ροή ειδήσεων

Σε κλοιό πυρηνικών εργοστασίων θα βρεθεί η χώρα μας τα επόμενα έτη

Kίνδυνοι σε περίπτωση ατυχήματος
Η Τουρκία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Σλοβενία και πιθανότατα η Κροατία σχεδιάζουν τα επόμενα χρόνια να αυξήσουν τα αποθέματα πυρηνικής ενέργειας, ενώ και η Ρωσία έως το 2030 θα κατασκευάσει 42 πυρηνικούς αντιδραστήρες...
Η Βουλγαρία σκοπεύει να συνεχίσει την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού «Μπέλενε», σε απόσταση 250 χιλιομέτρων βορειανατολικά της Σόφιας, αν και με την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) προχώρησε στο κλείσιμο δύο αντιδραστήρων του πυρηνικού εργοστασίου του Κοζλοντούι, ισχύος 880 μεγαβάτ.
Το έργο του Μπέλενε προβλέπει τη δημιουργία δύο αντιδραστήρων των 1.000 μεγαβάτ. Η κατασκευή του πρώτου θα ολοκληρωθεί το 2011 και του δεύτερου το 2013.
Στη Ρουμανία, η συμμετοχή της πυρηνικής ενέργειας στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος θα διπλασιαστεί, καθώς στο μοναδικό πυρηνικό σταθμό της χώρας «Τσέρνα Βόντα» θα προστεθεί ένας ακόμη αντιδραστήρας ισχύος 706 μεγαβάτ.
Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο παράγονται 54 δισ. κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας και η παραγωγή ηλεκτρισμού με χρήση πυρηνικής ενέργειας ανέρχεται στο 10-12%. Η ρουμανική κυβέρνηση, εξετάζει το ενδεχόμενο κατασκευής τρίτου και τέταρτου αντιδραστήρα.
Και η κυβέρνηση της Σλοβενίας ανήγγειλε επίσημα ότι θα αυξήσει τα αποθέματα πυρηνικής ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και ότι στα σχέδιά της εντάσσεται η κατασκευή νέας μονάδας ισχύος 1.000 μεγαβάτ στο πυρηνικό εργοστάσιο «Κρσκο». Η κατασκευή του νέου αντιδραστήρα θα αρχίσει το 2013 και προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα σε μια τετραετία.
Στην Κροατία κυκλοφορούν ανεπίσημα αναγγελίες ότι τα επόμενα χρόνια θα αρχίσει η κατασκευή πυρηνικού σταθμού και ως πιθανές τοποθεσίες αναφέρονται η Αδριατική ή ο Δούναβης
.
Η κατασκευή πυρηνικών σταθμών σχεδιάζεται όχι μόνο στα Βαλκάνια αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός που ενισχύουν οι αναγγελίες από τη Ρωσία ότι έως το 2030 προγραμματίζει την κατασκευή 42 αντιδραστήρων.
Επίσης τα Σκόπια σχεδιάζουν δυο πυρηνικούς σταθμούς με πιθανότερη τοποθεσία τον Αξιό ποταμό.
Τέλος η Τουρκία υπέγραψε το περασμένο Mάϊο συμφωνία για τη κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου που θα κοστίσει περίπου 20 δις δολάρια. Ο σταθμός θα κατασκευαστεί απέναντι από τη Ρόδο και την Κύπρο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *