ροή ειδήσεων

Είμαστε μάλλον μεγάλα κορόιδα τελικά...

"Μέσα στη κρίση και στα σενάρια πτωχεύουμε δεν πτωχεύουμε, κάποιοι κερδοσκοπούν σε βάρος μας και κερδοσκοπούν αισχρά! Δεν μιλάω για μονάδες spread των...
ελληνικών 10ετών ομολόγων, αλλά για την καθημερινότητα μας!
Πρόσφατα πήγα να αγοράσω ένα επιπλάκι από την πολυεθνική IKEA. Είχα αγοράσει ήδη ένα πριν κανά χρόνο και πήγα να αγοράσω και ένα δεύτερο. Θυμόμουν ότι το είχα αγοράσει 49 ευρώ. Όταν πήγα να πάρω το δεύτερο η τιμή του ήταν 79 ευρώ! Δηλαδή 61% ακριβότερα!
Τρελάθηκα! Δεν ήταν τα 30 ευρώ που με τρέλαναν αλλά αυτό το 61%!
Σκέφτηκα μέσα σε περίοδο παγκόσμιας κρίσης αυτοί ανεβάζουν τις τιμές τους; Περίεργο!
Μπήκα λοιπόν στα sites της IKEA σε όλη την Ευρώπη και τι διαπίστωσα;
Οι τιμές ναι μεν αυξήθηκαν... ΑΛΛΑ...
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Δεν φτάνει που έχουμε από τους πιο χαμηλούς μισθούς στην Ευρώπη, έχουμε και τις πολυεθνικές (και όχι μόνο) να μας δουλεύουν...
Λοιπόν για να μην λέτε ότι σας λέω χαζομάρες, έκανα μια μικρή δειγματοληπτική έρευνα σε προϊόντα μαζικής κατανάλωσης της εν λόγω εταιρείας: Τα συμπεράσματα δικά σας...
Τραπεζάκι LACK (200.114.13)Ελλάδα: Άσπρο: 9,95 Καρυδιά/Σημύδα: 15,00 (καταλογος 2010 σελ. 66)
Γαλλία : Όλα 4,95 (Σε μας από 200% - 300% ακριβότερα!)
Ιταλία: 7.99 (Σε μας από 25% - 50% ακριβότερα!)
Ιρλανδία: Άσπρο: 5,99 Καρυδιά/Σημύδα: 8,99 (Σε μας από 66% ακριβότερα!)
Ισπανία: Όλα 4,99 (Σε μας από 200% - 300% ακριβότερα!)
Πορτογαλία: Όλα 4,99 (Σε μας από 200% - 300% ακριβότερα!)
Γερμανία: Άσπρο 7,99 Καρυδιά/Σημύδα: 9,99 (Σε μας από 25% - 50% ακριβότερα!)
Καναπές διθέσιος KLIPPAN (180χ88) κάλυμμα LappmonΕλλάδα : 235,00 (καταλογος 2010 σελ. 18)
Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία : 199,00 (Σε μας 18% ακριβότερα)
Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία : 189,00 (Σε μας 24% ακριβότερα)
Επιπλο Τηλεόρασης MavasΕλλάδα : 79,00 (καταλογος 2010 σελ. 75)
Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία : 69,00-69.90 (Σε μας 14% ακριβότερα)
Ιρλανδία: 59,00 (Σε μας 33% ακριβότερα)
Ραφιέρα EXPEDIT 59x39 ΛευκήΕλλάδα : 45,00 (καταλογος 2010 σελ. 81)
Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία: 19,95 (Σε μας 225% ακριβότερα!)
Συρταριέρα MALM (300.539.21)Ελλάδα: 79,00 (καταλογος 2010 σελ. 157)
Γαλλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία : 59,00 (Σε μας 33% ακριβότερα!)
Όλες οι τιμές που σας παραθέτω έχουν και τα αντίστοιχα links στα sites των άλλων χωρών για να μην πείτε ότι είμαι υπερβολικός!
Και θέτω τα εξής ερωτήματα:
1. Είναι προφανές ότι υπάρχουν διαφορετικοί τιμοκατάλογοι και εμείς είμαστε στον πιο ακριβό τουλάχιστον για την Ευρώπη γιατί; Μήπως γιατί έχουμε τα υψηλότερα εισοδήματα; Μήπως μας περισσεύουν; Γιατί οι τιμές που αγοράζουμε είναι ίδιες με αυτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ναι εκεί το τραπεζάκι κάνει 49ΑΕΔ = 9,5 ευρώ αν και λίγο φτηνότερο) μιας από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο; (Στην Αμερική κάνει 7,99$ = 5,65 ευρώ - είναι φτωχοί αυτοί...)
2. Τι τους κάνει να πιστεύουν ότι είμαστε τόσο κορόιδα, ώστε να μας πουλάνε τα ίδια πράγματα 2 και 3 φορές ακριβότερα; Νομίζουν ότι πουλάνε χάντρες στους ιθαγενείς;
3. Τι μπορούμε να κάνουμε ως καταναλωτές; Μπορούμε να σταματήσουμε να ψωνίζουμε από δαύτους κανά τρίμηνο να "στρώσουν χαρακτήρα"; Μπορούμε να τους στείλουμε καμιά 1.000xxx emails διαμαρτυρίας; Να γράψουμε ένα email και να το στείλουμε σε όλους τους γνωστούς μας, απλά για να μάθουν τι θα πει σας "πουλάμε ακόμα φτηνότερα";
Δεν ξέρω για σας, αλλά εμένα μου την δίνει αφάνταστα να με περνάνε για κορόιδο, αλλά όλα με περνάνε για ΤΟΟΣΟ κορόιδο δεν ξέρω καν πως να αντιδράσω!
ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΤΩΡΑ!!!"
Κλαύδιος Δ. Γαληνός

Αρχιτέκτονας Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Πεντέλης 14 - Ν. Ηράκλειο
elora.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/1/11 04:32

    1ον Εαν θες μην ψωνίζεις απο αυτούς δεν εισαι υποχρεωμένος.
    2ον δεν ειναι κοινωνικό πρόβλημα αυτό που αναφέρετε πρόβλημα στον εγκέφαλο σας ισως εφόσον το θεωρείτε σοβαρό αλλά για τον υπόλοιπο κόσμο οχι ΑΝ θέλετε ψωνίζετε δεν σας υποχρεώνει κανένας ,να καταθέσετε τα παράπονα σας στην προστασία καταναλωτών και οχι εδω , το blog ειναι για πιο σοβαρά προβλήματα οχι για να κάνετε εσεις κύριε μου συκοφαντική δυσφήμηση σε εταιρίες για σοβαρευτείτε σας παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/1/11 11:40

    Νάτα νάτα, ο συνήγορος της IKEA. Θίξαμε την εταιρεία σου; Ή Svensson είσαι ή βαλτός ή πήρες χαμπάρι αυτό το δημοσίευμα και προσπαθείς να μειώσεις το πρόβλημα. Ή είσαι τόσο ραγιάς και δεν ιδρώνει το αυτί σου και γουστάρεις να σε εκμεταλλεύονται οι πολυεθνικές μπροστά στα μούτρα σου. Αν δεν δημοσιεύονται τέτοια θέματα στα blogs, τότε πού πρέπει να δημοσιεύονται; Στα πουλημένα ιδιωτικά μέσα επικοινωνιών;
    Ρε φίλε σε ποιό σημείο του άρθρου ο αρθρογράφος θίγει την εταιρεία ως προς τα προϊόντα; Τα πήρε γιατί αυτή η εταιρεία όπως και άλλες πολλές μας γράφουν στα παλαιά τους τα παπούτσια. Δεν σέβονται τον κόπο μας όπως κάνουν για άλλες χώρες. Εάν εσένα αυτό δεν σε προσβάλλει, εμάς ναι μας προσβάλλει. Και μας προσβάλλει ακόμη περισσότερο όταν η χώρα μας βρίσκεται σε μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές κρίσεις και πολλοί συμπολίτες μας δεν τα βγάζουν πέρα έρχεται αυτή η εταιρεία που εν τω μεταξύ εχει βγάλει όνομα ότι πουλάει φθηνά να μας ξεσκίζει. Ρε ουστ από δω.
    Εσύ αν έχεις πολλά λεφτά για να πληρώνεις δυο και τρεις φορές περισσότερο από τους καταναλωτές άλλων χωρών, να τα πληρώνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγιάννης22/1/11 11:55

    Δεν κατάλαβα γιατό θίχτηκες 04.32. Δεν υπάρχουν πολλοί που ψωνίζουν από ΙΚΕΑ είτε για εδώ στην Ρόδο, είτε για τα παιδιά τους Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Παράπονα δεν έκανε ο κύριος; Γι αυτό το λόγο δεν υπάερχει το blog; Ποιός καθορίζει την σοβαρότητα των παραπόνων, εσύ; Επί της ουσίας, εσένα δεν σε απασχολεί αν πληρώνεις ακριβότερα με το χαμηλότερο μισθό σου σε μια πολυεθνική το ίδιο πράγμα που στον υπόλοιπο κόσμο αγοράζουν φθηνότερα;
    Πρός δε τον παραπονούμενο, μήπως πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τα προϊόντα του ΙΚΕΑ εισάγονται, και η μεταφορά τους στην Ελλάδα είναι προφανώς πιο δαπανηρή από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη; Νομίζω ότι τα μεταφορικά επιβαρύνουν την τελική τιμή των προϊόντων και όχι η διάθεση της εταιρείας η οποία αν πουλούσε φθηνότερα μπορεί να είχε ακόμη μεγαλύτερα έσοδα. Την πολιτική των εταιρειών όμως την καθορίζει ο ανταγωνισμός. Και στην περίπτωσή μας τα έπιπλα στο ΙΚΕΑ είναι σαφώς φθηνότερα από αλλού. Άρα δεν υπάρχει η κινητήρια δύναμη που θα μειώσει και άλλο τις τιμές. Πάντως το θέμα των τιμών του ΙΚΕΑ είναι παλιό. Και είναι μάλλον άξιο προβληματισμού το γργονός ότι οι τιμές στην Ελλάδα είναι άμεσα συγκρίσιμες με τα ΗΑΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/1/11 14:06

    Ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε βαθειά οικονομική κρίση το αποδεικνύουν οι παραπάνω απαντήσεις. Το χειρότερο είναι ότι δεν ξέρουμε πού είναι το πρόβλημα για να το λύσουμε. Γιατί ένας υπερασπίζεται αυτή την κακή πρακτική και ο άλλος δικαιολογεί τις διαφορές των 400% από τη χώρα μας. Όλοι γνωρίζουμε ή έχουμε ακούσει ότι τα πρακτορεία κλείνουν δωμάτια από 8Ε έως... Πάμε εμείς σα μονάδα και πληρώνουμε στο ίδιο ξενοδοχείο από 50Ε και πάνω τότε μας κακοφαίνεται και γίνεται μεγάλο θέμα και μπλα μπλα μπλα....
    Όπως το πρακτορείο εξασφαλίζει πελατεία για όλη τη σαιζόν, έτσι και η IKEA έχει τιμές στις μεταφορές που μια μικρή εταιρεία ούτε στον ύπνο της βλέπει, και έτσι δεν είναι θεμιτό το 400% παραπάνω, είναι αισχρό. Το 5% έως 10% διαφορά θα το έβλεπες καλύτερα. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/1/11 14:52

    Τώρα εγώ λέω εάν η IKEA ήταν εταιρία Ελληνικών συμφερόντων και πάει στη Σουηδία ή τη Γερμανία να πουλήσει ακριβότερα κατά 400% τι θα γινόταν. Το τι θα έγραφε το FOCUS και οι εφημερίδες τους, άσε για τους Σουηδούς. Θα ήμασταν πρωτοσέλιδο για κανα μήνα στην EXPRESSEN. Ακόμα θα τρέχαμε να κρυφτούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος22/1/11 15:12

    δύσπιστος είπε
    Ιανουαρίου 22, 2011 στο 1:53 μμ

    Ἀν δεν πηγαίναμε στὀ ΙΚΕΑ θα σας ἔλεγα για πότε θα μειώνονταν οι τιμές. Η στο ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ, ΛΙΝΤΛ ΜΩΛΛ, και ὄλα αὐτά τα “κοφτήρια” που δίνουν ἐκατομμύρια κάθε χρόνο να διαφημίζονται στη μικρή ὀθόνη και τα βγάζουν ὑπερδιπλάσια ἀπό μᾶς.
    Ἀν δεν προσλαμβάναμε λαθρο (χτες ο μανάβης τῆς γειτονιᾶς μου ἀπασχολοῦσε ἔνα πακιστανάκι) δεν θα εἴχαμε τόσο μεγάλο πρόβλημα. Αὐτοί οι ζαβοί πάνε και φωτογραφίζονται μπροστά σε μια παρκαρισμένη μερσεντές και στέλνουν στα χωρία τους τη φωτογραφία, ξεσηκώνοντας τον κόσμο.
    Ἀν δεν ἀγοράζαμε τυριά, σοκολάτες κλπ. εἰσαγωγής, που μπορεῖ νάχουν και τοξίνες, δεν θάχαμε τόση αἰμορραγία συναλλάγματος. Ἀν…Ἀν… Ἀς συνέλθουμε κάποτε. Βρίσκουν και τα κάνουν.
    Απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγιάννης22/1/11 15:25

    14.06 αν πρόσεξες, οι διαφορές επί τοις εκατό μειώνονται όσο αυξάνεται η τιμή του προϊόντος. Δεν είναι τυχαίο. Γνωρίζεις πόση διαφορά έχει η τιμή του καρπουζιού όταν πουλιέται στην Αγγλία; Θέλω να πω ότι όσο πιο φτηνό είναι ένα προϊόν, τόσο μεγαλύτεη αύξηση ποσοστιαία έχει η τιμή του εξαιτίας των μεταφορικών. Δεν έχει να κάνει με τα δωμάτια που είναι στο ίδιο μέρος.
    Σε όλα όμως έχει σημασία ο κανόνας που προανέφερα στο 11.55. Δηλ. ο ανταγωνισμός (και επιπρόσθετα η αποφυγή μονοπολίων). Εάν η προσφορά είναι ίση ή μεγαλύτερη από τη ζήτηση, και δεν υπάρχει συνενόηση στις τιμές, αυτός που έχει το δωμάτιο πιο φθηνά θα κερδίσει περισσότερα. Το ζητούμενο λοιπόν είναι γιατί το ΙΚΕΑ δεν έχει ανταγωνισμό. Αν είχε, και κερδοσκοπούσε, ή θα έκλεινε ή θα αναγκαζόταν να μειώσει τις τιμές. Δεν είναι θέμα κρατικής παρέμβασης, ούτε θέμα αδικίας προς τη χώρα μας. Είναι θέμα υγειούς ανταγωνισμού και γιατί αυτός δεν υπάρχει στη χώρα μας (βλέπε γάλα). Αυτό θα ανάγκαζε τις διαφορές στις τιμές να μειωθούν (αλλά όχι να εξαλειφθούν). Πόσο δηλαδή νομίζεις ότι μπορεί να μειωθεί ένα τραπεζάκι που κάνει 10 ευρώ όταν εισάγεται από τη Σκανδιναβία; Οι εταιρείες δεν υπάρχουν για να ευημερούμε εμείς αλλά για να κερδίζουν αυτές! Γιατι όμως ένας ανταγωνιστής (μακάρι Έλληνας) δεν μπορεί να πουλήσει ένα τραπεζάκι 10 ευρώ; Θα μπορούσε να γραφτεί βιβλίο ως απάντηση, αλλά το κακό είναι ότι συχνά (όχι πάντα) δεν φταίει αυτός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγιάννης22/1/11 15:46

    Προς 15.12
    Πάμε στο ΙΚΕΑ γιατί έχει φτηνότερες τιμές σε σχέση με την ποιότητα των προϊόντων (και το ίδιο ισχύει θαρρώ και για τα πράκτικερ, λίντλ κλπ) Δεν έχουν όλοι την άνεση να επιλέγουν βάσει της ιδεολογίας τους ή του εθνικισμού τους. Μην νομίζεις πως είναι θέμα αδιαφορίας. Είναι θέμα ανάγκης. Για τον ίδιο λόγο προσλαμβάνουμε μετανάστες, Γιατί κοστίζουν λιγότερο στον εργοδότη. Και ο μανάβης σου δεν φαντάζομαι να είναι εφοπλιστής. Μάλλον προσπαθεί να τα βγάλει πέρα. (Ας μην αναφερθώ στο γεγονός πως το πακιστανάκι έχει τόσο δικαίωμα να δουλέψει, όσο είχαν και οι πρόγονοι ή συγγενείς μας που είναι ή ήταν στη Γερμανία ή στην Αυστραλία). Επίσης τα τυριά και τις σοκολάτες τα αγοράζουμε γιατί μας αρέσουν και δουλεύουμε για να ζούμε καλύτερα. Όχι γιατί είναι ξένα. Αν εσένα σου αρέσει η ΙΟΝ Παυλίδη ακόμα καλύτερα. Όσο για τις διοξίνες, τοξίνες ή οτιδήποτε, δυστυχώς, και τονίζω το δυστυχώς η αλήθεια φοβάμαι πως είναι εντελώς αντίθετη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος22/1/11 20:30

    Never argue with an idiot. He will bring you down to his level and bit you with experience.
    Ποιό είναιτο θέμα της ανάρτησης; Γιατί μια (και αλλες το κάνουν) πολυεθνική εταιρία πουλά σε μια χωρα φτωχή και σε κατάσταση κρίσης ακριβότερα. Ενώ σε πλουσιότερες χώρες πουλάνε φθηνότερα. Το θέμα είναι πώς θα τους πείσουμε να πουλάνε, εάν όχι φθηνότερα, τουλάχιστον ίδιες τιμές με αυτούς.
    Τωρα το παράδειγμα με τα καρπούζια δεν το κατάλαβα. Τι εννοείς από πού. ΄Οσο για τα δωμάτια είναι σταθερά, αυτό πια τι είναι; Οι τουρίστες δεν μετακινούνται, δεν έχουν μεταφορικά;
    Ρε φίλε Αγιάννη, έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου; Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν έχεις ασχοληθεί δεν εχεις δουλεψει. Γιατί δεν ξέρεις τι σου γίνεται σε αυτό το θέμα. Τώρα σχετικά με τους Έλληνες μετανάστες, και εδώ υπάρχουν μεγάλες διαφορές, κι άμα θέλεις να μάθεις περισσότερα, διάβασε και ψάξε το. Στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία για να σε δεχτούν, σε περνάνε από 40 κύματα και παλιά και τώρα. Κάποιο πρόβλημα ασθένειας να έχεις, σε απορρίπτουν. Εδώ χωρίσανε ολόκληρες οικογένειες έτσι. Και αυτή τη στιγμή στην Ισπανία, όποιος ενοικιάσει σε λαθρομετανάστη σπίτι, το σπίτι κατάσχεται ως τιμωρία. Αυτά. Για να καταλάβεις τι κράτος και τι πολιτικούς και τι πολίτες είμαστε για να δεχόμαστε τη σάρα και τη μάρα στην Ελλάδα μας. Με τις αρρώστιες τους, τα ποινικά μητρώα τους και ούτε καν τα αληθινά τους ονόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγιάννης22/1/11 23:17

    20.30
    1) Drag you down and beat you with experience. (Όχι bit=κομμάτι, ή αόριστος του δαγκώνω.) Για να διαλευκανθεί ποιος είναι ο idiot!
    2) Δουλεύω εδώ και 30 συναπτά έτη. Σου αρκούν; Πρέπει να περάσω συνέντευξη;
    3) Οι τουρίστες φυσικά έχουν μεταφορικά αλλά δεν νομίζω ότι είναι στην τιμή δωματίου... Για το ξενοδοχείο είτε έρθεις με αεροπλάνο είτε με πατίνι, το ίδιο και το αυτό του είναι.
    4) Τα καρπούζια είναι βαριά και ογκώδη. Η τελική τιμή τους λοιπόν επιβαρύνεται σημαντικά από τα μεταφορικά. Γι αυτό στην Αγγλία είναι πανάκριβα. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις το παράδειγμα έλεος!
    5) Φυσικά και σε περνάνε από 40 κύματα για να σε δεχτούν. Εδώ έχεις την εντύπωση πως κάνουν κάτι άλλο; Αυτοί που στέλνουν πίσω είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που μένουν. Και μάλιστα για να μείνεις χρειάζεται να ζητήσεις πολιτικό άσυλο το οποίο σου δίνεται μόνο αν κινδυνεύει η ζωή σου. Αυτής της μεταχείρησης - ευτυχώς - δεν έτυχαν οι Έλληνες μετανάστες. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός πως είναι στη θέση που ήμασταν κάποτε εμείς, και γι' αυτό τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να τους μισούμε. (Τώρα για τη συζήτηση σχετικά με το αν ωφέλησαν ή έβλαψαν την οικονομία μας με τα φθηνά εργατικά χέρια - αυξάνοντας βέβαια την ανεργία - προτιμώ να την κάνω με κάποιον που καταλαβαίνει, και δεν τυφλώνεται από το ρατσισμό.
    6) Αυτό το σύνδρομο του Ελληναρά, που είναι πιο έξυπνος από όλους, και δικαιούται την πρώτη θέση στη σύγχρονη ιστορία, αλλά όλοι τον επιβουλεύονται γιατί είναι φτωχός και τίμιος, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Ξανθόπουλου δεν έχει την παραμικρή λογική. Οι εταιρείες ενδιαφέρονται για το κέρδος τους. Όχι για την καταγωγή σου. Δεν θέλουν να σε εξαπατήσουν. Θέλουν να σε κάνουν πελάτη για να κερδίσουν από σένα. Αυτός είναι ο νόμος του εμπορίου. Και όχι ο Ροδίτικος "να σου τα αρπάξω όλα". Αυτή η νοοτροπία όμως κατάντησε το νησί μας να ψάχνει να βρει την ποιότητα στον τουρίστα. Απλά γιατί ο τουρίστας σταμάτησε να βρίσκει την ποιότητα στη Ρόδο σε τιμή ανταγωνιστική. Αλλά με νοοτροπίες σαν την δική σου δεν μου φαίνεται και πολύ αναστρέψιμο.
    7) Δεν γράφω κεφαλαία γιατί δεν φωνάζω. Αλλά αυτή τη φορά θα το κάνω. ΜΑΘΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ. ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΕΔΩ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΘΟΥΜΕ ΑΝΩΝΥΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος22/1/11 23:31

    Πάλι εκτός θέματος ρεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος23/1/11 02:41

    Προσωπικα πιστευω πως ειναι καθαρα θεμα marketing.

    Στο ξεκινημα σαν εταιρεια ειχε πολυ χαμηλες τιμες...ισως και κατω του κοστους. Ετσι στο πρωτο διαστημα σημειωνε ισως ζημιες.

    Στη συνεχεια ομως...αφου απεκτησε πελατεια και εγινε ευρεως γνωστο, αρχισε να ανεβαζει τις τιμες του.

    Παραλληλα ομως εχοντας γονατισει την ντοπια αγορα και εχοντας καθιερωθει πλεον στο χωρο του επιπλου-αγορας (για μενα οταν λες επιπλα ειναι, ΙΚΕΑ ειναι το πρωτο ονομα που μου ερχεται στο νου), κανει παιχνιδι πλεον και παει τις τιμες εκει που θελει...

    Οι τιμες τους δεν ειναι ουρανοκατεβατες...αλλα εχουν προκυψει απο διαφορα μοντελα και στατιστικες απο τα οποια βλεπουν σε τι τιμη τους παιρνει να πουλανε και να εχουν πελατεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος23/1/11 14:46

    Σε τύπους σαν αυτόν του πρώτου σχολίου παιδιά δεν αξίζει να προσπαθήτε να εξηγήσετε τί και πώς. Γι΄αυτό φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Η λέξη ηλίθιος είναι η πιό σεμνή που του αξίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος23/1/11 19:39

    ΡΕ Αγιάννη, έχεις πρόβλημα με την κατανόηση των ελληνικών; Είσαι μονίμως εκτός θέματος. Ο άνθρωπος που εκανε την ανάρτηση έθιξε το πρόβλημα γιατί πουλάνε πιο ακριβά εδώ από αλλού. Και εγώ πιστεύω ότι εμείς είμαστε το πρόβλημα και όχι αυτοί. Κοίτα τι έγινε με το Carrefour. Σαν λωλοί τρέχανε και έπαιρναν ό,τι βρίσκαν μπροστά τους. Δεν είμαι βέβαιος ότι όλες οι τιμές ήταν καλύτερες. Και τώρα πολλοί από αυτούς πάνε από συνήθεια. Οι τιμές τους τώρα γίνανε ίδιες με τους άλλους και σε κάποια είδη είναι και ακριβότεροι. Και εσύ τους δικαιολογείς. Θα σου πω μια ιστορία: Ένας βοσκός μια ανοιξιάτικη μέρα που έκανε κρύο βρήκε ένα φίδι, φαινόταν σαν ψόφιο. Το λυπήθηκε και το έβαλε στον κόρφο του για να ζεσταθεί. Το φίδι όταν ζεστάθηκε τον τσίμπησε και αυτός πέθανε. Όπως όταν δίνεις αίμα πρέπει να βρεις συμβατούς δότες, αλλιώς πέθανε ο ασθενής.
    Αυτοί που έρχονται εδώ πρέπει να είναι συμβατοί με τον πολιτισμό μας, με τη θρησκεία μας, τα ήθη και τα έθιμα. Έτσι απλά. Ελπίζω τώρα να γίναμε περισσότερο κατανοητοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγιάννης23/1/11 23:37

    Ούτε εκτός θέματος είμαι (παρά μόνο όταν αναγκάστηκα να απαντήσω), ούτε κανέναν δικαιολογώ αυθαίρετα. Διάβασε προσεκτικά τι έχω πει μέχρι τώρα. Είναι τουλάχιστον αστείο να θεωρείται πως το εμπόριο έχει συναισθηματισμούς. Κανένας δεν σε συμπαθεί ή σε αντιπαθεί και γι αυτό σου πουλάει φτηνότερα ή ακριβότερα (εκτός ίσως από τον μπακάλη της γειτονιάς σου). Εξήγησα νομίζω επαρκώς γιατί οι τιμές του ΙΚΕΑ ειναι υψηλότερες από την υπόλοιπη Ευρώπη. Και δεν είναι μόνο του ΙΚΕΑ. Είναι σχεδόν σε όλες τις εισαγωγές που γίνονται από την Ευρώπη. Κανείς δεν μας χωνεύει; Είπα όμως επίσης πως αν υπήρχαν οι συνθήκες (επενδύσεις, ευκολότερες διαδικασίες, πρώτες ύλες κλπ. κλπ.) ο ανταγωνισμός θα ήταν μεγαλύτερος και οι τιμές θα κρατιόντουσαν χαμηλότερες γιατί θα μειωνόταν το περιθώριο κέρδους. Επίσης είπα πως είναι τουλάχιστον προβληματικό που οι τιμές του είναι ίδιες με των ΗΑΕ. Αυτά είναι υπέρ του ΙΚΕΑ;
    Και για να γίνω πιο σαφής:
    1) Είναι ψέμα πως οι τιμές του ΙΚΕΑ ήταν παλιότερα ίδιες με τις τιμές του στην υπόλοιπη Ευρώπη. Από τότε που άνοιξε στην Ελλάδα εδώ και καμιά 10ριά και χρόνια, ήταν πάντα υψηλότερες. Αν τώρα άνοιξε ακόμα περισσότερο η ψαλίδα, τόσο το χειρότερο. Σίγουρα όμως δεν πρωτοδημιουργήθηκε από την οικονομική κρίση.
    2) Το ΙΚΕΑ παράγει α)μεγάλες ποσότητες, β)τυποποιημένων προϊόντων γ)χωρίς έξοδα συναρμολόγησης και δ)συχνά φθηνής ποιότητας.
    Γι αυτό οι τιμές του είναι χαμηλότερες. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι ένας φοιτητής, ή ένας μισθωτός μπορεί να αγοράσει ένα έπιπλο με ελάχιστα χρήματα. Ο κόσμος πηγαίνει εκεί λοιπόν όχι γιατί είναι μόδα, αλλά γιατί είναι ανάγκη, αφού κανένας άλλος δεν μπορεί να του το προσφέρει αυτό. Εάν όμως υπήρχε ένα ελληνικό εργοστάσιο παραγωγής προκατ επίπλων με έδρα λιανικής, σχεδιαστικές αρχές και ποιοτικό έλεγχο, θα μπορούσε να προσφέρει σε χαμηλότερες τιμές (αφού θα είχε λιγότερα μεταφορικά) και θα εξανάγκαζε το όποιο ΙΚΕΑ να μειώσει τις τιμές του. ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΦΗΣ;
    Το αυτό ισχύει και για τις υπόλοιπες πολυεθνικές. Το αν προτιμάμε ελληνικά προϊόντα ή όχι, δεν έχει σχέση με την προτίμησή μας στους κακούς ξένους αλλά με το γεγονός ότι σαν χώρα δεν παράγουμε σχεδόν τίποτα, και όσοι το τολμούν μπαίνουν στον κυκεώνα της κρατικής βλακείας ή κερδοσκοπούν! Κάντε μια απλή έρευνα για να δείτε πόσα προϊόντα είναι τα ακριβότερα στην Ευρώπη, είτε εισάγονται από ξένους, είτε από έλληνες. Δείτε το τραστ του γάλακτος που είναι το ακριβότερο στην Ευρώπη. Γιατί; Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό που παράγεται εδώ. Φταίει το ΙΚΕΑ ή το μονοπώλιο των γαλακτοκομικών εταιρειών που μυστικά βάζουν κατώτερο πλαφόν για να αισχροκερδούν. Δεν υπάρχει ΕΛΕΓΧΟΣ, ΚΙΝΗΤΡΑ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΣΤΑΘΕΡΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ,κλπ κλπ. που αν τα αναφέρω όλα θα με βγάλεις πάλι εκτός θέματος. Μην καμουφλάρεις λοιπόν το αντικείμενο του ρατσισμού σου, ως βασικό αίτιο όλων των ανάποδων. Και άσε τα σύνδρομα καταδίωξης. Νισάφι η υποκρισία! Όταν ο ξένος έρχεται σαν τουρίστας και αφήνει χρήματα στο νησί μας είναι καλός. Όταν έρχεται να βρεί δουλειά είναι κακός. Όταν όμως τον παίρνεις να σου καθαρίσει τον κήπο ή να σου μαζέψει τις ελιές τότε γίνεσαι πονόψυχος; Δεν το κάνεις για να γλιτώσεις χρήματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος24/1/11 09:11

    Κύριε Γαληνέ, ενδιαφέρουσα η αναφορά σας αλλά έχω την εντύπωση πως δεν ευσταθεί.
    Π.χ. το τραπεζάκι Lack, στο οποίο αναφερθήκατε κοστίζει και στην Ελλάδα από € 4,95 έως € 9,95, βλ. http://onlinecatalogue.ikea.com/2011/ikea_catalogue/GR/.
    Αλλά ακόμα και εάν υπάρχει πράγματι κάποια διάφορα στις τιμές μήπως θα έπρεπε να σκεφτούμε πως πίσω από την Ikea Ελλάδος υπάρχει και μια εταιρεία ελληνικών συμφερόντων ( Όμιλος Φουρλής ) ? Κάτι πρέπει να κερδίσει και αυτή, έτσι δεν είναι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΩΡΗ25/1/11 14:29

    ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ...
    " http://www.kepka.org/ " ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *