ροή ειδήσεων

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΑ...

ΡΟΔΟΣ…… Μοναδική ,υπέροχη, από μόνη της στολίδι κι αυτή του Αιγαίου…κατοικημένη από τα προϊστορικά χρόνια.
Στα ιστορικά χρόνια πρωτοκατοικήθηκε...

από Δωριείς. Γενάρχης των Ρόδιων Δωριέων ήταν ο Τληπόλεμος , που ήρθε ίσως από το Άργος . Η πόλη αναπτύχθηκε σε ισχυρή ναυτική δύναμη και έπαιξε ρόλο στη
Διαμόρφωση της πολιτικής στην Ανατολική Μεσόγειο. Τον Δ΄ π. Χ. αιώνα η ακμή της ήταν τόση που Κατόρθωσε να αντιταχτεί με επιτυχία στο Δημήτριο τον Πολιορκητή και να υπογράψει μαζί του Συμφωνία με ίσους όρους. Τότε στήθηκε και ο περίφημος Κολοσσός , ένα από τα 7 «θαύματα» του Αρχαίου κόσμου (έργο του γλύπτη Λίνδιου) , που γκρεμίστηκε το 227 π. Χ. περίπου έπειτα από μεγάλο σεισμό. Επηρεάστηκε από τους Ρωμαίους όταν βρέθηκε υπό την κυριαρχία τους με σχετική Αυτονομία που της επέτρεψε να παραμείνει ναυτική δύναμη.
Η Ρόδος ,από νωρίς χριστιανική, λόγω του ότι ήταν Βυζαντινή…. Δεινοπάθησε από τις περσικές Και αραβικές επιδρομές, ώστε άρχισε να παρακμάζει . Το 807 λεηλατήθηκε από τους Άραβες του Αρούν Αλ Ρασίντ και το 1802 εκεί οι Βενετοί ίδρυσαν εκεί εμπορικό σταθμό.
Μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως από τους Φράγκους (1204) ο τοπικός άρχοντας Λέων Γαβαλάς ίδρυσε ηγεμονία πού την κατέλυσαν αργότερα οι Γενοβέζοι. Αυτοί πούλησαν το νησί στους Ιωαννίτες ιππότες, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν εκεί το 1309 και ίδρυσαν ιερατικό κράτος με επίσημες Γλώσσες τη λατινική και τη Γαλλική με ανώτερο κυβερνήτη το Μεγάλο Μάγιστρο . Έπειτα από Διακυβέρνηση 213 ετών και 19 Μαγιστρών το κράτος καταλύθηκε από τους Τούρκους οι οποίοι Βύθισαν Το νησί στο σκοτάδι απροκάλυπτης δουλείας (1523 – 1912) . Ακολούθησε η ιταλική Κατοχή που τερματίστηκε το 1948 με την ενσωμάτωση του νησιού στην Ελλάδα.

"Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι Ροδίτες ήταν οι πρωτοπόροι των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και του τουρισμού. Το κάστρο μοναδικό σε κάλος σε μαγεύει και μαρτυρά από μόνο του την ιστορία του .. καθώς και του νησιού. Τα πανέμορφα και γραφικά σοκάκια του ακόμα κατοικούνται … Το σημείο στο οποίο θα ήθελα να «σταθώ» είναι τα σημεία εγκατάλειψης πού παρατήρησα σε πολλούς περιβάλλοντες χώρους καθώς και στο περίφημο ΗΧΟΣ κ ΦΩΣ . Επίσης λυπηρό, που κανείς από τους υπάλληλους και τους φύλακες του πανέμορφου μουσείου δεν ήξερε να μου δώσει ούτε καν μία μικρή πληροφορία για τα υπέροχα εκθέματα του μουσείου ή και για το οτιδήποτε αφορούσε αυτό….. ΩΩΩΩ τι πρωτότυπο!!!"
aggeliki1968.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/2/12 12:35

    Και γιατί μας τα λες? για να μας λυπηθούν οι πελάτες των πολιτικών μήπως και δεν πουλήσουν την Ρόδο σε ξένους? η όταν θα βρούμε καμια τουρκικη σημαία στην νομαρχία στολισμένη θα πείτε....δεν βαριέσαι εμείς λεφτά να βγάζουμε και ας την πάρει οποιος θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/2/12 13:09

    Εσείς οι μαγαζάτορες ( Τουριστικών ενδιαφερόντων)και Ξενοδόχοι που λέτε για τον τουρισμό και την ανάπτυξη, θα προσλάβετε φέτος Έλληνες ή κατα το πλείστον αλλοδαπούς και όσους Έλληνες θα έχετε θα τους έχετε και απλήρωτους ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *