ροή ειδήσεων

Παραλίγο να πάθει "καρδιακό" η Βρετανίδα που βρήκε 30.000 ευρώ Της πρότειναν μόλις 20 ευρώ ως εύρετρα

«Οταν κάνεις κάτι καλό, αυτό επιστρέφει κάποια στιγμή σε εσένα ή στα παιδιά σου», λέει, μιλώντας στο «Βήμα», η 59χρονη Εστελ Βικτώρια Κουκ από την Αγγλία...


η οποία την Τρίτη βρήκε και παρέδωσε στο Αστυνομικό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας Κέρκυρας έναν χαρτοφύλακα που περιείχε 30.000 ευρώ. Η κυρία Κουκ διαμένει στην Κέρκυρα τα τελευταία 16 χρόνια και όπως αναφέρει ήρθε από την περιοχή Σάρεϊ του Ηνωμένου Βασιλείου με τον επίσης Αγγλο σύζυγό της προκειμένου να ζήσουν μια ήσυχη ζωή χωρίς πίεση.

Ζουν στον Αγιο Γεώργιο και μάλιστα έχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια. Περιγράφοντας το πώς βρήκε την τσάντα επισημαίνει: «Είχα πάει στην πόλη για δουλειές και σταμάτησα στο σούπερ μάρκετ. Οταν βγήκα, τη στιγμή που επέστρεφα το καρότσι στη θέση του, κάτι υπήρχε στο μπροστινό καρότσι και καθώς έσπρωχνα το δικό μου συναντούσα αντίσταση. Τότε είδα ότι επρόκειτο για μια τσάντα. Κοίταξα τριγύρω, δεν υπήρχε κανείς και σκέφτηκα ότι την είχε αφήσει κάποιος».
«Νόμιζα ότι ήταν λάπτοπ»
Η κυρία Κουκ προσθέτει: «Αρχικά σκέφτηκα να την παραδώσω στον υπεύθυνο του σούπερ μάρκετ. Πίστεψα ότι μπορεί να περιείχε κάποιο λαπτοπ και άνοιξα την τσάντα για να δω τελικά τι υπήρχε μέσα. Παραλίγο να πάθω... καρδιακή προσβολή με αυτό που αντίκρυσα. Ηταν μεγάλες δεσμίδες με χαρτονομίσματα. Δεν είχα ξαναδεί τόσα πολλά χρήματα στη ζωή μου. Τόσα λεφτά μόνο σε ταινίες είχα δει».
Στην ερώτηση εάν μπήκε στον πειρασμό να κρατήσει τα χρήματα η απάντηση της ήταν κάθετα αρνητική. «Τρόμαξα όταν είδα τόσα πολλά χρήματα και σκέφτηκα ότι η τσάντα "έκαιγε" στα χέρια μου. Αρχικά πίστεψα ότι μπορεί να προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα. Αναρωτήθηκα τι θα έπρεπε να κάνω. Δεν την ήθελα και μακάρι να μην είχα δει τι υπήρχε στο εσωτερικό».
«Θεέ μου» αναφώνησε ο αστυνομικός
Τελικά η κυρία Κουκ πήρε την τσάντα, μπήκε στο αυτοκίνητό της και πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της Παλαιοκαστρίτσας. Μόλις έφτασε το πρώτο πράγμα που την ρώτησαν οι αστυνομικοί ήταν γιατί πήγε σε αυτούς και δεν την έδωσε στον υπεύθυνο του σούπερ μαρκετ.
Η 59χρονη τους απάντησε ότι επειδή ήταν γεμάτη χαρτονομίσματα προτίμησε να την πάει στο αστυνομικό τμήμα. «Θεέ μου», ήταν η αντίδραση του αστυνομικού μόλις την άνοιξε και είδε και αυτός τι περιείχε. Μέσα στην τσάντα, εκτός από τα χρήματα υπήρχαν ταυτότητες, έγγραφα ασφαλιστικών εταιρειών και άλλα αντικείμενα.
Της πρότειναν εύρετρα... 20 ευρώ
Οι αστυνομικοί βρήκαν τον κάτοχο της τσάντας και τον ειδοποίησαν να έρθει να την παραλάβει. Λίγες ώρες αργότερα οι άντρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος επικοινώνησαν μαζί της και την ενημέρωσαν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις θα έπρεπε να πάρει το 2% επί του ποσού που βρήκε, ωστόσο της δήλωσαν ότι δεν ήταν αυτοί αρμόδιοι να της δώσουν τα χρήματα ως «ευχαριστώ».
Η κυρία Κουκ δηλώνει απογοητευμένη από τη συμπεριφορά των ανθρώπων στους οποίους άνηκε το περιεχόμενο της τσάντας. Οχι για τα χρήματα, αλλά για τη χειρονομία τους. «Δεν ήταν ένας άνθρωπος αλλά μια μεγάλη τουριστική επιχείρηση και περίμενα από αυτούς κάτι σημαντικότερο ως ανταπόδοση γι' αυτό που έκανα. Αντίθετα εκείνοι αρχικά μου πρόσφεραν ένα εισιτήριο για τους Παξούς, αξίας... 20 ευρώ. Ξαφνιάστηκα και αντέδρασα». Τότε, τονίζει, της έδωσαν 200 ευρώ και μετά από παρέμβαση των αστυνομικών της έδωσαν άλλα 200 ευρώ.
«Δεν θα πληρώνονταν»
Η 59χρονη φέρνοντας στο μυαλό της τρεις ημέρες μετά αυτό που έζησε λέει χαμογελώντας ότι «συχνά αναρωτιέμαι τι θα γινόταν εάν είχα κρατήσει τα 30.000 ευρώ. Θα μπορούσα να είχα πάει διακοπές, να πάρω μια κουζίνα ή να βάλω θέρμανση στο σπίτι. Ολοι έχουμε επηρεαστεί από την κρίση. Πάντως εάν ήταν δικά μου λεφτά και τα έχανα… θα είχα τρελαθεί». Η ίδια όμως δηλώνει κατηγορηματικά ευτυχισμένη για την πράξη της και τονίζει ότι τα χρήματα αυτά ήταν οι μισθοί τόσων ανθρώπων. «Εάν δεν τα επέστρεφα θα είχαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα» καταλήγει.

thebest.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/5/11 19:12

    ΟΤΑΝ ΧΑΣΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΕΦΤΑ ΝΑΙ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΤΑ ΦΕΡΟΥΝ! ΟΙ ΤΙΜΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!ΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/5/11 19:26

    THA TRELATHO THA PIDIXTO APO TO PARATHIRO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/5/11 20:37

    ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΚΙΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΣΕ ΜΕΤΡΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΣΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, ΕΠΙΤΑΓΕΣ Η ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ. ΦΑΝΗΚΕ ΠΟΣΟ ΓΥΦΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΩΣ ΕΥΡΕΤΡΑ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΕΧΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΜΑΘΗΜΑ Ο ΤΣΙΦΟΥΤΗΣ ΓΕΡΟΛΑΔΑΣ. ΑΝ Η ΤΣΑΝΤΑ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΩΣ ΠΡΟΙΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/5/11 21:59

    ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ.. Η ΒΡΕΤΑΝΙΔΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ (ΚΑΠΟΤΕ ΙΕΧΑΜΕ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ Κ ΚΑΛΑ) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ... ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΔΙΔΕ ΕΤΣΙ ΑΒΙΑΣΤΑ 30.000.... ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΤΙΜΗΣ... ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΜΕ 20 ΕΥΡΩ ΑΡΧΙΚΑ... ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ.....ΓΙΩΡΓΟΣ Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος31/5/11 18:29

    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *