ροή ειδήσεων

Η Πυρηνική Ασφάλεια στο Επίκεντρο της Ευρώπης

Η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία έχει προκαλέσει την επανεξέταση της πυρηνικής ασφάλειας στην Ευρώπη.

Τεστ Αντοχής σε όλους τους πυρηνικούς αντιδραστήρες της Ε.Ε.

Η αυξανόμενη ανησυχία για την...
πυρηνική καταστροφή στην Ιαπωνία ώθησε τις ευρωπαϊκές χώρες να εξετάσουν τις δικλείδες ασφαλείας στις πυρηνικές τους εγκαταστάσεις.

Η Γερμανία προγραμμάτισε τρίμηνη διακοπή επτά αντιδραστήρων και η καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε ότι ελέγχεται η ασφάλεια των 17 πυρηνικών αντιδραστήρων της χώρας.

Ο Günter Oettinger, Επίτροπος Ενέργειας Ευρωπαϊκής Ένωσης, συγκάλεσε σήμερα έκτακτη συνεδρίαση των Υπουργών Ενέργειας και των εκπροσώπων της πυρηνικής Βιομηχανίας για το θέμα της πυρηνικής ασφάλειας. Η Ευρώπη διαθέτει 143 αντιδραστήρες, μερικοί εκ των οποίων σε σεισμογενείς περιοχές, και ως εκ τούτου θα πρέπει να αναθεωρηθεί το πλαίσιο ασφαλείας της ΕΕ*.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί τεστ αντοχής σε όλους τους πυρηνικούς αντιδραστήρες.

Στη Μόσχα, ο πρωθυπουργός Πούτιν ζήτησε, άμεσα, αναφορά για την πυρηνική ασφάλεια της Ρωσίας. «Έχω ζητήσει από το Υπουργείο Ενέργειας, την Πυρηνική Υπηρεσία και το Υπουργείο Περιβάλλοντος να προβούν σε ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του. Ο Ρώσος Πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε πως ένα σχέδιο νόμου για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας θα έπρεπε ήδη να υφίσταται μετά από το ατύχημα στο Sayano-Shushenskaya, υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της Ρωσίας, τον Αύγουστο του 2009 και μια έκρηξη στην Baksanskaya, υδροηλεκτρικό σταθμό, τον Ιούλιο του 2010.

Στη Βρετανία, η κυβέρνηση ζήτησε έκθεση σχετικά για τις ενδεχόμενες συνέπειες της ιαπωνικής πυρηνικής κρίσης, στο ενεργειακό τομέα της χώρας. Ο Βρετανός Υπουργός Ενέργειας, Chris Huhne, δήλωσε «Το περιστατικό στην Ιαπωνία είναι εξαιρετικά σοβαρό. Θα είμαστε σε στενή συνεργασία με όλες τις πυρηνικές ρυθμιστικές αρχές».

Ο Υπουργός Οικονομίας της Βουλγαρίας, Traicho Traikov, ζήτησε συμπληρωματικά στοιχεία και εγγυήσεις για το μελλοντικό εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας Belene, από τη κρατική ρωσική εταιρία ατομικής ενέργειας Rosatom και τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας.

*14 από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ έχουν πυρηνικούς σταθμούς: Βέλγιο, Βουλγαρία, Τσεχική Δημοκρατία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Κάτω Χώρες, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Γαλλία έχει το υψηλότερο επίπεδο εξάρτησης από την ατομική ενέργεια, καθώς το 80% του ενεργειακών της αναγκών καλύπτεται από τα πυρηνικά εργοστάσια.

Πηγή: EnviSecurity.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *