ροή ειδήσεων

Η Τουρκία στο χάρτη του ιατρικού τουρισμού – η Ελλάδα στο περιθώριο

Στην Τουρκία κατευθύνονται οι Ευρωπαίοι για να μειώσουν ιατρικές δαπάνες τους, απόρροια της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με έρευνα του Euromonitor και... πλέον η γείτονος χώρα έχει εισέλθει δυναμικά στο χάρτη του ιατρικού τουρισμού για όσους θέλουν χαμηλότερου κόστους υγειονομική περίθαλψη.

Σύμφωνα με το Euromonitor, η Τουρκία υποδέχεται τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο και τη Γαλλία. Μάλιστα παρατηρείται αύξηση των επισκεπτών για ιατρικούς λόγους από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, οι οποίοι φανερά προτιμούν την Τουρκία από την Ευρώπη.

Εκτός από τα νοσοκομεία, τις φυσικές πηγές και τις ιαματικές πηγές, τα spa είναι αυτά που αυξάνουν τη ζήτηση για τουρισμό υγείας και ευεξίας. Οι πλουσιότερες περιφέρειες για τις ιαματικές πηγές είναι τα παράλια του Αιγαίου, τα Μάρμαρα και της Κεντρικής Ανατολίας.

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα ακόμα ο επιχειρηματικός κόσμος περιμένει ακόμα… το νομοσχέδιο για τον Ιαματικό τουρισμό, τη στιγμή που όλες σχεδόν οι ιαματικές πηγές της χώρες λειτουργούν σε καθεστώς ημιπαρανομίας.

Μιλώντας στο LTCnews.gr o πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας κ.Ανέστης Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι μόνο 2 από τις 900 φερόμενες ως αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές είναι πραγματικά αναγνωρισμένες και πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και ευχήθηκε ο νόμος που θα ψηφιστεί μέσα στο 2011 να βάλει ένα τέλος στο καθεστώς ασυδοσίας που επικρατεί. “Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε ποιο νερό είναι θεραπευτικό και ποιο όχι”, δήλωσε με νόημα ο κ. Αναστασιάδης.

Ο λόγος είναι, σύμφωνα και με άλλες πληροφορίες, ότι μία πηγή για να είναι αναγνωρισμένη θα πρέπει να έχει λάβει πρόσφατη πιστοποίηση από εργαστήρια πανεπιστημιακών ιατρικών σχολών. Στην παρούσα στιγμή, εκτός από του Λουτρακίου και της Ρόδου, όλες οι άλλες πηγές που φέρονται ως αναγνωρισμένες, έχουν προπολεμικά (!) πιστοποιητικά με μετρήσεις και αναλύσεις της βιοχημικής σύστασης των νερών από την περίοδο 1925-1930. Οι τότε αναλύσεις δε μπορούν να πιστοποιήσουν ότι τα νερά διατηρούν τις ίδιες ιαματικές τους ιδιότητες, διότι με την πάροδο του χρόνου, ενδέχεται η σύνθεση τους να μεταβληθεί ή ακόμη ελλοχεύει ο κίνδυνος να έχουν μολυνθεί.

LTCnews

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *