ροή ειδήσεων

«Τσουνάμι» φιλανθρωπίας στο Internet!


Η τεχνολογία βρίσκεται στην απόλυτη υπηρεσία της φιλανθρωπίας αυτές τις ημέρες. Τρεις μόλις ημέρες μετά την τεράστια Βιβλική καταστροφή και αρκετοί μεγάλοι όμιλοι όπως η Apple, η Google, το Facebook και το Twitter...
αποφάσισαν να συνδράμουν την δοκιμαζόμενη χώρα δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες τους, να κάνουν δωρεές μέσω Διαδικτύου.

Συγκεκριμένα:

Facebook: Χρησιμοποιείται από τον Ερυθρό Σταυρό προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα και δωρεές για τον λαό της Ιαπωνίας. Αρχικά στόχο είχε να φτάσει τις 25.000 δολάρια. Ωστόσο οι προσδοκίες ξεπέρασαν το αναμενόμενο και έφτασαν τις 50.000 δολάρια, τα οποία προσέφεραν συνολικά 1.300 δωρητές. Επόμενος στόχος τώρα τα 75.000 δολάρια.

Apple: Δημιούργησε μια επιλογή στην υπηρεσία του iTunes, που δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές να καταθέτουν από 5 έως και 200 δολάρια στον Ερυθρό Σταυρό, μόνο με ένα ΚΛΙΚ.

Τwitter: «Πιστεύουμε ότι είναι καθήκον μας να κάνουμε ο,τι είναι δυνατό για να βοηθήσουμε όσους το χρειάζονται αυτή τη δύσκολη ώρα» γράφει η επίσημη σελίδα του ιστοτόπου, ανανεώνοντας τακτικά τις πληροφορίες αλλά και τις συνδέσεις με ανθρωπιστικούς ιστοτόπους. Στην υπηρεσία της φιλανθρωπίας μέσω Twitter και πολλοί διάσημοι (Lady Gaga, Paris Hilton, Eva Longoria κ.α), που από την πρώτη μέρα έσπευσαν να καλέσουν τους απανταχού χρήστες του site να συνδράμουν τα μέγιστα στον πληγέντα λαό.

Zynga: στο χορό της φιλανθρωπίας και οι παίκτες του διαδικτύου, καθώς η εταιρία «Zynga» που έχει ειδικεύεται στα παιχνίδια μέσω Facebook, στοχεύει να συγκεντρώσει δυο εκατομμύρια δολάρια για το ιαπωνικό Ταμείο έκτακτης βοήθειας για τα παιδιά.*Να σημειώσουμε ότι τα παιχνίδια της Zynga (FarmVille, CityVille κ.α), προσελκύουν 275 εκατομμύρια παίκτες μηνιαίως.

Tέλος η Google: έθεσε σε λειτουργία την υπηρεσία αναζήτησης προσώπων που φέρονται ως αγνοούμενα και πληγέντα, προσφέροντας παράλληλα χρήσιμες πληροφορίες.

Οι διευθύνσεις μέσω των οποίων μπορείτε να προσφέρετε βοήθεια στην Ιαπωνία, είναι:

Twitter (στα ιαπωνικά και στα αγγλικά): blog.twitter.jp/2011/03/blog-post_12.html

Ερυθρός Σταυρός στο Facebook: http://www.causes.com/campaigns/154523

Google: www.google.com/crisisresponse/japanquake2011.html

Google (αναζήτηση προσώπων): http://japan.person-finder.appspot.com/

Mashable: mashable.com/2011/03/13/japan-earthquake-tsunami-help-donate

star.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *