ροή ειδήσεων

Αυξημένη κίνηση στα μουσεία της Ρόδου

Στα ελάχιστα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας που παρουσίασαν τον τελευταίο μήνα του περασμένου...
χρόνου αύξηση στην κίνησή τους, κατατάσσονται το παλάτι των Ιπποτών και η Ακρόπολη της Λίνδου.

Ο Δεκέμβριος, νεκρός μήνας για την τουριστική κίνηση σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα, διαφοροποιείται για την περιοχή μας, αποδεικνύοντας ότι η Ρόδος και το χειμώνα εξακολουθεί να δέχεται επισκέπτες.

Μέχρι και πέρυσι οι τουρίστες που έρχονταν τέτοιο καιρό στη Ρόδο δεν ήταν άλλοι από τους επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων όμως τους τελευταίους μήνες σε αυτούς προστέθηκαν και οι επιβάτες των πτήσεων της αεροπορικής εταιρίας Ryan Air που εκτελούνται ανελλιπώς από την περασμένη άνοιξη.

Πάντως αν είχε σημειώσει αύξηση και το μουσείο της Ρόδου, καθώς και η αρχαία Κάμειρος, τότε η εικόνα του νησιού θα ήταν ακόμα καλύτερη ενώ θα υπήρχε και μεγαλύτερη αύξηση στα έσοδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, ξεχωρίζουν επειδή σημείωσαν αύξηση οι επισκέπτες τους, εκτός από τα παραπάνω, το μουσείο των Δελφών, η αρχαία Ολυμπία, η Φαιστός, και η αρχαία Κόρινθος.

Αναλυτικά ο Δεκέμβριος του 2010 διαμορφώθηκε ως εξής:

- παλάτι Ιπποτών: το Δεκέμβριο το επισκέφθηκαν 2.830 άτομα, ενώ τον ίδιο μήνα του 2009 το επισκέφθηκαν 2.356 άτομα, σημειώνοντας μία αύξηση της τάξης του 20,1%.

- Μουσείο Ρόδου: τον τελευταίο μήνα του περασμένου χρόνου οι επισκέπτες του ανήλθαν σε 800 άτομα ενώ τον ίδιο μήνα του 2009 ανήλθαν σε 850 άτομα. Η μείωση ανήλθε σε 5,9%

- Ακρόπολη Λίνδου: οι επισκέπτες της έφτασαν το Δεκέμβριο του 2010 τα 1.861 άτομα ενώ ένα χρόνο πριν είχαν φτάσει τα 1.777 άτομα. Η αύξηση ανήλθε σε 4,7%

- Αρχαία Κάμειρος: στην αρχαία Κάμειρο η κίνηση κατέγραψε το συγκεκριμένο μήνα μείωση της τάξης του 20%, καθώς οι επισκέπτες της ανήλθαν σε 1.200 άτομα, ενώ το Δεκέμβριο του 2009 ανήλθαν σε 1.500 άτομα.

Όπως ήταν φυσικό, η κίνηση του Δεκεμβρίου επηρέασε και τη συνολική κίνηση του έτους, η οποία και για τα τέσσερα, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής μας κατέγραψε πτώση.

Πιο αναλυτικά το διάστημα Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου διαμορφώθηκε ως εξής:

- παλάτι Ιπποτών: το έτος 2010 το επισκέφθηκαν συνολικά 190.413 άτομα, ενώ ένα χρόνο πριν οι επισκέπτες του ανήλθαν σε 216.180 άτομα. Μείωση 11,9%

- μουσείο Ρόδου: πέρυσι το επισκέφθηκαν 66.586 άτομα ενώ ένα χρόνο πριν το επισκέφθηκαν 89.700 άτομα. Μείωση 25,8%

- ακρόπολη Λίνδου: το έτος 2010 την επισκέφθηκαν 416.633 άτομα ενώ το έτος 2009 την επισκέφθηκαν, δηλαδή η μείωση έφτασε το 6,4%

- αρχαία Κάμειρος: το έτος 2009 την επισκέφθηκαν 120.900 άτομα ενώ ένα χρόνο πριν οι επισκέπτες της ανήλθαν σε 126.400 άτομα, με τη μείωση να διαμορφώνεται στο 4,4%.

Σύμφωνα με την έρευνα Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων κατά το μήνα Δεκέμβριο 2010 παρουσιάστηκε μείωση των επισκεπτών των Μουσείων σε ποσοστό 45,8% και αύξηση των εισπράξεων κατά 9,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009.

Επίσης σημειώθηκε μείωση των επισκεπτών των αρχαιολογικών χώρων τον μήνα Δεκέμβριο κατά ποσοστό 7% καθώς και μείωση των αντίστοιχων εισπράξεων σε ποσοστό 8,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009.

Κατά το δωδεκάμηνο του 2010 παρατηρούμε αύξηση 11,5% στους επισκέπτες των Μουσείων καθώς και αύξηση 31,7% στις εισπράξεις σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

Στους επισκέπτες των Αρχαιολογικών Χώρων της περιόδου Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2010 παρατηρούμε μείωση 7,1% και στις αντίστοιχες εισπράξεις της ίδιας περιόδου παρατηρούμε μείωση 8,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

tourportal.gr

Ροδιακή

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/4/11 15:42

    Ωραία είδηση , αύξηση είχαμε, δηλαδή υπήρχαν χρήματα, τώρα που πήγαν άλλη ιστορία, το θέμα είναι ότι εάν δεν δώσουν και κανένα ψίχουλο να γίνει συντήρηση του πλούτου μας του χρόνου θα συζητούμε για άλλα πράγματα, εκτός φυσικά εάν τα έχουν πουλήσει και δεν τους ενδιαφέρει και πολύ σε τι κατάσταση θα τα παραλάβουν οι τοκογλύφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πίκος Απίκος15/4/11 17:17

    ρίξτε και λίγο τις τιμές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *