επικαιρότητα

Επικρίνει την Τουρκία για τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο ο αμερικανός πρέσβης

Επικριτικός έναντι της Άγκυρας για τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά εμφανίζεται ο πρέσβης των ΗΠΑ …
στην Αθήνα κ. Ντάνιελ Σμιθ, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινής της Κυριακής».

Ο κ. Σμιθ σημειώνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν σαφής στο Ερζερούμ λέγοντας ότι δεν τις βρίσκει χρήσιμες και προσθέτει «έχουμε ενθαρρύνει όλους να απέχουν από κάθε προκλητική ενέργεια που καθιστά πιο εύφλεκτη την κατάσταση και δυσχεραίνει την επίτευξη προόδου. Αυτό αφορά και τις υπερπτήσεις. Υπερπτήσεις ή ακόμη και αποστολές πλοίων σε συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές δεν βοηθούν στη δημιουργία σωστού κλίματος».

Ερωτηθείς για το θέμα του Καστελόριζου που έθιξε πρόσφατα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών και στην παρατήρηση ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν πως το Καστελόριζο είναι μέρος των Δωδεκανήσων και του Αιγαίου δηλώνει ότι «ήταν μέρος των Δωδεκανήσων που δόθηκαν από την αρχή στην Ελλάδα. Πάντως υπάρχουν αρκετά θέματα που πρέπει να επιλυθούν από τις δυο πλευρές και γι αυτό ενθαρρύνουμε το διάλογο».

Δηλώνει ότι ελπίζει πως η Χίλαρυ Κλίντον θα έλθει ως το τέλος του έτους στην Ελλάδα, δεν αποκλείει να έλθει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στην Αθήνα για τους Special Olympics και τονίζει ότι οι ΗΠΑ θα είναι από τους πρώτους που θα αναγνωρίσουν την ΠΓΔΜ, με όποιο όνομα συμφωνηθεί ανάμεσα στις δυο πλευρές.


Σχόλια

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης