ροή ειδήσεων

ΙΝ.ΚΑ. : Πώς να αποφύγετε τα προϊόντα-μαϊμούδες

Επιλέξτε με προσοχή τα καταστήματα από τα οποία αγοράζετε. Να προτιμάτε εξουσιοδοτημένα καταστήματα για τις αγορές επωνύμων ειδών. Τα καταστήματα αυτά έχουν στην...
είσοδο τους το σήμα της φίρμας. Σε περίπτωση αμφιβολιών, ένα τηλεφώνημα στην αντιπροσωπεία της φίρμας μπορεί να σας προφυλάξει, αφού σας συστήσουν το κοντινότερο σ' εσάς εξουσιοδοτημένο κατάστημά τους.

* Μην αγοράζετε ποτέ από πλανόδιους, δήθεν ναυτικούς ή πιλότους. Σίγουρα θα αγοράσετε μια "όμορφη μαϊμού".

* Προσέξτε τη χώρα προέλευσης του προϊόντος.

* Έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι η χαμηλή τιμή μπορεί να μην είναι ευκαιρία.

* Παρατηρήστε προσεκτικά την ποιότητα του σήματος της φίρμας που αγοράζετε.

* Ελέγξτε τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένο το προϊόν, τις ραφές στο γιακά και κυρίως στις μανσέτες, που θα πρέπει να είναι καλοραμμένες, χωρίς διπλά γαζιά ή κλωστούλες που περισσεύουν. Η ετικέτα του πουκαμίσου να είναι καλοραμμένη από την εσωτερική της πλευρά, τα κουμπιά να έχουν ραφτεί με το χέρι και όχι από μηχανή, πράγμα που μπορείτε να εξακριβώσετε αν κοιτάξετε την πίσω πλευρά τους.

* Αναζητήστε τα καλά υλικά συσκευασίας (σακούλα, ετικέτες, καρφίτσες). Συχνά η φίρμα των προϊόντων στις απομιμήσεις έχει διαφορές, που μπορεί κάποιος να διαπιστώσει, εάν τα παρατηρήσει προσεκτικά.

Στα αθλητικά είδη:

* Επιλέξτε εξουσιοδοτημένα καταστήματα αθλητικών ειδών.

* Ψάξτε για το σηματάκι "R" που σημαίνει original, δηλαδή γνήσιο.

* Δείτε αν υπάρχουν ραμμένα καρτελάκια μέσα στα προϊόντα με το σήμα της εταιρίας και σε αρκετές περιπτώσεις με τον αριθμό της παρτίδας.

* Σε μερικά προϊόντα έχουν χρησιμοποιηθεί νήματα ή μικρά κομμάτια δέρματος αντανακλαστικά, που φωσφορίσουν.

Η παραποίηση των προϊόντων επιφέρει μία πολλαπλή ζημιά:

* ζημιά για το κράτος, γιατί εκτός από τις χαμένες θέσεις εργασίας και τα χαμένα χρήματα υπάρχουν και φόροι που δεν εισπράττονται, αφού η παραποίηση σημαίνει εργασία στο σκοτάδι.

* ουσιαστική ζημιά για τον καταναλωτή καθώς διαρκώς θα είναι εξαπατημένος, απογοητευμένος και θιγόμενος σε ευαίσθητα θέματα της ατομικής υγιεινής του, στην περίπτωση που τα προϊόντα - απομιμήσεις έχουν άμεση σχέση με τον ανθρώπινο οργανισμό (πολλά ρολόγια-μαϊμούδες περιέχουν φώσφορο, στοιχείο επικίνδυνο ίσως, αφού η ακτινοβολία που μπορεί να εκπέμπουν δεν έχει ποτέ μετρηθεί).

* ζημιά για τις επιχειρήσεις, γιατί είναι προφανής ο αντίκτυπος στον τζίρο τους και στην εικόνα τους γενικότερα.

Προέλευση της "μαϊμούς"

Οι χώρες προέλευσης των απομιμήσεων είναι κυρίως χώρες της Ασίας και της Ανατολικής Ευρώπης, όπου τα εργατικά είναι φθηνά. Ομως και στην Ελλάδα έχουν εντοπιστεί σημεία παραγωγής "μαϊμούδων", όπως στην Αθήνα, τη Ρόδο και τη Θεσσαλονίκη. Τα προϊόντα αυτά μπορούν να φθάσουν στους καταναλωτές με τρεις τρόπους: είτε αγοράΖοντάς τα από τα "καλάθια" των πλανόδιων, όπου εκεί η αγορά γίνεται εν γνώσει του καταναλωτή για το τι αγοράζει, είτε από τα καταστήματα, όπου εκεί ο έμπορος, εκμεταλλευόμενος την ασφάλεια που θεωρεί ο καταναλωτής ότι του προσφέρει η αγορά από μαγαζί του, πουλάει το πλαστό προϊόν ίσως και στην ίδια τιμή με το γνήσιο. Τέλος οι "μαϊμούδες" μπορούν να φθάσουν στα χέρια των καταναλωτών απ' ευθείας, χέρι με χέρι, από πλανόδιους πωλητές.


Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/2/11 01:48

    Kala ola afta pou lete , alla , se Polla magazia me Firmes , pou eine ipotithemana gnisia poulane MAIMOU Prointa, eitai einai Lacoste , kai alla, poulane MAIMOU prointa.

    Alla prowlimata den Echetai?

    Otan kapios thelei na agorasei kati, kai ean einai akriwa alla maimou kai to chserei tah to parei, edi olokliri Salonoki, mporeis, na wreis maimou proionta, alla i astinomia, kai ta magazia den kanoune TIPOTA, eita legonte Pologia, Eitai tsantes, eita, DVD i CD, olla ta wreiskeis, alla KENENAS den tous KINIGAI,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/2/11 02:34

    η αθήνα ειναι η μητροπολη του παραεμποριου
    http://paremporiostop.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/2/11 05:34

    Σε καλα καταστηματα που φερουν την σφραγιδα του επωνυμου προιντος εχει τις περισσοτερες μαιμουδες!! Και αυτο ξεκιναει απο τον ιδιοκτητη που εκμεταλευεται την φιρμα και πουλαει μαιμουδες!! Το ευκολο χρημα ειναι γλυκο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/2/11 19:46

    Καλά ρε φιλέ μια ερώτηση για ΠΟΣΟΟΟΟΟΟ!!!??? μαλακες μας έχεις λες να μην ξέρουμε οτι τα προϊόντα που πουλανε οι πλανόδιοι δεν ειναι μαϊμού?
    Τώρα εαν είσαι τόσο στόκος ώστε να αγοράζεις ενα IFOG για ΙPOD ε ρε φιλέ τι να σου πω τραβά και κολυμπά.
    Απλα τα αγοράζουμε γιατί είναι πάμφθηνα και δείχνουν ωραία αλλά και γιατί δεν θέλουμε να δίνουμε τα λεφτά μας σε τύπους σαν και εσένα άμοιρε τιποτένιε καταστηματάρχη που ειδές την δουλεία σου να πιάνει πάτο και δημιούργησες τάχα αυτήν την δημοσίευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος28/2/11 09:23

    Σωστος ο φιλος 27/2/11 19:46... Με την μονη διαφορα οτι και οι ιδιοι πουλανε μαιμουδες απλα αυτοι εχουν την αποκλειστικοτητα του επωνυμου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *