ροή ειδήσεων

Ενδεικτικός καθαρισμός παραλίας Κρητικών

Την Κυριακή 20 Μαρτίου μικρή ομάδα αποτελούμενη από μέλη του Συλλόγου μας, πραγματοποιήσαμε ένα ενδεικτικό καθαρισμό στην παραλία των «Κρητικών»...

Σκοπός αυτής μας της ενέργειας ήταν να αντιστοιχίσουμε το εύρος του χρόνου, της έκτασης και του αριθμού των εργαζομένων που είναι αναγκαία ώστε να διατηρείται καθαρή μια παραλία.

Η κατάσταση που αντικρίσαμε ήταν από πλευράς σκουπιδιών απερίγραπτη. Η παραλία ήταν γεμάτη από πλαστικά κάθε είδους (μπουκάλια, νάιλον θερμοκηπίου κλπ), κουτάκια αλουμινίου, αφρολέξ κ.α. Έτσι μέσα σε χρονικό διάστημα 2 ωρών μαζέψαμε συνολικά από μία έκταση μήκους 500 περίπου μέτρων και καθ’ όλο το πλάτος της παραλίας (περίπου 15 μέτρα) 30 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών.

Με αυτή μας την ενέργεια, θέλουμε να υποδείξουμε στις αρμόδιες αρχές, που είναι υπεύθυνες και θεσμοθετημένες στο να διατηρούν τις παραλίες καθαρές για τη χρήση τους από τους πολίτες, ότι ο ορισμός υπευθύνων σε κάθε παραλία, θα έχει θετικό αποτέλεσμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο καθαρισμός των παραλιών που πρέπει να γίνεται με πρόγραμμα, συνεχώς και καθ’ όλο το έτος (όχι μόνο κατά την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου), μπορεί να πραγματοποιείται αποτελεσματικά από μόνιμα συνεργεία του Δήμου και όχι ευκαιριακά 1-2 φορές τον χρόνο ή/και από εθελοντές. Να αποφεύγονται τα χωματουργικά μηχανήματα τα οποία ανακατεύουν και σκεπάζουν τα σκουπίδια κάτω από την άμμο ή το χαλίκι, καταστρέφουν και αλλάζουν τη μηχανική σύσταση της παραλίας, αλλά και διαταράσσουν ή/και αφαιρούν τυχόν μικροβιότοπους.

Παρεμπιπτόντως και δίπλα στην παραλία ένα άλλο έργο για το οποίο ενώ δαπανήθηκαν αρκετά εκατομμύρια, έχει αφεθεί στην τύχη του, είναι το μονοπάτι κάτω από τις «Κάτω πέτρες». Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το μονοπάτι – πέρα από τη δυσφήμιση του νησιού μας – κρίνεται επικίνδυνη γιατί υπάρχει πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος.

Το Δ.Σ.

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νήσου Ρόδου
Διεύθυνση: Τ.Θ. 253, Ρόδος 85100
ecorodos.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/3/11 15:20

    bravo paidia! thn epomenh fora omws na enhmerwnete apo prin gia tetoies energeies k oxi mono meta to peras tus gia na mporun osoi pistoi na proserxontai...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/3/11 18:40

    Αγαπητη/ε ανώνυμη/ε (δεν έχει καμία σημασία) φίλη/ε.

    Σε απάντηση προς το σχόλιο σου, θα ήθελα να σε ενημερώσω οτι ο Σύλλογός μας όπως αναφέρεται και στο Δελτιο Τύπου ,πραγματοποίησε αυτήν την δράση περισσότερο για να αποδείξει έμπρακτα ότι λίγοι και μόνον άνθρωποι σωστά συντονισμένοι και με έναν τυπικό εξοπλισμό (γάντια μίας χρήσης και σακούλες απορριμμάτων π.χ) μπορούν με λίγες ώρες εργασίας, να διατηρούν τις παραλίες του νησιού μας καθαρες κατα την διάρκεια όλου του έτους. Ασφαλώς οι άνθρωποι στους οποίους αναφερομαι θα πρέπει να είναι υπάλληλοι της Δημοτικής αρχής και όχι εθελοντές. Ωστόσο εάν σε ενδιαφέρουν γενικότερα τα περιβαλλοντικά προβλήματα του νησιού μας, με μεγαλη χαρά θα σε δεχομασταν κοντά μας.

    Ελενίτσας Ιωάννης
    Αντιπρόεδρος Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Νήσου Ρόδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *