ροή ειδήσεων

Θα ξεσκεπάσουν την βρωμιά οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης στον ΟΤΕΚ;;;

Μετά τον έλεγχο που πραγματοποίησε με εντολή Υπουργού το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στον ΕΟΤ, σειρά έχει ο Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ)...

Από τις αρχές Μαρτίου οι Ελεγκτές σαρώνουν τα πάντα στον Οργανισμό που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια με δικούς του κανόνες, αδιαφορώντας για την νομιμότητα και την προστασία του Δημόσιου συμφέροντος. Οι καταγγελίες που συσσωρεύτηκαν την τελευταία 5ετία, δημιούργησαν ένα απόστημα που αναδύει μπόχα και βρωμάει από χιλιόμετρα μακριά και ζητάει επιτακτικά να εκραγεί για να εκτονωθεί.
Οι εποπτεύοντες Υπουργοί , κ. Γερουλάνος, και κ. Νικητιάδης, βρίσκονται τώρα υπόλογοι απέναντι στα σκάνδαλα, (τα οποία γνωρίζουν), που η σημερινή Διοίκηση στον ΟΤΕΚ προσπαθεί επιμελώς να σκεπάσει, στην προσπάθειά της να συνεχίσει τις πολιτικές των πρώην Υπουργών Τουρισμού, Σπηλιωτόπουλου και Μαρκόπουλου. Στα πλαίσια της αντιπολιτευτικής τους τακτικής ο πρώην σύμβουλος του Μαρκόπουλου και Γεν. Δ/ντής σήμερα στον ΟΤΕΚ, αλλά και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. γνωστός και μη εξαιρετέος στον τόπο καταγωγής του τη Ρόδο, για τα «πλούσια προσόντα» του, κυρίως όμως για την «τεράστια ικανότητά του » έριξαν τον ΟΤΕΚ σε βαρέλι δίχως πάτο. Ο Υπουργός μπορεί να δεσμεύεται δια των εκπροσώπων του, ότι δεν έχει καμιά πρόθεση να καταργήσει ή να συγχωνεύσει την Τουριστική Εκπαίδευση, αλλά η αδράνειά του, επιδρά σαν το ιαπωνικό τσουνάμι σε ότι απέμεινε από τις άλλοτε φημισμένες για το έργο που προσέφεραν επί δεκαετίες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Το 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕΚ συνεδριάζει για τα μάτια του κόσμου και αποφασίζει και διατάζει «ότι νάναι» ή «ότι κάτσει». Και πώς να μην συμβαίνει αυτό αφού προεδρεύει ο Πρόεδρος, αλλά τα καθήκοντά του τα μεταβίβασε παρανόμως στον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. έναντι αμοιβής φυσικά, διότι «ο τσάμπας πέθανε». Την σκανδαλώδη Υπουργική απόφαση που θα νομιμοποιήσει την αδικαιολόγητη αμοιβή του Αντιπροέδρου, αναμένεται να υπογράψει ο Υπουργός ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Το μπάχαλο που επικρατεί το βεβαιώνουν οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. που γίνονται παρανόμως «δια περιφοράς», καθώς κανείς δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε συνεδριάσεις παρωδία, όπου παραποιούνται τα πρακτικά και με ετσιθελικές αποφάσεις ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και το άλλοτε αξιοπρεπές στέλεχος του ΟΤΕΚ , και τωρινό Μέλος του Δ.Σ., ξεφτιλίζουν τον ΟΤΕΚ και την ιστορία του, στο όνομα των συμφερόντων που τα γνωρίζουν πολύ καλά. Μήπως δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι κύριοι αυτοί για πολλοστή φορά επιλέχθηκαν σε θέσεις Διοίκησης του Οργανισμού? Η πρόσφατη παραίτηση ( από Μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕΚ) καταπέλτης του εκπροσώπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού « για λόγους απόκρυψης οικονομικών στοιχείων, μη απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ, έλλειψη αποτελεσματικής Διοίκησης » όπως εγγράφως υπεβλήθη στον Υπουργό, βεβαιώνει ότι είναι ανάγκη να παρέμβει ο Υπουργός, ΤΩΡΑ!

Τι άλλο θα πρέπει να δει για να το αποφασίσει? Ο Γεν. Δ/ντής και η Διοίκηση δεν είναι ικανοί ούτε να ζητήσουν τον λόγο, από αυτούς που διέσυραν τον Οργανισμό από τον Οκτώβριο μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, καθώς έδιναν ψεύτικα στοιχεία στο Υπουργείο και έκαναν τα αδύνατα- δυνατά για να μην λειτουργεί ο Οργανισμός. Και προφανώς όλο αυτό το σκηνικό στήθηκε ως μέσο πίεσης για να προσδιοριστούν και εγκριθούν οι προς εκχώρηση αρμοδιότητες, και βέβαια η έγκριση σκάνδαλο αμοιβή στον Αντιπρόεδρο, και μετά την επίτευξη αυτού του στόχου, ο «σωτήρας» επί πληρωμή βέβαια θα έσωζε τον ΟΤΕΚ. Ο Πρόεδρος με την σειρά του πάσαρε τις αρμοδιότητές του στον Αντιπρόεδρο και γεμίζει τον χρόνο του σε καφέ Κολωνακίου, συζητώντας τα ποδοσφαιρικά δρώμενα που συμπτωματικά ανήκουν κι αυτά στο ίδιο Υπουργείο! Και όλοι οι υπόλοιποι «είναι μια ωραία ατμόσφαιρα» όπως έλεγε ο μακαρίτης ο Ηλιόπουλος, καθώς ο Αντιπρόεδρος χωρίς καμιά αντίσταση, με τους παλιούς φίλους «μέσα», αλλά και «έξω» από τον ΟΤΕΚ “λύνει και δένει”. Δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα που αφορούν το Εκπαιδευτήριο της Αναβύσσου, που «συμπτωματικά» Διευθύντρια είναι η σύζυγός του! Επιβραβεύει τους «φίλους του Τμηματάρχες» δίνοντάς τους άλλο ένα Τμήμα δώρο, για να μπορούν οι ίδιοι να προτείνουν, να εγκρίνουν, και να υλοποιούν συγχρόνως, ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΠΑΓΟΝΤΑΙ, καθώς δεν τηρείται καμιά δικλίδα ασφαλείας των διαδικασιών του Δημοσίου. Και φυσικά ο Αντιπρόεδρος περιμένει καρτερικά πότε θα γίνει χαλίφης, στην θέση του…….. χαλίφη!!!

Κε Γερουλάνο, και Κε Νικητιάδη, πρέπει ΑΜΕΣΑ-ΤΩΡΑ έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, να εξετάσετε πάρα πολύ σοβαρά την όλη κατάσταση του ΟΤΕΚ, καθώς καθημερινά αποδεικνύεται η απραξία και η ανικανότητα του Γεν. Δ/ντή και της Διοίκησης επιπέδου..….μπακάλικου, που τοποθετήσατε ! ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΟΤΕΚ ΔΥΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ. Ήρθε η ώρα να στείλετε όλους αυτούς τους κυρίους στα σπίτια τους, σαν “επιβράβευση” για το μπάχαλο, την ανομία, και τα “καραγκιοζιλίκια” που δημιούργησαν. Με την βοήθεια των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που έχουν ήδη συγκεντρώσει αρκετό υλικό…. για πρωτοσέλιδα εφημερίδων, και για τον εισαγγελέα, ευελπιστούμε ότι το οξυγόνο θα κυκλοφορήσει ξανά στον Οργανισμό και ο ΟΤΕΚ θα βγει από την εντατική, και την απαξίωση !!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

tro-ma-ktiko.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *