ροή ειδήσεων

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας διχοτόμησης

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗ
περιφερειακού συμβούλου Ν.Αιγαίου


Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα
Κώστας Βάρναλης, 1922

Εν τέλει ο κυκλαδίτης... Υπουργός Εσωτερικών ενέδωσε στον εκβιασμό των Δωδεκανησίων και έφερε τον Οργανισμό της Περιφέρειας στα μέτρα τους, κόντρα στη λογική, εις βάρος της εύρυθμης λειτουργίας της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, εις βάρος της Σύρου και των Κυκλάδων.
Οι δύο αρχικές εκδόσεις του Οργανισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είχαν δημοσιοποιηθεί την 20.9 και την 24.11.2010 και είχαν δοθεί προς διαβούλευση επί μακρόν, δίνοντας στους Δωδεκανησίους το απαραίτητο χρονικό περιθώριο για να ασκήσουν «ασφυκτικές πιέσεις» στο Υπουργείο Εσωτερικών. Οι τελευταίες μεταβολές στον Οργανισμό ανακοινώθηκαν με ένα φειδωλό δελτίο τύπου της 23.12 και χωρίς να δημοσιοποιηθεί το σχέδιο του Οργανισμού, προωθήθηκαν αυθημερόν προς υπογραφή από το ΣτΕ και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η τροποποίηση του οργανισμού μεθοδεύτηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αφεθούν περιθώρια για αντιδράσεις από τις Κυκλάδες.
Η επιχειρηματολογία των συναδέλφων Δωδεκανησίων ότι «είναι απαραίτητη η αντιστοίχηση των υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των κατοίκων κάθε νησιού» είναι ένα παραμύθιαφού η ύπαρξη τμημάτων και διευθύνσεων κάθε τομέα θα αρκούσε για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Το κίνητρό τους ήταν απλά η τακτοποίηση τριών (3) υπαλλήλων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου σε θέσεις Γενικών Διευθυντών.
Αυτό που ενόχλησε ιδιαίτερα ήταν είναι ο τρόπος με τον οποίο προωθήθηκε η τροποποίηση του Οργανισμού της Περιφέρειας. Ένας τρόπος που δείχνει ότι το νταηλίκι και ο εκβιασμόςέχουν αποτέλεσμα στα παρασκήνια του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ίσως και εμείς να είχαμε επαναπαυτεί στην ιδέα ότι με δύο Κυκλαδίτες Υπουργούς και με δεδομένο το νόμο 3852/2010 με τον οποίο η έδρα της Περιφέρειας είχε ήδη οριστεί στη Σύρο, δεν είχαμε να φοβηθούμε τίποτα.
Όμως, η υφαρπαγή των τριών Γενικών Διευθύνσεων από τη Σύρο και η μεταφορά τους στη Ρόδο, ισοδυναμεί με διχοτόμηση της έδρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Δεν νοείται έδρα ενός φορέα χωρίς την ύπαρξη, στον ίδιο χώρο, όλων των γενικών διευθύνσεων. Όσο και αν θέλουν να μας πείσουν για το αντίθετο οι υπερασπιστές της κυβερνητικής πολιτικής, η Σύρος μόλις έχασε τη μισή έδρα της Περιφέρειας. Ο κ. Μαχαιρίδης κατάφερε να κάνει αυτό που είχε υποσχεθεί στους Δωδεκανησίους, χωρίς να ανοίξει μύτη στις Κυκλάδες και τη Σύρο!
Ντρέπομαι γι’ αυτούς που για τριάκοντα αργύρια κυβερνητικής εύνοιας και κομματικής πειθαρχίας, προδώσανε τον τόπο τους, που είχαν χρέος να υπερασπιστούν. Παραδοθήκανε αμαχητί στις απαιτήσεις των Δωδεκανησίων, ως άλλοι «δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα», τη στιγμή που η συριανή κοινή γνώμη περίμενε την αντίδρασή τους. Πόσο άραγε μπορούν να απέχουν οι επιλογές των πολιτικών από τις προσδοκίες της κοινωνίας η οποία τους εξέλεξε;!
Ο μόνος που θα μπορούσε να τους είχε αντισταθεί ήταν ο Δ. Μπάιλας, αν είχε οριστεί ως αντιπεριφερειάρχης. Αλλά είχαν φροντίσει να τον βγάλουν από τη μέση νωρίς.

apopsy.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *