ροή ειδήσεων

Προχωρά η αγορά του ακινήτου στη Νότια Ρόδο για το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ!

Εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην διάρκεια των προηγούμενων ημερών, η αγορά του ακινήτου στη Νότια Ρόδο, όπου θα...
κατασκευαστεί το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Η απόφαση, αφορά έκταση 89 στρεμμάτων περίπου, που έχει υπολογιστεί ότι απαιτείται για την κατασκευή του νέου εργοστασίου και η ΔΕΗ θα καταβάλλει στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) το ποσό των 3,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην αξία αυτή είχε αποτιμηθεί η έκταση από το Σώμα Ορκωτών Λογιστών και με βάση αυτή την εκτίμηση προχώρησε η συμφωνία μεταξύ ΚΕΔ και ΔΕΗ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, σχετικές αποφάσεις έχουν παρθεί από τα διοικητικά συμβούλια των δύο οργανισμών και καλώς εχόντων των πραγμάτων, στο τέλος Ιανουαρίου, θα υπογραφεί το συμβόλαιο αγοραπωλησίας.

Αυτό σημαίνει ότι πρακτικά ξεπερνιέται ένα από τα πιο σημαντικά εμπόδια που υπάρχουν για να ξεκινήσει η κατασκευή του νέου εργοστασίου.

Ένα πάντως από τα σημεία που προκύπτουν είναι που θα πάνε τα 3,3 εκατομμύρια που θα καταβάλλει η ΔΕΗ στην ΚΕΔ για την εξαγορά της έκτασης.

Με βάση τα ισχύοντα, τα 75% των εσόδων από τις εκποιήσεις της ΚΕΔ ερχόταν στα ταμεία της νομαρχίας. Λόγω όμως του ότι η νομαρχία έχει καταργηθεί, θεωρείται πως υπάρχει νομικό κενό για το που θα πάνε αυτά τα έσοδα με ευνόητο «κίνδυνο» να καταλήξουν στον κορβανά του υπουργείου Οικονομικών.

Προφανώς για τον λόγο αυτό εκτιμάται ότι απαιτείται παρέμβαση από την πλευρά του νέου δήμου Ρόδου, έτσι ώστε να δεσμεύονται αυτά τα χρήματα για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, να υπάρξει σύντομα μια τέτοια παρέμβαση, όχι μόνο για την εκποίηση της συγκεκριμένης έκτασης αλλά γενικά για τις εκποιήσεις της ΚΕΔ.

Με δεδομένο ότι στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει άμεσα σε εκποιήσεις κι άλλων εκτάσεων (π.χ. Πρασονήσι, Γκολφ Αφάντου κλπ.) εξυπακούεται ότι θα πρέπει οι παρεμβάσεις να είναι εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων.

ypodomes.com

Σχόλια

  1. Ας ελπίσουμε να μην χρειαστούν καμιά 50αρια χρόνια μέχρι να αποφασίσουν χτίσουν το νέο εργοστάσιο και καμιά 50αρια ακόμα για να το ολοκληρώσουν και άλλα 50 για το λειρουργήσουν!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *