ροή ειδήσεων

Και τα 3 αστέρων ξενοδοχεία εντάσσονται τελικά στον αναπτυξιακό

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή πριν την ψήφιση επί της αρχής του νέου Επενδυτικού Νόμου από την Ολομέλεια της Βουλής, εισακούστηκαν οι τουριστικοί επιχειρηματίες και εντάχθηκαν...
στα κίνητρά του και οι ξενοδοχειακές μονάδες 3 αστέρων. Σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εντάσσονται στον αναπτυξιακό νόμο οι επενδύσεις που περιλαμβάνουν ίδρυση ή επέκταση ξενοδοχείων 3 αστέρων, ο εκσυγχρονισμός τους αλλά και όσες μονάδες χαμηλότερων κατηγοριών αναβαθμιστούν σε τουλάχιστον 3 αστέρων.

Ετσι, πλέον ο νέος αναπτυξιακός ενθαρρύνει τις επενδύσεις για ίδρυση, επέκταση και εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής για ξενοδοχεία 5, 4 και 3 αστέρων και εκσυγχρονισμού των κατηγοριών 2 και 1 αστέρα, εφόσον αναβαθμιστούν στην κατηγορία των 3 αστέρων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κατηγορία των τριών αστέρων είναι η πιο πολυπληθής κατηγορία ξενοδοχείων στην Ελλάδα ενώ η ζήτηση από την πλευρά των τουριστών είναι μεγάλη, αφού πρόκειται για οικονομική λύση με πολύ καλή ποιότητα υπηρεσιών.

Για πρώτη φορά ο νέος Επενδυτικός Νόμος σε ό,τι αφορά τις νέες επενδύσεις ή επεκτάσεις ξενοδοχείων ισχύει για όλη την επικράτεια της χώρας και δεν ξεχωρίζει κάποιες τουριστικά ανεπτυγμένες περιοχές ως «κορεσμένες». Έτσι από τον νέο αναπτυξιακό δεν εξαιρούνται ούτε καν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, πόλεις οι οποίες μέχρι τώρα εξαιρούνταν των αναπτυξιακών κινήτρων

allistourism.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *