μια από τις διάσημες επιχειρήσεις του χρηματιστηρίου του 1999. Βασικοί μέτοχοι ήταν η οικογένεια Ταμπακούλη και Πατραμάνη. Η εταιρεία έχει υποβάλει αίτηση για να περιέλθει σε εκκαθάριση εν λειτουργία. Χρωστάει 2,4 εκατ. ευρώ αν και όπως εκτιμάται η ακίνητη περιουσία της ανέρχεται στο ποσό των 120 εκατ. ευρώ.

ΝΕΟ ΚΑΝΑΛΙ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ
Ο πάλαι ποτέ ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NEW CHANNEL (πτωχευμένο) του επιχειρηματία Μανούση, έχει οφειλές ύψους 2,1 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος σήμερα δραστηριοποιείται στα ναυτιλιακά με την εταιρεία ΣΑΟΣ και εκτιμάται ότι έχει σημαντική ακίνητη περιουσία και υψηλές καταθέσεις.

ΡΑΔΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΗ
Η εταιρεία του πάλαι ποτέ γνωστού επιχειρηματία Ανδρέα Κορασίδη που τα τελευταία χρόνια φυτοζωεί, οφείλει το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ.

Σ.Κ. ΠΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο έμπορος αυτοκινήτων Σπύρος Παζαρόπουλος , που όπως λέγεται στην αγορά αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα με τις εταιρείες του, έχει χρέη ύψους 1,5 εκατ. ευρώ ενώ τα χρέη του προς τις τράπεζες υπερβαίνουν τα 15-20.

ΓΛΟΥ Α.Ε.
Οι επιχειρηματίες Γιώργος και Αντώνης Γλου έχουν οφειλές 800.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή έχουν προβλήματα με την γερμανική Δικαιοσύνη καθώς η εταιρεία PUMA έχει κινηθεί εναντίον τους για πλήθος οικονομικών ατασθαλιών που ανακαλύφθηκαν.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΗΤΣΗΣ
Ο γνωστός ξενοδόχος από τη Ρόδο Σ. Μήτσης έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 800.000 ευρώ. Είναι βασικός μέτοχος σε μεγάλα ξενοδοχεία στη Ρόδο και διαθέτει σημαντική ακίνητη περιουσία.

ΑΛΝΤΕΜΑΡ
Ο ξενοδόχος Νίκος Αγγελόπουλος από δύο εταιρείες του έχει οφειλές ύψους 834.000 ευρώ. Διαθέτει σημαντική περιουσία στη Χερσόνησο της Κρήτης.

newsday.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/12/10 09:42

    το λαμογιο ο μητσης δεν χρωσταει μονο το κρατος χρωσταει και σε εργατες σαν εμενα που δουλευα στο υπο κατασκευη ξενοδοχειο του στο φαληρακι και με εχει απληρωτο 4 μηνες ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/12/10 09:57

    Τι νομίζετε οτι επειδη αποσύρθηκε το νομοσχέδιο για την διαγραφή θα πάνε τώρα να τα εισπράξουν; ΠΑΠΑΡΙΑ! Ετοιμάσου μαλάκα έλληνα για νέο γύρο κατασχέσεων απο τον Ιανουάριο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/12/10 17:01

    ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΗΤΣΗΣ

    ΑΛΝΤΕΜΑΡ


    ..μάλιστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/12/10 18:21

    A RE POUSTRAKIAAAAAAAAAAAAAA ETSI E??
    SE LOGO KAIRO POU OLOI THA THS TRONE NA DOUME TI THA KANETE LAMOGIAAAAAAAAAAAAAAA.
    PASOKIA NA XESO TON SOSIALISMO SASSSS
    ALHTES ROUFIANEI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος20/12/10 07:56

    Ροδίτης είναι ο Μήτσης;
    Πάντως εκτός απο τον προλαλήσα δέν έχω ακούσει τίποτα κακό.
    Αυστηρός είναι αλλά όχι κακοπληρωτής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος20/12/10 19:39

    SOPA RE MAGKA POU EINAI KAI KALOPLHROTHS.
    POSA XROSTAREI RE???
    800.000 AN EINAI KALOPLHROTHS NA PAEI NA TA DOSEI RE GLYFTRAKO TOU MITSI.
    LAMOGIO MOU FENESE KAI ESY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος22/12/10 12:38

    ΕΒΑΛΑΝ 24 ΓΙΑ ΧΡΕΗ! ΟΙ 300 ΤΗς ΒΟΥΛΗς ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ? ΑΥΤΟΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ!! ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ!
    ΚΛΕΦΤΕΣ ΟΛΟΙ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΛΑΟΣ ΚΚΕ ΣΥΝ...ΟΛΟΙ ΝΑ ΦΑΤΕ ΣΚΑΤΑ ΑΛΗΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος24/12/10 17:15

    ΜΗΤΣΗ ΡΟΥΦΙΑΝΕ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΩΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΣΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ?Μ Π Ο Υ Χ Ε Σ Α ΜΗΤΣΗ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος24/12/10 20:31

    poustides oloi malakes gamimenoi an8ropoi. skata na fate kai na sas piasei kopsimo!skata xristougenna kai protoxronia mazi! oti fagate na sas vgei 3ino. kai osoi mas klepsate na ta vreite apo tin koinonia kai to 8eo!na sas dixnoun me to daktilo kai na sas petrovoloun san tis poutanes!piso sti xounta re!na sas kremasoun anapoda sixamena ka8armata!sas euxomai ta xeirotera kai oso pono pro3enisate na ton lousteite!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *