ροή ειδήσεων

Τέλος εποχής για 980 φοροαπαλλαγές

Δεν πάμε καλά η κυβέρνηση μελετά τέλος σε 980 φοροαπαλλαγές. Αρχικά αν και ακούγεται δίκαιο στο αφτί αυτό αν προσέξει κανείς τι πρόκειται να καταργηθεί θα φρίξει! κανένας λόγος δεν γίνεται για της μεγάλες φοροαπαλλαγές παρά θα κόψουν μόνο τις... φοροαπαλλαγές για τους μικρούς και τους μικρομεσαίους ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ! Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται "Η χορήγηση επιδόματος πολυτέκνων και τρίτου παιδιού, η ισόβια σύνταξη σε μητέρες με 4 ή περισσότερα παιδιά άνω των 23 ετών,θα είναι μερικά από αυτά, αφού θα τεθούν εισοδηματικά κριτήρια"

Διαβάστε το παρακάτω άρθρο για να καταλάβετε τι σας περιμένει και τι αποφασίζουν για εσάς !

Τέλος εποχής για 980 φοροαπαλλαγές

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου εκτιμάται ότι θα κατατεθεί το νέο νομοσχέδιο που προβλέπει τον περιορισμό ή ακόμα και την κατάργηση 980 φοροαπαλλαγών που ισχύουν μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο του Μνημονίου Νο 4, με στόχο την εξοικονόμηση 22 δισεκατομμυρίων ευρώ το διάστημα 2012 – 2015.

Μεταξύ των φοροαπαλλαγών συμπεριλαμβάνονται δαπάνες μισθωμάτων κύριας ή δευτερεύουσας κατοικίας, τόκοι στεγαστικών δανείων, δίδακτρα και ασφάλιστρα. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και η εφημερίδα «Τα Νέα», οι φοροαπαλλαγές που θα μπουν στο μικροσκόπιο αφορούν δαπάνες νοικοκυριών που εκπίπτουν από το εισόδημα, όπως ασφάλιστρα ζωής, έξοδα για γιατρούς και δικηγόρους, απαλλαγές που παρέχονται στα νομικά πρόσωπα, δαπάνες που εκπίπτουν από τους φόρους ακινήτων, όπως για την αγορά πρώτης κατοικίας, απαλλαγές από τον ΦΠΑ, από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, από τέλη χαρτοσήμου, τη στιγμή που πολλές φοροαπαλλαγές έχουν ήδη περιοριστεί με προηγούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Οικονομικών. Ισχυρή παρέμβαση του νομοσχεδίου εκτιμάται ότι θα επηρεάσει τις φοροαπαλλαγές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς στον προϋπολογισμό του 2011 αναφέρονται μόνο 210 φοροαπαλλαγές για νομικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών κ. Σαχινίδη, η ολική κατάργηση των φοροαπαλλαγών, που επιχορηγούνται υπό τη μορφή κινήτρων από την Πολιτεία, θα αποφέρει 5δισ. ευρώ ενώ η μερική θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 3δισ.ευρώ. «Δεν είπα ότι θα πάρουμε πρωτοβουλία να καταργήσουμε τις φοροαπαλλαγές. Αλλά δεν είναι σωστό μια κοινωνία να συζητά για τον οδικό χάρτη της μείωσης των ελλειμμάτων της και να αγνοεί αν σήμερα το επίπεδο των δημοσιονομικών της εσόδων είναι της τάξης των 52 δισ. ευρώ και δεν είναι της τάξης των 55 ή των 56 δισ. ευρώ».

Παρ’ όλο που πληροφορίες από «Τα Νέα» αναφέρουν ότι το Υπουργείο θα εξετάσει όλες τις φοροαπαλλαγές από μηδενική βάση, η «Καθημερινή» κάνει λόγο για πολλά από τα κοινωνικά επιδόματα που πρόκειται να μπουν στο στόχαστρο. Η χορήγηση επιδόματος πολυτέκνων και τρίτου παιδιού, η ισόβια σύνταξη σε μητέρες με 4 ή περισσότερα παιδιά άνω των 23 ετών,θα είναι μερικά από αυτά, αφού θα τεθούν εισοδηματικά κριτήρια. Οι περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα δε θα σταματήσουν εδώ, αφού υπό επανεξέταση θα τεθούν και τα επιδόματα που λαμβάνουν ως τώρα δικαιούχοι σε μειονεκτούσες περιοχές, τα επιδόματα ενοικίου, βρεφονηπιακού σταθμού και κοινωνικού τουρισμού. Ανησυχίες εκφράζονται και για το τρόπο που θα εξοικονομηθούν οι πόροι που θα καλύψουν τα επιδόματα 670.000 ανέργων και 130.000 εποχικών βοηθημάτων που αυξάνονται κατακόρυφα.

ΠΗΓΗ : tvxs.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/3/11 00:24

    μια χαρά πάμε ωραία ΜΠΡΑΒΟ στο πασόκ !

    με τη Σιέμενς τι έγινε ; πότε εορτάζει ο άγιος @κης ; γιατί κάνει διακοπές στη Γερμανία της Μέρκελ ο Χριστοφοράκος ; Τι έγινε με το Βαδοπέδι ; Γιατί τελειώσαν οι εξεταστικές και όλα είναι όπως πρώτα ; Πόσο ΜΑΛΑΚΕΣ είμαστε τελικά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/3/11 08:55

    ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΨΥΦΙΖΟΥΜΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΞΩ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *