επικαιρότητα

Σε διπλάσια τιμή θα πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης από τον Οκτώβριο

http://static.doldigital.net/webstatic/EAEAFF2E571E52F9996062E1CB3AB06F.jpgΑκριβότερα θα προμηθεύονται τα νοικοκυριά το πετρέλαιο θέρμανσης από τον Οκτώβριο, καθώς εξισώνεται φόρος στο πετρέλαιο κίνησης και στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Η σχετική ρύθμιση αναμένεται...
να περιληφθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο του Φεβρουαρίου.
Έτσι, από τον Οκτώβριο και τα δύο αυτά προϊόντα θα πωλούνται στους καταναλωτές με τον ίδιο φόρο και κατά συνέπεια στην ίδια τιμή. Αυτό σημαίνει ότι το πετρέλαιο θέρμανσης από τα μέσα Οκτωβρίου δεν θα πωλείται προς π.χ. 0,79 ευρώ το λίτρο (που είναι σήμερα) αλλά σε διπλάσια τιμή (σήμερα η τιμή του πετρελαίου κίνησης ανέρχεται σε περίπου 1,41 ευρώ το λίτρο).
Αυτό, διότι το πετρέλαιο θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου 2011 ως τις 15 Απριλίου 2012 δεν θα επιβαρύνεται με Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης 21 ευρώ το χιλιόλιτρο, αλλά με Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης 412 ευρώ το χιλιόλιτρο, όσο δηλαδή είναι η φορολογία στο κίνησης.
Με την εξίσωση της φορολογίας στα πετρελαιοειδή εκτιμούν στο υπουργείο Οικονομικών ότι θα μπει τέλος στο εκτεταμένο λαθρεμπόριο και στην παράνομη χρήση πετρελαίου θέρμανσης για κίνηση που στερούν από το Δημόσιο φόρους άνω των 3 δισ. ευρώ ετησίως.
Ωστόσο, για να προστατευθούν οι αδύναμες εισοδηματικά τάξεις και ιδίως οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί που έχουν πληγεί από τις τελευταίες περικοπές, θα χορηγηθεί επίδομα θέρμανσης με εισοδηματικά κριτήρια.
Σε ετήσια βάση, το επίδομα θέρμανσης θα είναι της τάξης των 400 εκατ. ευρώ και θα χορηγείται στα χαμηλά εισοδήματα και σε όσους έχουν κύρια κατοικία με επιφάνεια γύρω στα 120 τ.μ. σε «φτωχή» περιφέρεια της χώρα

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: καντε κατι με τις αδεσποτες γατες στον αρχαολογικο της Ατταβυρου και στις καλαμιες πιο πανω
2-3 τρελες εχουν κανει την γειτονια εκτροφειο γατων 30 40 ισως 50
ο σταφυλοκοκος θα γινει κορονοιος

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά